måndag 17 oktober 2016

Besviken


Mina förhoppningar om att kunna följa en toppenserie på TV grusades med råge i lördags. Då visades nämligen de två första avsnitten av The collection. Jag hade läst att det skulle handla om två bröder på ett modehus och trodde att jag då naturligtvis skulle få se lite tjusiga kläder. Att handlingen skulle vara någorlunda intressant tog jag helt enkelt bara för givet.

För en del år sedan satt jag som klistrad framför TV-rutan när Huset Elliot visades. Det är en av de bästa serier jag har följt. Aldrig nånsin var det tal om att slötitta eller hoppa över något avsnitt. Jag fick verkligen mitt lystmäte tillgodosett när det gällde modekläder; både på skisser och färdigsydda. Här handlade det om två systrar och handlingen var både spännande och romantisk och serien hade varit bra även utan alla tjusiga kreationer. Huset Elliot blev mycket populär och alla kläderna for ut på turné efter seriens slut. Ulrika och jag var i Malmö och tittade på dem. Det var en härlig känsla att få se dem i verkligheten. 20-tals modet var väldigt vackert.

I den här senaste modefilmen eller vad man ska kalla den händer ett mord i början, men inte ens det gör att spänningen hålls vid liv. Annat var det med Mannekäng i rött, som spelades in när jag var tonåring. Den filmen ingick i en serie där samtliga filmer hade en färg med i titeln. Det fanns Vita frun, Damen i svart, Ryttare i blått och Den gula bilen. De satte myror i huvudet på många människor. Jag minns att det fanns svarta damer lite varstans ute om kvällarna och även vitklädda damer. Jag vågade mig inte ut efter att det blivit mörkt för jag var väldigt mörkrädd. Det påminner en hel del om den clownfeber som grasserar idag.

Jag ska ge serien en chans till och se nästa avsnitt också, men är det lika ointressant som de förra så kommer SVT1  att mista åtminstone en tittare om lördagkvällarna.

24 kommentarer:

 1. Så trist att dina förväntningar inte uppfylls. Själv så tittar jag knappt alls på TV´n.
  Nu har hösten kommit till oss.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väldigt lite TV-tittande för min del också, eftersom det finns så få program som jag tycker är intressanta.

   Radera
 2. Jag missade den nya serien och tänkte se de första avsnitten på Play... ska väl ändå ge det en chans ... men det verkar inte så lovande efter din sågning :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan se något positivt med serien.

   Radera
 3. Håller fullständigt med dig. Såg bara hälften av första delen eftersom bilden på min TV var väldigt mörk. (Ser att det sitter en liten knapp under skärmen med en sol på, kanske skulle jag tryckt på den.) Tyckte det var väldigt tråkigt och med mycket våld i början. Så det blir nog inget mer tittande på den serien för min del. Hur intressant kan det vara att sitta i tio minuter och se på en skadad man som ligger i en sjukhussäng?
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog säga ett det var en av de sämsta serier jag sett...ingen spänning alls, inget vackert att titta på....bara otroligt tråkigt.

   Radera
 4. Men så trist att den var så dålig! Visst blir man besviken när man ställt sig in på något helt annat!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog hålla mig till deckarna i fortsättningen. Den här var så mesig så det går knappt att beskriva.

   Radera
 5. vackra vyer från Paris ♥
  Tillverkningen av kläder har ju precis börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det blir så att man får följa någon tillverkning. Det verkar mer som det handlar om brödernas olika liv. Inget som intresserar mig alls.

   Radera
 6. Hade planer på att se den serien ... nu blir det till att se :-) Huset Elliot må jag ha missat - men den verkar ju jättebra. Downton Abby saknar jag och denna nya föreslogs fylla tomrummet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Downtown Abby var en superbra serie i klass med Huset Elliot enligt mig. Den här kan definitivt inte fylla det tomrummet...inte ens det minsta lilla hål. Ska bli kul och höra vad du tycker. Smaken är ju så olika och det tycker jag den ska vara med. Så trist om alla tyckte samma.

   Radera
 7. Den serien har jag missat !
  Det tar nog för lång tid för tösernas pass!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ingen förlust att missa den.

   Radera
 8. Jag blev också lite besviken på den, men ska givetvis ge den en chans till, men någon ny "Huset Elliot" tror jag inte vi ska förvänta oss.
  Ha skön ny höstvecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Jag såg början, förundrades över mordet och tänkte att vad är det är här? Sedan lämnade jag tv-programmet åt Uffe att titta på och gjorde någonting helt annat istället. Men kanske jag borde ge serien en chans i alla fall. Får se men min första känsla sade mig någonting helt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också ganska direkt känna om jag gillar en sak eller inte. Ska prova en gång till, men jag antar att det blir sista gången.

   Radera
 10. Jaha det var ju den serien jag också skulle börja att följa, men var då i Göteborg.
  Eftersom jag lärt känna dig genom bloggen - vet jag på ett ungefär vilka intressen du har och hur du typ tänker, märker ofta att mycket är som mina tankar.
  Vi är väl typ i samma ålder så jag vet hur 'våran' tid var m.m.
  Något som jag helt hade glömt av var just detta med 'Mannekäng i rött', minns helt
  plötsligt så väl, Vita frun, Damen i svart, Ryttare i blått m.m. Jisses vad vi barn och ungdomar stirrade upp varann, 'tänk om damen i svart kommer' . . .
  Tack Gunnel vilket bra minne du har, nu ploppar det upp massor av händelser för mig också.
  Nu har jag något bra samtalsämne att ta med på 'tjejträffen' den 28 okt.
  Vi barndomsvänner som håller ihop i vått och torrt brukar ju givetvis tala om gamla minnen, och någon minns mer någon mindre, men roligt och många skratt blir det alltid

  Så synd att den serien inte blev som du tänkt, jag måste kolla om den går i repris.
  Min mor var ju ung på 20-talet och jag har en del foton på henne på dansgolvet.
  Håller verkligen med om 20-talets mode . . .

  Ha en fin vecka/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade inte varit dumt om Huset Elliot gått i repris. Alla andra program visas ju gång på gång. 20-talsmodet är väldigt vackert och fantasifullt.

   Radera
 11. Jag såg inte den nya TV-serien, men då behöver jag inte börja heller. Tack för recensionen!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 12. Ja, inte blev man vidare imponerad av premiärprogrammet. Jag saknade också vackra kläder. Efter någon timme somnade jag framför TVn. Det kanske säger en del ... Men EN ny chans ska serien få.
  "Huset Elliot" var sååå bra. (Och finns på DVD.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dotter har DVD:n så lånar den av henne.

   Radera