måndag 30 mars 2015

Santos guidar på Björnås


Jag brukar ta ut min "extramatte" på lite promenader om dagarna. Det är nyttigt med frisk luft. Det finns gott om promenadvägar här uppe på åsen, både inne i skogen och ner mot samhället. Idag tog vi en tur förbi Fårhagen.


På somrarna är där får som bara står och stirrar när man går förbi. 

Vi brukar fortsätta vidare in i Kalvahagen, men där är inga kalvar. Det lutar rejält neråt hela vägen och det är inga problem att få "extramatte" med. Ibland nästan småspringer hon. Då får jag kissa i flygande fläng.


Så är vi då nere vid Björnekulla kyrka. Min matte och husse gifte sig i den kyrkan för en del år sen.

Vi svänger av åt vänster och går en liten stig som tar oss hem till Granvägen igen. Nu börjar det bli lite besvärligare, för nu lutar det uppåt. "Extramatte" låter mig stanna och nosa på så många grästuvor jag vill....och jag får nosa hur länge jag vill också. Hon drar aldrig i kopplet. Jag har kommit på varför. Då passar hon på att vila och hämta andan. Hon låter som en ångvält i uppförsbackarna.

Inlägg 26 i Blogg 100

28 kommentarer:

 1. Så uppfattar Santos det. Jag tror att mitt barnbarn (bichon frise´n i Skåne) uppfattar mig så också. Fast jag kan ibland undra om det verkligen finns SÅ mycket att lukta på. Men då ser jag det bara ur mitt perspektiv. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst nånstans att för hundarna är nosandet som att läsa tidningen. De får veta nyheter om vem som varit där tidigare.

   Radera
 2. Svar
  1. Det är underbart att promenera där inne.

   Radera
 3. Haha, Santos är en bra berättare.
  Känner igen det där. När vi vandrade upp till 3286 meters höjd för att se Tigers Nest i Bhutan blev det många fotostopp...........då vi i smyg passade på att hämta andan! Jag har nog aldrig tagit så många kort....;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det där känns igen. Jag tycker det är så bra att ha Santos med, för då verkar det mer naturligt att stanna upp lite då och då.

   Radera
 4. Vilken vacker utsikt över fälten! Och så härligt för dig Santos att ha så fina promenadområden. Och vilken tur att extramatte ibland behöver hämta andan lite så du kan nosa extra mycket :)
  Kram på er bägge två :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl tänka som så att med tiden får jag lika bra kondis som Santos.

   Radera
 5. Gissar att det snart är fullt av vitsippor på första bilden. Ångvält - hoppla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del har redan börjat slå ut så nu dröjer det inte länge innan hela marken är vit.

   Radera
 6. Mycket trevligt att få följa med Santos när han läser morgonnyheterna. Skönt också att han får vila lite grann och inte bara kissa i flygande fläng ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, min kondis tillåter inget småspringande uppför backarna.

   Radera
 7. Åh! Nedåt i flygande fläng, uppåt lite långsammare... tänk ändå vad en liten vit fluff kan maskera! Vackert har ni runtomkring i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många tror säkert att jag är väldigt sportig.

   Radera
 8. Tack för promenaden, vi passar bra att gå i lag, jag låter också som en ångvält uppför backarna. över 40 års storrökande har satt sina spår trots att jag lyckades sluta till sist. Här är det moddigt och lerigt och isigt och snöigt om vartannat på vägarna. Hjulspåren på gården är säkert 10 dm djupa! Allt annat än behagligt för promenader, o jag som vill ta på mig bekvämare skor så det gör mndre ont i min hammartå. Du har vackra omgivningar, Santos tycker visst också det?
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är otroligt vackert uppe på Söderåsen. Jag har aldrig rökt, men min kondis var inte mycket att hurra för innan Santos kom hit. Jag är glad så länge han stannar här.

   Radera
 9. Snällt av Santos att ta oss och dej ut på en promenad!!................För allt i världen tappa ingen tablett när du har Santos!!!! Städa du ändå! :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Santos är väldigt noga med att jag får frisk luft varje dag.

   Radera
 10. Så skönt med en promenad, speciellt om det är fint väder.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att promenera t.o.m. när det är sämre väder. Man håller värmen ganska bra ändå. Fast regn gillar varken Santos eller jag...då blir det minsta möjliga promenad.

   Radera
 11. Trevligt med ett Santosinlägg. :)
  Kanske bra att två "pensionärer" går ut och går tillsammans.
  Ibland blir jag förskräckt när jag ser hur folk rycker och drar i hundkoppel. Stackars hundar.
  Hur länge stannar Santos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi går ju ut för att Santos behöver det och då tycker jag inte det är mer än rätt att han får bestämma takten och vad han vill utforska. Det lutar åt att Santos stannar för gott.

   Radera
 12. Åh, så jag längtar till våren och att snön ska försvinna från marken när jag ser dina härliga foton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, våren är efterlängtad nu...av de flesta tror jag.

   Radera
 13. Ha ha ha...det är inte lätt med uppförsbackar. Du bor väldigt vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade behövt en linbana ibland. Jag stortrivs här uppe på åsen.

   Radera
 14. Trevligt att se sig omkring i ett grönt område för Santos och visa oss andra. Här hos oss är det bara ett vitt täcke för tilfället. Någon slängde det vita över oss inatt, inget som jag beställt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, något vitt vill jag inte ha här nu. Det ska i så fall vara vitsipporna i skogen

   Radera