torsdag 26 mars 2015

På himlavalvet


Solen, månen och stjärnorna  kan vi se som gula ljuspunkter på himlen. Just nu längtar jag obeskrivligt efter att solen ska lysa lite mer. Jag är väldigt beroende av ljus och tycker att vintern är en ganska onödig årstid.....åtminstone i Skåne där vi ändå aldrig har någon snö. Det blir ljusare och ljusare för var dag som går och snart kan jag nog sitta under plommonträdet och fika igen.

Det är spännande att gå ut en stjärnklar natt och se hur många stjärnbilder man känner igen. För många år sedan så handlade TV:s julkalender om stjärnbilder, och det gjorde att både mina barn och jag blev mer intresserade. Stjärnorna fyllde förr samma funktion som en GPS gör idag.....i stora drag.


Vi har 12 olika stjärntecken och jag är född i Lejonets tecken. Jag såg på en lista vilka kändisar...förutom jag då...som var födda i det stjärntecknet. Det var bl. a. Madonna, Alfred Hitchcock och Neil Armstrong. Den här astronauten fyllde dessutom år samma dag som jag. Ännu en kul grej i samband med honom var att han som den första människan klev ut på månen den 21 juli 1969. Min äldsta dotter är född 1969 och min andra dotters födelsedag är den 21 juli, vilket gör att jag alltid minns det här datumet.

Det är alltid kul att veta vilka egenskaper som man förväntas ha med tanke på vilket stjärntecken man är född i. Ett lejon lär vara handlingskraftig och bestämd och är dessutom en lojal och generös karaktär. En smula fåfänga hör till bilden precis som smak och stilkänsla. Lejonet har god organisations och planeringsförmåga, ställer höga krav både på sig själv och andra, tycker om fester och är kreativ. Lejonet har inga problem med att koppla av och njuta när tillfälle ges. Ett lejon har stark integritet och kan ryta till när det behövs.

Alla dessa egenskaper stämmer klart inte in på alla "lejon". Göran är också född i lejonets tecken, men vi är ganska olika. Jag läste däremot att ett lejon passar väldigt bra ihop med ett annat lejon. Det kan jag skriva under på. Vi träffades den 24 februari 1962 och har varit ett par sedan dess. Ännu ett datum som jag alltid minns.

Inlägg 22 i Blogg 100

32 kommentarer:

 1. Jag är skorpion Men lejonets egenskaper passar in på mej...................................Vi har fler såna charmörer i gruppen!Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får läsa på om de andra stjärntecknen med. Jag är kanske lite av en skorpion också?.

   Radera
 2. Så mycket vetande. Även om det faller i glömska igen, är det roligt att läsa.
  Julkalendern minns jag. Med Sif Ruud och var det Johannes Brost?
  Horoskop ger jag inget för. Som du skriver är du och din man olika, trots att ni är födda lejon.
  Jag tänkte på det du skrev om lejon som aningen fåfängda. Kan modelejon komma ur det?
  Här längtas också efter litet solljus. För mig hade vintern också hoppats över, men min man drar nytta av lilla minsta nederbörd, så han hade önskat mer "riktig" vinter. / Britt född i Vattumannen (vad är det för en man?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johannes Brost var med i kalendern, men jag har för mig att det var hans mamma, Gudrun Brost, som också var med. Modelejon kommer alldeles säkert från det du skrev om. Det har jag inte tänkt på. Ja, man kan ju undra vad det är för en karl.

   Radera
 3. Men så trevligt det ser ut där under ditt plommonträd! Och visst längtar man ständigt efter sol och värme. Allt blir så mycket enklare under den årstiden :)
  Jag är oxe, men glömmer alltid bort att titta i horoskopen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte så mycket på horoskop, men tycker det är kul att läsa vilka egenskaper man förknippar med ett visst stjärntecken.

   Radera
 4. I dag smalt jag när jag såg din fikaplats under plommonträdet. Får jag inte komma och fika hos dig? Ser ju helt underbart ut (kan det bero på att det är så mycket sommar i din bild?).
  PS Jag är stenbock.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Minns också julkalendern med stjärnorna... gillade den :)
  Tror inte så mycket på det där med hur man är p.g.a. vilket tecken man är född i, men ändå är det lite kul att läsa...
  Jag är vädur och två saker stämmer i alla fall - dåligt tålamod och blir lätt uttråkad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn och djur har jag tålamod med, annars är det nog ganska dåligt med det.

