onsdag 10 september 2014

Tillbaka till vardagen


Nu är resväskorna urplockade och nersatta i källaren på sin vanliga plats. På söndag får jag plocka upp en väska igen och packa för Luxemburgresan, men det är några dagar dit. Jag besökte en del stora tyg och hobbybutiker när jag var i Dallas, så nu är huvudet sprängfullt av ideer om allt jag sett och som jag vill göra. Det är en evinnerlig tur att jag inte har ett jobb som inkräktar på min fritid. Ifall jag vill sitta en hel dag och bara läsa i alla nya hobbyböcker jag plockat med mig hem, så kan jag göra det. Vilken lyx! Jag brukar alltid köpa en massa böcker och tidningar när jag åker utomlands. En del av dem är svåra att hitta i Sverige. Det går givetvis att köpa det mesta på nätet, men när jag själv åker så slipper jag ifrån portot. Visserligen är det "porto" på mig när jag åker och det är aningen dyrare än brevportot, måste jag erkänna. Men känslan av att själv få bläddra i böcker och tidningar för att se om det är nåt av intresse är helt annorlunda än att sitta och klicka i rutor på datorn.

Man blir onekligen lite bortskämd när man är borta. Vi åt lunch på olika lunchrestauranger nästan varje dag. Det började alltid med att en trevlig servitör kom och frågade om jag ville ha en Margarita....och det ville jag. Sen kom de med antingen något gott bröd eller chips med olika dipsåser, så man inte var alldeles utsvulten när maten kom in. Vi har testat många restauranger och jag kan inte välja någon favorit. Alla var lika trevliga och hade mycket god mat. Det är betydligt billigare att äta på restaurang i Dallas än här hemomkring, så det var alltid många gäster var man än kom.

Det kommer att bli en tuff övergång till de gamla vanliga luncherna här hemma. Jag tvivlar på att Göran kommer och frågar mig om jag vill ha en Margarita, och jag får troligtvis själv laga lunchen. Nåja, jag kommer väl att vänja mig så småningom.


28 kommentarer:

 1. Haha! Vilken goding han är ditt barnbarn.....Godsaker i glaset och med nappen på lagom avstånd :)
  Men vem vet......Göran kanske överraskar med en Margarita före lunch en dag :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kommer jag VERKLIGEN att bli överraskad.

   Radera
 2. WOW!!! Vilken cool skåning!! Du får ställa in dej hos Göran .. så får du nog en margarita innan maten :-).....Jag kommer ihåg hur far och jag satt och skissade på många olika ljusstakar.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skåningar är coola....och den här i synnerhet.

   Radera
 3. ah, ja tack, jag skulle vilja ha också en Margarita !
  vilken lyxig resa du gjort ?

  lillpojken är säkert den coolaste och sötaste i hela världen !!

  kram på dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en toppenresa och det var så kul att få träffa den lille godingen igen.

   Radera
 4. Hej Gunnel..
  vad avundsjuk jag blir jag skulle så gärna vilja åka till USA i alla fall en gång och ja jag förstår att det blir jobbigt att börja laga lunchen själv :-D hoppas du vänjer dig fniss..Tack för besöket hos mig och tack för att du delar med dig av en massa rolgt som du gör eller har gjort.. ha en fin dag och kom snart och hälsa på mig igen Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det blivit så många USA-turer för mig om inte min son bott där.

   Radera
 5. Farligt för figuren att åka och hälsa på barn och barnbarn. Jag ska resa upp till Stockholm ikväll till min dotter som antingen bjuder mig på lunch på någon trevligt restaurang eller lagar något alldeles extra gott hemma. Vi brukar träffas ute på stan när hon har lunch ibland.
  Du får väl dela med dig här på bloggen av de trevliga tidningarna vad det lider!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir till att använda stegräknaren flitigt nu märkte jag när jag kollade vågen.

   Radera
 6. Läste om dina upplevelser i "immigration" i USA. Det är verkligen absurt som det är och paranojan är så stor att man numera knappt kan andas på flygplatserna. Trots att jag är amerikansk medborgare känner man av allt.
  Visst är restauranger mycket billigare i USA än i Sverige. Och servicen måste jag säga är mycket bättre.
  Mysigt att du får chans att resa och "bara vara" om du vill. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig om att servicen är betydligt mycket bättre i USA än här. I varje fall har jag aldrig blivit snorkigt bemött varken på restaurang eller i affär. I Sverige kan det vara lite si och så med det ibland

   Radera
 7. Mmmm....en drink, Såå underbart att få serverad.
  Vilken härlig resa du har gjort. Skönt med tid som man gör vad man vill med.
  Härligt med idéer åxo.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att åka iväg och uppleva lite annat än det vardagliga.

   Radera
 8. Det låter helt underbart! Tänk så du flackar och far, men har man sina barnbarn så långt borta och vill träffa dem blir det ju så. När jag mina barnbarn var små hade jag inte den möjligheten, för då var det fullt upp med jordbruk och mjölkkor, så deras småbarnstid missade jag och den är svår att ta igen.
  Varm kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lyckligt lottad som kan åka runt och träffa alla. Förstår att du inte haft det lika enkelt. Småbarnstiden går fort och de ändrar sig enormt mycket från varje gång jag träffar dem.

   Radera
 9. Undrar vad de säger i Dallas när de ser den coolaste Skåningen där, hi hi . . .
  Vilken härlig unge, ven har han håret efter ?
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vet med säkerhet inte vad en skåning är. Hans mamma säger att hon var inte lockig som barn, men hans pappa var....fast inte på långa vägar så mycket som Daniel.

   Radera
 10. Många fina minnen från resan... verkar trevligt på deras lunchrestauranger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana önskar jag att jag hittade här med.

   Radera
 11. Så härligt! Tycker absolut att Göran ska hjälpa dig där med övergången....En drink före lunch är väl det minsta man kan begära;).
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Tack! Du är väldigt förstående.

  SvaraRadera
 13. Men vad kul att komma iväg och träffa sonen och barnbarnet i Dallas. Underbara dagar förstår jag. Det var väldigt högt till tak i nya huset, men ser väldigt fint ut. Snyggt med de nya gardinerna du sydde.

  Läste om systemet för att komma in i USA, vilket verkar väldigt omständigt. Gäller att även ladda sig med mycket tålamod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar ganska lång tid i tullen, men alla var så vänliga och rara. Jag har tidigare klagat på att personalen där var så snorkig och ibland nästan oförskämd. Vi råkade aldrig ut för det, men jag blev väldigt irriterad när jag hörde hur en del blev bemötta. Alla har tydligen fått genomgå en bra charmkurs.

   Radera
 14. Men oj så du flänger och far! Var det varmt i Dallas? Där är det väl rena ökenklimatet har jag för mig.
  Men så roligt att få träffa en kille med bus i blicken. Som du beskrev tullen så är det ju rena skämtet...hoppas du har tålamod med alla utrfrågningar...
  Och nu väntar snart nästa resa, jag skulle nog inte orka i ditt tempo
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det höll sig runt 30 grader och uppåt hela tiden, men det finns ju AC i alla hus och alla affärer, så det var ok. Tidigt på morgonen var det givetvis skönast. Det är ganska bekvämt att flyga....förutom jetlagen när man kommer hem från USA. När jag väl kommer fram och träffar barn och barnbarn så tänker jag inte på att det är nåt jobbigt.

   Radera
 15. Så roligt att få klappa tyger på resor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker alltid leta upp en tygaffär när jag kommer på något nytt ställe.

   Radera