fredag 13 mars 2015

Nya rutiner


När jag tvättar brukar jag alltid hålla mig till samma rutin som jag gjort i alla år. Först sorterar jag tvätten efter material och färg, sen lägger jag in det som kan tvättas samtidigt och laddar maskinen med pulver och sköljmedel. Efter att ha tryckt igång den kan jag gå och göra något annat. Betydligt bekvämare än vad kvinnorna hade det förr.

När tvätten är klar hänger jag upp allt som måste hängas och stoppar in resten i torktumlaren och kör igång den. Nu börjar det dra ihop sig till det tråkigaste jobbet när det gäller tvätt......nämligen mangling och strykning. Att mangla kan jag väl stå ut med, men strykning är så otroligt trist. Jag har testat att lyssna på musik under tiden, men det hjälpte inte mycket.

Man gör alltid samma saker i samma ordning gång efter gång. Men det är faktiskt svårt att ändra på det om det ska fungera. Nu har jag ändå sett ett annat slags tvättschema, som jag tyckte passade mig perfekt. Jag ska skriva ut och rama in det och sen ska det få hänga på hedersplats i tvättstugan. 

                               Tvättschema
                                         Sortera: I morgon
                                           Tvätta: Senare
                                     Mangla: Så småningom
                                     Stryka: Hahahahahaha!

Inlägg 9 i Blogg 100

34 kommentarer:

 1. :)......jag har sån tur att min strykbräda brakat ihop......helgen är räddad!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Bra tvättschema!!......................................Skickar massor av vårkramar till dej! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag följa i fortsättningen.

   Radera
 3. Perfekt tvättschema... ungefär som det jag brukar följa - förutom mangling som jag aldrig gör :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Haha! Ja, ibland är det roligare att göra det i en helt annan ordning :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller t.o.m.hoppa över några moment.

   Radera
 5. Det här tvättschemat gillar jag! Mangla senare står det.... och jag som inte har någon mangel....det får bli senare...
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senare är ju ingen precis tidsangivelse så det är lugnt.

   Radera
 6. Trots att jag är ensam har jag alltid en liten strykhög liggande i väntan på att den ska bli så stor att det är någon idé att plocka fram strykjärnet. Så man kan vara......
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste väl finnas nåt sätt att göra strykningen kul.

   Radera
 7. Jag gör som du, när det är dags för tvätt. Sorterar i högar, sånt som går att tvätta tillsammans. Det brukar vanligen bli 4 högar: En vittvätt, en ljusare tvätt: en röd tvätt och en mörk tvätt. Vi har ju sån tur, att det finns två nya tvättmaskiner i källaren, som dessutom är snabba. Det finns en torktumlare och ett stort torkrum, där man kan hänga tvätten framför en fläkt.

  Eftersom jag provade att mangla tvätten när vi var nya i hyreshuset och såg att det gjorde att tvätten blev sliten, så slutade jag med manglingen. Släthängning fungerar bra för mej.

  Vi har inte så mycket som ska strykas. Jag hade ju en klädbutik förr och då strök jag allting innan jag hängde ut det i affären. Så jag har en himla snits på strykningen och tycker nästan (bara nästan) om att göra det. Faktum är att det ligger fyra plagg och väntar på strykning nu, för jag/vi har helst vistats utomhus i solen.

  Sv. I natt,när jag vaknade ett tag för att gå på toan, så såg jag att Baloo låg på golvet som vanligt och sov. Då var klockan 5 i ett. Jag la mej igen och hann inte somna, förrän "Gubben" vaknade i samma ärende. Då var inte Baloo kvar, för Matte hade hunnit att hämta honom inom de fem minuterna. De är SÅ tysta, när hon hämtar honom. Men sen kunde jag inte somna om, utan låg och läste tills ögonen slog ihop.

  Kram/Gilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att vara ute så mycket som möjligt. Inomhusjobbet hinns säkert med ändå. Det blir nog nån dag med mindre bra väder.

   Radera
 8. Ja, vem stryker idag, det hör till undagtagen hos oss iaf! Diskmaskinen har pajat någon gång och jobbigt är det ju, men hur klarar man sig utan tvättmaskin, det är frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är då hellre utan diskmaskin än tvättmaskin om olyckan skulle vara framme.

   Radera
 9. Det schemat tycker jag du kör efter hela året! ;-)

  SvaraRadera
 10. Ett evighets arbete med den eviga tvätten. Men jag tycker att det är rogivande att stryks, då jag rensat hjärnan.
  SV: haha Elsa får som hon vill, oftast , men inte är hon bortskämd , nej inte alls.
  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kommer inte ifrån strykningen om man gillar den eller inte.

   Radera
 11. Jag har sett till att jag numera nästan bara har kläder som inte behöver strykas.
  Det är rätt trist att stryka tycker jag också.
  Jag låter faktiskt min tvätt lufttorka. Efter ett år på Hawaii - där det var nödvändigt att torka i torktumlare - slets kläderna så otroligt att jag föredrar lufttorkningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla mina kläder är tyvärr inte strykfria, och jag känner inte för att ta på mig kläder där det ser ut som om jag sovit i dem. Då får jag offra mig och stryka.

   Radera
 12. För länge sedan när barnen va små hände det att viss stryktvätt blev liggande så länge att de hann växa ur dem. Jag gillar att mangla eller rättare sagt att ha manglade lakan och handdukar så i min bokhylla står en mangel. Kanske lite udda men i min etta finns ingen annan plats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mangling sköter sig i stort sett själv, men strykjärnet måste man ha koll på hela tiden.

   Radera
 13. Den var bra.
  Fy för att stryka. Numer köper jag strykfritt, men någon gång kommer det ju med sådant också. Det blir liggande tills man är less på att se det.

  Tack för din kommentar, Det är solen, tyckte den var lite kul själv så den fick vara med.

  Ha en fin helg

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov så är det inte lika mycket stryktvätt numera....men det räcker.

   Radera
 14. Hahaha, tummen upp för det schemat :)!

  ~ Maria ~

  SvaraRadera
 15. Det där schemat ser jag inget konstigt i alls! ;) Och manglar, det vet jag inte ens hur man gör. Stryker… det gör jag kanske någon gång per år. Man ska välja sina strider!
  Ha en fin solig helg!

  SvaraRadera
 16. Haha, jag minns när jag ännu manglade alla lakan. Känslan av att lägga sig mellan nymanglade lakan går inte att beskriva, men jag skulle aldrig komma på tanken nu då jag bor själv. Inte gjorde jag det när jag var gift heller, utan långt innan dess. Vi hade i hyreshuset en gammaldags kallmangel, stor tung och otymplig och den kunde man inte hantera ensam. Så det var ett gemensamt nöje för dåvarande sambon och mig att gå ner och mangla. Ha nu en fortsatt fin helg, o kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en liten mangel nere i mitt tvättrum i källaren, och jag brukar mangla, för jag tycker att lakanen tar mindre plats i skåpen då. Jag är inte så noga med att det inte får vara nåt veck på dem när jag manglar...det blir det ju så fort man lagt sig ändå.

   Radera
 17. Ha ha ha ...det var ett bra tvättschema. Fast jag gillar att stryka och brukar lyssna på radio eller musik då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat det, men tyckte inte det gjorde nån skillnad.

   Radera