onsdag 4 mars 2015

Bloggutmaningar


Man kan hitta många bloggutmaningar av de mest skilda slag. Jag har varit med på en del tidigare och det var riktigt kul. Det har då alltid varit fotoutmaningar. Jag har faktiskt använt de utmaningarna privat också när jag varit ute på fotorundor. Innan jag gett mig iväg har jag bestämt mig för ett tema som fotona skulle handla om. Det blir riktigt spännande, för man tvingas tänka på ett annorlunda sätt.

Nu har jag bestämt mig för att vara med i en annan sorts utmaning hos Cecilia. Den heter Mer glädje åt folket. Under veckan som går ska man göra en sak som glädjer en annan människa. Det behöver säkerligen inte vara några stordåd man måste utföra utan helt enkelt att man bara tänker lika mycket med hjärtat som med hjärnan. Det räcker långt, tycker jag. Det enda som fodras är sunt förnuft. På söndag ska ett inlägg skrivas om hur det har gått. Jag tycker det låter som ett kul uppslag, så jag provar denna veckan. På söndagarna är det Nalle Puh som är huvudfiguren på min blogg, så ett sådant här tema passar perfekt. Nalle Puh är den klokaste, snällaste och mest omtänksamma björn jag vet.

En annan utmaning som jag också läst om en hel del är Blogg 100. Den startade redan den 1 mars men det är fritt att ansluta sig när som helst. Enda skillnaden är att man då går i mål lite senare. Där ska man skriva ett inlägg varje dag i 100 dagar. Eftersom jag redan uppdaterar min blogg nästan dagligen, så tror jag inte det ska vara några svårigheter med det. Jag tänkte starta med att räkna morgondagens inlägg som nr 1 av 100.

Skulle jag inte kunna fullfölja de här utmaningarna så känner jag mig inte som en misslyckad figur för det. Man vet inte förrän man försökt ifall man klarar av en sak eller inte. Så är det med allting. Jag brukar ha sån energi när jag startar upp något och tycker det är så kul. Efter ett tag mattas den här entusiasmen av en aning och ibland känns det till sist mer som ett tvång. Nu har jag på gamla dar blivit så förnuftig att då hoppar jag av. Livet är för kort för att ha tråkigt.

16 kommentarer:

 1. Nej det är rätt! Tycker man inte det är roligt ska man absolut kunna säga nej och sluta med det :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra när man har möjligheten att göra så.

   Radera
 2. Det är viktigt med allt bloggande att man gör det för att man vill göra det. Annars går det åt pipsvängen ;)
  Ett bra temauppslag är att tänka lika mycket med hjärtat som med hjärnan. Ser framemot ditt inlägg på söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att ha teman att hänga upp inläggen på. Ibland kan det vara en hjälp om man inte precis vet vad man ska skriva om.

   Radera
 3. Kul att du också hänger på utmaningen.....får väl se jag med om jag håller ut i 100 dagar!
  Ser fram mot inlägget på söndag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får hoppas att inte bloggtorkan slår till för ofta.

   Radera
 4. Utmaningen att tänka lika mycket med hjärtat som med hjärnan tyckte jag om!!!!..................Svar:. Ibland lyckas jag att göra ingenting på ett trivsamt sätt! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att läsa alla inlägg på ämnet nu på söndag.

   Radera
 5. Det finns verkligen hur många utmaningar som helst. Jag har varit med i en hel del, men tycker att de ibland styr bloggandet mer än jag önskar, men Blogg 100 skulle jag ju ställa upp i.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en utmaning som du klarar lätt som en plätt. Du är så flitig med att uppdatera din blogg. Det är första gången jag är med i den nu.

   Radera
 6. Nej det där är inget för mej! Jag gör oftast spontana blogginlägg, inte alls planerade och varje dag kan jag inte tänka mej att sitta här och skriva. Nej, alla är vi olika och tur är väl det!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för väl att inte alla tycker lika. Så trist det skulle vara.

   Radera
 7. Lycka till med utmaningarna. Jag känner till båda exemplen och kan förstå det roliga ... men det är inget för mig. Jag strävar efter så lite krav som möjligt. Att jag kommer att vara med på jobbet stegtävling är krav nog för mig. Speciellt om jag vet att jag har annat som jag vill prioritera så undviker jag extra uppgiftspåslag så gott jag kan.
  Men att försöka göra gott mot människor i sin omgivning, det tänker jag nog på dagligen så på sätt och viss är jag väl med i Cecilias utmaning utan att bekräfta det ... hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror alla gör något gott om kanske inte dagligen, så nån gång. Det är bara det att man tänker inte på det för det är så naturligt.

   Radera
 8. Göra något som gläder någon annan... det låter som en bra utmaning. Ser fram emot att få ta del av ditt inlägg på söndag :)
  Blogg 100 verkar kul, men eftersom jag inte är lika flitig bloggare som du så är det inget för mig. Dessutom är jag ju med i 365 foton 2015 och det blir ju nästan samma sak, men man behöver inte blogga, utan bara lägga in bilder efter temalistan.
  Ha det gott och lycka till med dina utmaningar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotoutmaningar passar dig perfekt. Du tar alltid så fina bilder.

   Radera