lördag 14 mars 2015

En gammal goding


Jag följde med Rasmus och hans föräldrar till Ullared för ett tag sen. Rasmus visste precis vad han skulle leta efter där. Först och främst en ny innebandyklubba och sen lite grejer så han kunde "pimpa" morfars bil. När han var liten gillade han inte den här bilen, för den såg inte tuff ut. Det är en vit Volvo 240. Min far köpte den ny för 27 år sedan och när han gick bort så fick jag överta den. Vi har haft den som en extrabil sedan dess. Det var väldigt bekvämt när vi jobbade båda två, eftersom vi inte hade samma arbetstider och inte heller jobbade i närheten av varandra. Bilen går som en klocka. De reparationer vi haft på den är lätt räknade. Snart är den dessutom skattebefriad.

I takt med att Rasmus blivit äldre så har hans tycke och smak ändrats och nu tycker han att det är en "cool" bil. Nu används den mest till att köra kortare sträckor, som till "tippen" eller när Göran ska iväg och träna duvorna inför flygtävlingar. När min bil var inne på verkstaden en längre tid för reparation var det väldigt bra att ha en extrabil som fungerade.

Rasmus har stora planer för Volvon. När han tagit körkort vill han gärna överta den, och jag tror nog att Göran och jag klarar oss med en bil då. Men den måste se lite tuffare ut, så han köpte Wunderbaum och tärningar som ska hänga i backspegeln. Han ville köpa en annan ratt också, för den som finns nu är stor som ett "dassalock" enligt Rasmus. Det får han nog vänta med, men då ska han ha en rattmuff också har han bestämt. När han blir ägare till bilen ska han lackera om den i Chelseablått och sätta på lite dekaler. Chelsea är favoritlaget för tillfället. Jag vet inte om morfar Göran är så pigg på att åka runt med en "pimpad" bil. Rasmus får nog lugna sig tills han övertar bilen.

Inlägg 10 i Blogg 100

16 kommentarer:

 1. Vilka härliga drömmar Rasmus har ! En riktigt klok kille !!
  Då kan man väl kallas detta bil som veteranbil ? Tycker att gamla bilar är så häftiga och
  går i lagom fart, hihi...!

  Här i Kalmar, på Öland, brukar kungafamiljen med mera, köra en bilrunda under sommaren
  med sina gamla bilar. Dem kör bara på Öland runda.

  Ha en härlig dag, kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Då kan kanske Rasmus vara med i det rallyt sen?

   Radera
 2. Det vore väl häftigt för morfar Göran att glida runt i en nypimpad bil, kan nästan se det framför mej! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vi får väl se om Rasmus kan övertala honom.

   Radera
 3. Haha! Jo, men det är väl klart att morfar ska pimpa bilen :) Den kommer ju att bli jättefin!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska plåta bilen sen när den är omgjord.

   Radera
 4. Jo Rasmus vet verkligen vad som är inne. När vår son fick körkort köpte han en Volvo 944 av årgång 1991, för nu kör samtliga hans kompisar med Volvo modell äldre. Med rattmuff och Wunderbaum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste jag berätta för Rasmus.

   Radera
 5. Härliga planer. Helgkram från en som håller på Manchester United.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag nog inte berätta för Rasmus.

   Radera
 6. Ja, dessa bilar. Vissa äldre går ju klockrent. Då yngsta dottern började jobba, och hade 4 mil till jobbet köpte vi en volvo 940, -98 till henne. Supergo att köra. En billig bra bil.Hon tyckte väl att det var lite pinsamt då typ "raggarkillar" hejade på henne. Men hon körde hellre den än min v70. Vi sålde den då hon flyttade till Växjö och bytte jobb.
  Häftigt att Rasmus vill ha bilen. Och med rattmuff!
  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är lite kul att gamla saker är så populära bland yngre.

   Radera
 7. Rasmus är en klok kille Han gör investeringar allaredan! Bra att ha god framförhållning .........................SVAR:Jag håller med att somliga kör som om de har fått körkortet i julklapp.. Kram!

  SvaraRadera
 8. Haha, vilka drömmar Wunderbaum öh...men rattmuff är okej.
  Hoppas bilen håller så att han kan ärva den.
  Ha det gott 😋

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har inte behövt många reparationer hitintills och jag hoppas det fortsätter så.

   Radera