torsdag 20 oktober 2016

MackenDet var en rolig serie med Galenskaparna. Synd att det inte finns något liknande idag. Humor behövs det mycket av. Det är en utsliten fras att det var bättre förr, men det ligger ändå lite sanning i det. I varje fall när det gäller humor. Jag gillade Hasse och Tage och speciellt deras improvisationer med Lindeman. Där togs alla vardagsproblem upp så de var rykande aktuella. Det var lite som dagens ståuppkomiker.

Nu var det egentligen inte humor utan biltvätt jag tänkte på. Förr var det väldigt vanligt att ihop med bensinmacken fanns en reparationsverkstad och en biltvätt. Idag är många mackar obemannade och bilmekanikerna har sina verkstäder på annat håll. Jag tyckte det var så kul att få sitta inne i bilen med min far när den kördes genom biltvätten. Många filmsekvenser om tokigheter som hänt där inne i tvättrummet har visats gång på gång. Finns det egentligen kvar några liknande med stora rullande borstar? Jag har nästan för mig att det inte var särskilt bra för lacken.

Det som jag ser mest nu är stationer med en del bås för biltvätt. Där ska man lägga i poletter för att få vatten och schampo från en borste. Jag följde med Bo, min svärson, en gång. Det var precis innan jag skulle lämna ifrån mig min gröna Renault. Det ser klart lite bättre ut om den då är rentvättad. Bo tvättade först den blå Clion, som jag nu kör, och sen min gamla, gröna bil. Jag var med för att se och lära. Men jag har märkt att ju äldre jag blir desto längre tid tar det för mig att lära in en ny sak, så Bo får nog visa några gånger till.

24 kommentarer:

 1. Macken ja, och Lindeman ja! köpte i våras Lindemans Dubbelgökar på loppis på Ekerö i våras. Att följa med in i en biltvätt gjorde jag inte ... ångestutlösande av grad ett.
  Ditt resonemang mellan händelserna är så härlig att läsa!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag hade jag aldrig suttit kvar om bilen körts genom en biltvätt. Vet inte hur jag tänkte som barn.

   Radera
 2. Att sitta kvar i bilen när man kör in i såna där tvättrullar är lite mysigt tycker jag :)
  Men visst har man sett en och annan dråplighet på TV som handlat just om det :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog blivit nipprig om jag suttit kvar i dag. Att vara så instängd utan chans att komma ut tycker jag känns skrämmande. Som barn hade jag säkert inte de tankarna.

   Radera
 3. Hasse och Tage, ja vilka härliga personer de var och så duktiga. Verkligen humor som man förstod och kunde relatera till.
  Håller med dig om inlärning. Visst tar det längre tid, och för mig verkar det som nästan omöjligt vissa saker. Jag skriver upp, då går det bättre att nöta in.
  Biltvättar, dom har ändrats, verkligen. Jag ville aldrig åka med in i tvätten, sitta kvar i bilen. Klev ur och väntade på andra sidan. Kände mig alltid instängd där inne och lite skraj, som vuxen. Kan jag erkänna det? Redan gjort.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har jag precis samma känsla som du när det gäller den slags biltvättar.

   Radera
 4. Jag tänkte lite detsamma när jag hörde "Verkmästren i magen" på radion här om dagen. "Macken" - helt klart en storfavorit. Jag brukar säga till barnen att jag tycker de ska se den. Jag inbillar mig att den fortfarande skulle gå hem, men kanske är man helt fel på att ...
  Själv tycker jag att trista saker tar längre tid att lära, för att inte säga att det rent av ibland kan vara omöjligt. Biltvätt hör inte till det omöjliga, fast särskilt kul är det ju inte ...
  Ha en fin dag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer nog att tråkiga saker tar längre tid att lära sig. Kanske för att man inte anstränger sig lika mycket.

   Radera
 5. Du påminner mig om att det är dags tvätta bilen. Det var alldeles för längesedan men hu, idag är det så grått och kallt så det blir nog inte mycke med det. Ofta saknar jag den gamla typen av mackar med bemanning och en hjälpande hand när det behövdes. Dessutom var det trevligt. Fin bild som väcker minnen. HA det så gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid skönt om någon annan tar hand om biltvätten. Jag kan tänka mig roligare saker.

   Radera
 6. Om jag ska tvätta bilen på de tvättstationer som har polletter så går det åt många polletter.
  Jag kör ner till en biltvätt som tvättar för hand!
  De tar 150.- för att tvätta bilen utvändigt!
  SV:..Det var just det som hände mej att när jag skulle skriva ut var det slut på färg.
  Bra att de var så snabba!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ha lite fart när man tvättar på en polettstation. Jag får väl så småningom träna upp hastigheten. Än så länge så tvättar Göran bilarna här hemma.

   Radera
 7. är det ett kort ifrån Legoland? Vi var där då tjejerna var små, men jag vill åka tillbaka dit.
  Ha´t så gott i höstrusket! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är från när Rasmus var på Legoland. Där är mycket nytt sen vi var där när våra barn var små.

   Radera
 8. Den 'Macken' glömmer jag aldrig, man skrattade åt dessa töntar som var helt galet roliga, tycker jag. et måste vara svårt att göra en komedi serie som gör folk glada.
  Legoland var vi på för 26 år sedan, då var dotter Tina 5 år och vi bodde i Fredericia i Danmark och jag hade vunnit den resan på en tips-runda på en bilfirma.
  Värde 2000 kr, inte illa va ? ! De ringer den 1 april och meddelar mig om den vinsten och jag bara skrattar, vem tror på sådant den 1 april.
  Det glömmer jag aldrig heller, hi hi . . .
  Antar att Rasmus hade kul då, nu har han väl andra saker som är roligare.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Legoland är nog inte det första han tänker på när han vill åka på semester. Vi ändrar alla smak med åren.

   Radera
 9. Hasse och Tage är fortfarande lika roliga att lyssna till. Jag vet inga nuvarande komiker som någonsin är eller kommer att bli lika roliga. Povel Ramel gillade jag också.
  Hos oss är det enkelt med biltvätt - bara att lösa en biljett, slå in koden i en automat och köra in i borstrummet. Och sen sitta där och hoppas på att glasrutorna i bilen inte går sönder...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bekvämt, men en aning nervöst.

   Radera
 10. Sån humor görs inte ofta idag, tyvärr. Jag gillade Macken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra humor håller i många år.

   Radera
 11. Hasse och Tage = intelligent, underfundig, härlig humor. I mitt tycke var humorn bättre förr. Jag kan fortfarande skratta högt åt en massa roligheter från förr. Den humorn står sig. Numera är det mest svordomar och runda ord. Men det finns undantag - Johan Glans är snällt och gulligt rolig. Gillar honom!
  Usch för att sitta instängd i bilen i en tvätt med roterande borstar! De biltvättarna har jag alltid undvikit.
  Antar att de flesta sett filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret" ...
  https://www.youtube.com/watch?v=FOaZttXAbZE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Johan Glans. Han kommer dessutom från min bandomsstad Eslöv. I den filmen var det en hel del som gick fel.

   Radera
  2. Det är trevliga och mysiga människor som kommer från Eslöv. :)

   Radera
  3. Tack för komplimangen.j

   Radera