måndag 24 oktober 2016

Hur tänkte jag nu?


Det är vida känt att jag inte är någon expert på att få blommor att trivas inomhus. Ute i trädgården är det på nåt vis lättare för där regnar det lite då och då och om det inte gör det, så klarar växterna sig konstigt nog ändå. Sist jag var i blomsteraffären fick jag syn på den här orkidén. Den såg lite annorlunda ut än de jag haft tidigare. Det är många av den sorten som har våndats hos mig innan de till slut gett upp hoppet och bara tynat bort. Jag behövde en ganska hög krukväxt, för den skulle fylla upp en del av fönstret. Den här orkidén var helt perfekt. Dessutom så var blommorna mycket originella. Det var nästan lite vilddjursmönster på dem.


I mitt datarum har jag hängt upp nya gardiner, eller rättare sagt en ny gardin. Tyget räckte bara till en längd, så jag hänger den lite halvt framför fönstret. Eftersom jag bestämt mig för det tyget så fick jag improvisera lite. Därför köpte jag en högre kruka som jag satte vid ena änden av fönstret och även en långhalsad giraff fick hjälpa till att kompensera för en gardin som inte finns.


För att fortsätta med vilddjurstemat så köpte jag två kuddar och en pläd att lägga på sängen. Jag gillar att ändra om hemma, och att ändra på gardiner och lite kuddar är så enkelt. Att flytta runt på möbler har jag slutat med nu....nästan. Ibland sätter abstinensen in och då måste jag bara lyfta runt på lite möbler, men inte alls i den utsträckningen som jag gjorde för ett tiotal år sen. Det beror givetvis på att jag blivit lite stelare i lederna. Men nu går jag på gym en gång i veckan, så man vet aldrig vad som kommer att hända längre fram.

22 kommentarer:

 1. Så fint du fixat till det ... och den där orkidén är såå fin!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas verkligen jag kan bevara blomman en längre tid.

   Radera
 2. Så fint det blev! Och orkidén var lite annorlunda!
  Haha! Jag är precis som du....älskar att ändra om och fixa :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sätter lite extra piff på tillvaron.

   Radera
 3. Interiören i dig er talande fin och kreativ! Lycka till med orkidéen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det blev fint .Orkidén var annorlunda.Förr flyttade jag också omkring möblerna .Kjell skojade med mej och sa att han skulle sätta hjul på möblerna .
  SV:...Ja vi är glada nyttiga "gurkor".
  Ha en bra dag! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukade lägga handdukar under möblerna så de gled lätt över golvet. Då klarade jag av det på egen hand.

   Radera
 5. Den blomman förstår jag att du föll för, så häftig som den er ut.
  Visst är det roligt att byta gardiner och andra textilier. Det är ett bra sätt att få sitt hem att se lite annorlunda ut.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som det blir ett helt nytt rum.

   Radera
 6. Visst är det kul att ändra om lite. Jag flyttar runt möbler med en trasmatta under, det går så bra så. Handdukar eller mattor har ju samma funktion.
  I helgen har vi åter flyttat upp mitt gamla skrivbord till hallen uppe, och så flyttade vi ner spjälsängen. Hihi, jag vet ju vad jag vill, men kan snart ändra på det, igen.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är väl att man flyttar runt på sakerna. Att de sen hamnar på sin gamla plats nån gång i framtiden gör inget. Det har ju varit annorlunda ett tag.

   Radera
 7. Det var en tjusig orkidé, annorlunda på något sätt. Orkidér är fina växter och det finns så många olika. Hoppas att den klarar sig ett tag hos dig för den passar ju så bra i det fönstret. Snyggt.
  Förr flyttade jag om och ändrade men inte nu längre.
  Ha det bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen jag kan hålla liv i den här blomman, för jag tycker också den är tjusig och annorlunda.

   Radera
 8. Vilken fin blomma! Håller tummarna att den kommer att trivas hos dig. Luftigt och fint i fönstret. Alltid kul att få se när du sytt nytt och ändrat om. Här flyttas det på möbler ibland men bara för att det är nödvändigt när jag behöver komma åt något. Bor ju så himla trångt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag har en väldig otur med blommor, så försöker jag ändå om och om igen. Nån gång ska jag väl hitta en blomma som gillar min behandling.

   Radera
 9. Fönterfint! :) Snygg gardin, vacker blomma och ståtlig giraff kompletterar varandra. Lycka till med den originella orkidén! Varje gång jag får/fått vårdnad om en orkidé så förflyttar den sig själv så snabbt som möjligt till orkidé-himlen. Antagligen känner den på sig att min vård är livshotande uschlig och vill slippa ett utdraget lidande.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så beter sig orkidéerna hos mig med. Men den här "vilddjursblomman" är kanske lite tåligare.

   Radera
 10. ser ut som en spindelorkidé. orkidéer är ju tämligen lättskötta och blommar länge. så det är nog en perfekt växt för oss som inte har så gröna fingrar. för jag hör till den kategorin också. när jag hade trädgård klarade dom växterna sig mycket bättre än växterna inne.
  det är kul att ändra lite med kuddar, plädar och annat smått och gott, helst vid årstidsväxlingar. man ser hemmet med lite nya ögon då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul med lite omändring hemma. Många påstår att orkidéer är lättskötta. Det har jag aldrig märkt.

   Radera
 11. Möblera om, nix, det drar med sig alldeles för mycket.

  Kanonfin orkidé du har! Undrar hur länge en sådan skulle leva hos mig... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överlever den hos mig, så är det nog världens tåligaste växt.

   Radera