måndag 2 mars 2015

Steg för stegUttrycket "att klättra på väggarna" hör man ibland i samband med någon som är jättearg, irriterad eller frustrerad för att personen inte har något att göra. Varför det helt plötsligt har blivit så populärt att klättra på väggarna vet jag inte. Är det kanske någon Spindelmannenfilm som haft premiär nyss eller något annat konstigt som jag har missat? I varje fall så har många inredningsexperter hakat på fenomenet. Det kan väl ändå inte vara så att alla som håller på med inredning är arga, irriterade eller inte har något att göra?

Slå upp vilken heminredningstidning som helst och ni förstår precis vad jag menar. Det dräller av stegar!!!!! Ibland tycker jag det passar in, t.ex när man satt stegen i ett uterum och hängt lite blomkrukor på den. Det ser inte alls konstigt ut. Men det konstigaste jag sett var från en husannons. I så gott som varje rum stod en stege uppställd mot väggen. I något rum hade de slängt kläder lite slarvigt över den och i något rum stod den där bara rakt upp och ner. Varför????? Det fanns t.o.m en stege som var full med målarfärg. Det är möjligt att ägarna målat några väggar innan de tänkt sälja sitt hus, men nog kunde väl mäklaren be dem ta bort den innan de fotograferade rummet? Nåja, målarpytsarna var i varje fall bortplockade. 

Även om det nu är så att det är senaste mode att ställa upp stegar inne i huset, fastän man inte ska klättra på dem, så väntar jag nog tills det blir ett annat mode. Men det blir kanske etter värre? Då ska man kanske "gå i taket" och limma fast en massa skor där. Jag tror jag fortsätter vara omodern.

26 kommentarer:

 1. Haha...kanske det är inredningsarkitekterna som känner en viss frustration och vill klättra på väggarna och därför ställer stegar i varje rum till olika användningsområden. Ibland blir det helt enkelt bara för mycket..det är ju nästan så att man känner för att klättra på väggarna bara därför
  För mycket och för lite skämmer allt som det heter. En stege med blomkrukor i ett uterum sitter bra också för min del men annars får våra stegar stå ihopvikta i sitt eget rum i väntan på nödvändig användning.
  Ha en fin steglös men stegrik dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska jag ha. Jag tycker det är kul med lite udda idéer, men ibland blir det som du säger bara för mycket.

   Radera
  2. Måste bara berätta att vi hade en drös med inredningsreklam i postlådan idag...och kan du tänka dig, det fanns många olika stegar att köpa för olika rum. Nu är det vår på gång...fullständig stegpippi råder :)
   kram

   Radera
 2. Jag är väl för antik att förstå allt med stegar. Men fick en idé med stege är säkert fint om man lägger den på något som stöd och kan ha blomamplar hängandes utomhus.
  Raketost fanns ej på landet där jag bodde, men när man åkte in till stan kunde man köpa den, var väl roligast att göra skivorna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker stegar passar bar utomhus...och inne med för den delen...när man inte når upp till något man vill ha tag på.

   Radera
 3. I min ålder klättrar man inte på stegar,det är livsfarligt ..Gör inget att Nalle Puh har liten hjärna Han har ett stort hjärta! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klättrar inte gärna så högt. Blir så yr i mössan.

   Radera
 4. Att hänga med i modet är rätt svårt, så jag bryr mig inte heller. Just stegar låter som de kan orsaka snubbling.
  Men häromkvällen hörde jag på TV att tunt hår utan minsta volym, skulle vara vårens mode. Det passar mig som handen i handsken. Utan att jag behöver anstränga mig på något sätt.
  Nu undrar jag om det blir ett bestående mode, även om det är mer än jag som har platt hår. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra!!! Då är ju jag också moderiktig, för en gångs skull.

   Radera
 5. Då tillhör jag nog de omoderna, för jag vill inte ha stegen inomhus mer än precis när man klättrar på den :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det här är något jag helt missat. Lika bra det kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte du behöver vara så besviken för det.

   Radera
 7. Haha, ja, ska det vara det på sättet så vill jag vara helt ute ur kurs.... ;-)

  SvaraRadera
 8. Jag har en älskad stege av trä med tre trappsteg som jag använder varje dag. Den står under köksbänken på "bardisk"sidan där det också står två "barstolar". Dem brukar barnbarnen tycka om att sitta på när det är matdags. Att ställa en stege någon annanstans än i garaget eller ute utmed väggen på huset när det är sommar skulle jag aldrig komma på. När jag växte upp fanns inte uttrycket "klättra på väggarna". Jag vet inte hur gammalt det är.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en liten hopfällbar stege som jag använder då och då inomhus, men den står inte framme så den syns.

   Radera
 9. Ja stegar är inne nu. Det började väl med att de blev de nya betjänterna. Och sen bara spred de ut sig. Det där med klättra på väggarna trodde jag kom från fängelser eller isoleringsceller. Kan vara kul att forska i.

  Svar: Tack för pepp! Nej, ingen dubbelfasta, en sån måndag räcker.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att veta var alla uttryck kommer ifrån.

   Radera
 10. Ja du dom där designade moderniteter som dyker upp överallt,
  det ena värre än det andra, inte undras på att det blir mycket loppisprylar som ska säljas.
  Och va det ska kosta onödiga pengar för ungdomen som vill hänga med,
  det byts designprylar hela tiden.

  Men visst är det tur att vi får göra som vi vill i vårt eget hem, och där har jag
  inte plats för några onödiga stegar minsann.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är olika och det jag tycker är snyggt kanske någon annan tycker är fruktansvärt. Det är för väl att man kan göra som man vill hemma.

   Radera
 11. Stege har man om man måste klättra upp utanför husväggen. Sotaren eller någon annan som behöver klättra.
  Är inte intresserad av heminredning. Men var och en gör väl som dom vill.
  Tisdagskramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stegar i inredningen är inte riktigt min stil,men det är härligt att inte alla tycker likadant.

   Radera
 12. Jag som inte läser inredningstidningar, jag låter väl stegarna stå kvar ute. Jag såg en liten fin vitmålad stege som användes till en samling av olika pelargoner ... den var fin... men den stod också utomhus...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när man hänger blommor på dem, men det passar nog ändå bäst utomhus eller i ett uterum.

   Radera