   Radera
 6. En sommarbild var inte så tokigt att få se en grådag som denna! :) Kul också att läsa om stjärntecknet lejonet, en del stämmer in på mej och annat inte.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får titta på många sommarbilder för att det ska uppväga det väder som vi har nu.

   Radera
 7. Jag längtar också efter sommar och sol, men varje årstid har sin tjusning.
  Härlig fikaplats du har.
  Jag är jungfru och Stefan är fisk.
  Kram

  SV: ja man måste vara frisk för att vara sjuk. Hela tiden kämpa för sin rätt. Tyvärr så är hela min sjukdomsbild kronisk och behållen vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar alla årstider utom vinter. Kan inte se nåt positivt med den alls...förutom julen.

   Radera
 8. Längtar också efter ljus - och värme. Köpte en Hitchcock-film på loppis i lördags. Vertigo, inte så bra som några andra han gjorde. På tal om lejon alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte sett, annars gillar jag Hitchcock.

   Radera
 9. Vid första anblicken trodde jag att bilden var nytagen. Tänkte att Skåne är långt från Västerbotten :) Jag är absolut igen vintermänniska nu förtiden, fick min dos fylld under åren i Kiruna. Min pappa var lejon och jag tycker egenskaperna stämmer. Tror absolut inte på veckotidningshoroskop men en gnutta på "riktiga".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr är det ingen nytagen bild. Jag bara längtar. Veckotidningarnas horoskop är nog bara gissningar. Det stämmer aldrig.

   Radera
 10. Jag är jungfru och Rantafar vågen,
  vi passar ju rätt bra ihop !!!

  Tjingelingen från Rantamor.
  Har en dotter som är lejon och hon kan verkligen ryta ifrån, jobbar som varuhuschef på Åhlens !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skadar nog inte att man säger ifrån ibland. Snällhet är väl bra till en viss gräns.

   Radera
 11. Den kalendern kommer jag oxå mycket väl ihåg. Det är spännande detta med stjärntecken. Jag är Vädur och det som sägs om det stjärntecknet stämmer väldigt bra in på mig. Däremot så ska Vattuman och jag inte passa så bra ihop men...snart 40 år tillsammans är väl ett bevis på att det fungerar.
  Ha en fin Fredag nu. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får nog inte ta de där horoskopen på så blodigt allvar.

   Radera
 12. Jodå...stjärntecken och karaktärshoroskop stämmer.
  Lejon känner jag. Flera stycken .
  Själv är jag tvilling. Snabb, charmig, ungdomlig, social men otålig. Hon ledsnar fort och påbörjar olika saker utan att avsluta dem.
  Hon är flirtig och mån om det yttre.
  Hon är det mest föbryllade tecken av dem alla.

  Ja stjärntecken är kul.

  Kramkram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med stjärntecken, men alla som är födda i samma stjärntecken kan inte vara likadana, som tur är. Bra att det blir lite variation.

   Radera
 13. Mitt äldsta av mina yngsta barnbarn, Casimir, är mycket intresserad av astronomi. Hans fröken (han går i ettan) frågade honom vad han ville lära sig mer om. - Rymden och universum, svarade han. Huruvida hans fröken har gått honom till mötes i denna önskan vet jag inte.
  Jag är tvilling, men jag vet inte riktigt vad det står för. Jag får googla. Däremot vet jag råttans egenskaper i den kinesiska zodiaken. Mycket positiva, haha.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande med astronomi...kanske för man tycker det är en aning overkligt.

   Radera
 14. Ett lejon är också gult!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det ju faktiskt..lite brungult.

   Radera
 15. Jo, det var Sif Ruud och Johannes Brost i "Stjärnhuset" och året var 1981 - tiden går! Ja, där väcktes intresset för stjärnbilder rejält. Själv är jag Vattuman men såhär års, särskilt när våren får bakläxa gång på gång, då känner jag mig mest urvattnad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lavendia visste också att det var Sif Ruud. Det var jag som tänkte fel där. Urvattnad är ett bra uttryck just nu. Det är rena lervällingen inne i skogen.

   Radera
 16. Jag vill också ha sol och värme. Intressant det där med stjärnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det nu blir sommartid borde det åtminstone bli vår ute.

   Radera