fredag 19 september 2014

Sista "arbetsdagen"


Idag är sista dagen som Zoé, Santos och jag själv bestämmer vad vi ska göra. Sen vill klart föräldrarna också ha ett ord med i laget. Det har varit så kul att få ha hand om den lilla dockan en hel vecka. Så länge hon är så här pass liten är det en fördel att vi kan träffas ofta så hon inte glömmer bort mig (hemska tanke!). Skype är ett bra alternativ för vi kan åtminstone se varandra och höra varandras röster, men det är besvärligare med kramarna.


Det har självklart inte blivit tid till så mycket bloggande den här veckan. Det fanns annat som pockade på min uppmärksamhet; var det inte Zoé så var det Santos. Jag har tittat en hel del på franska barnprogram denna veckan, så förhoppningsvis har det hjälpt upp min dåliga franska ett snäpp. Favoritprogrammet är med Sofia den första; en i raden av Disney´s många prinsessor. Det finns väldigt många bra barnprogram. Utbudet är så stort så man behöver inte titta på det som inte är bra. Jag tycker om animerade filmer och är imponerad av hur fint de är gjorda. Smaken är olika hos barn också. För Zoé så är det Sofia den första som är favoriten, hos Daniel var det Chuggington och Musses klubbhus och Rasmus gillar mest ungdomsserier. För egen del är det deckare som är det bästa man kan titta på. När jag kommer hem på söndag kväll hoppas jag de visar en riktigt spännande deckare på TV.

36 kommentarer:

 1. Jag tittar också en hel del på animerade filmer när jag är uppe hos barnbarnen och är som du oerhört imponerad över hur skickligt de är gjorda. Tingeling, en liten älva, är favoriten här och sen en MYCKET pedagogisk film där barnen lär sig både engelska och att räkna. Den är Lissans absoluta favorit. Nyss fyllda tre kan hon både räkna till fem (ta bort och lägga ifrån), alla färger (även lila, orange och turkos) och en hel del engelska ord. Det är fantastiskt tycker jag.
  Tur att du har skype och kan titta på och prata med ditt lilla barnbarn varje dag när du inte är där!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väldigt många bra och lärorika barnprogram. Kvalitén är mycket högre än på många vuxenprogram.

   Radera
 2. Vilken kul vecka med barnbarnsmys du har haft,
  den lilla tjejen pratar hon redan två språk, eller pratar du franska med henne ???
  Välkommen hem på söndag...
  dom pratar om nordanvindar och kyla här i Sverige, så klä dig lite varmt... =)

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På dagis pratas bara franska, men hemma pratar föräldrarna enbart svenska med henne och det gör jag med. Hon svara däremot på en blandning av svenska och franska. Hon förstår båda språken jättebra. Det märks när man pratar med henne. Jag hoppas verkligen du skojar om vädret.

   Radera
 3. Det förstår jag att det inte blivit mycket tid för bloggen när du har haft möjlighet att krama lilla söta Zoé.....Och visst är det tur att Skype finns, men inget slår en "verklig" kram :)
  Och många tecknade filmer är riktigt bra - men jag är också väldigt förtjust i deckare :)
  Ha nu en fin helg med din familj innan du åker hem!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att en vecka kan gå så makalöst snabbt. Jag har blivit väckt varje morgon av en liten sötnos som ropat på Momo. Får försöka hitta en liknande väckningssignal hemma, för det har varit jättelätt att komma upp på morgonen. Jag har lite problem med det annars.

   Radera
 4. Du har haft en innehållsrik vecka, så vad är då en blogg att komma med. Jag har också alltid älskat tecknad film (om den är fint tecknad). I våras såg vi Frost med ett av barnbarnen. Så fin den var. Trevlig hemresa även om det är svårt att åka ifrån Zoe och Santos. I helgen får jag besök av en annan bichon. Och hon kommer inte ensam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att den lille vovven har lite barnbarn också med sig. Vilken härlig helg du har att se fram emot.

   Radera
 5. Det är mycket som är viktigare än att blogga.
  Ibland måste man prioritera, hihi, fint ord...

  Du kan ge kramar genom Skype...en bra alternativ !

  kram och ha det gott !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte mycket som kan tävla med det att få umgås med barnbarnen.

   Radera
 6. Ha!!!!!! Känner jag dej rätt så var det inte den sista "arbetsdagen".Du kommer nog att vikariera fler gånger.......Har det kommit upp något av kärnorna du fick av Hebbe?? Hyresgäster får du ordna själv ! Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas på att det blir fler gånger. Nej, jag ser fortfarande inget i krukan.

  SvaraRadera
 8. Hej, i min värld är franskan rena rotvälskan, dvs. ett jättesvårt språk. Jag läste ett år på gymnasiet och lärde mig just ingenting. Grammatiken var svår och läraren kass..men ett vackert språk är det, ett språk jag hör ytterst sällan, det är inte varje dag dom visar franska filmer på teve. Nu hoppas jag att du har tankat kramar så du klarar dig ett tag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att det inte dröjer länge innan abstinensen sätter in.

   Radera
 9. När dottern skulle vattna en gång, räknade hon till 82 st inomhus. Så det stämmer att det finns en hel del. Men snyggt är det inte alltid för det. Jo det medföljer ett par barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Milda makter! De bilder du visar här är då väldigt tjusiga. Du har så många konstiga växter som jag aldrig trott man kunde odla själv.

   Radera
 10. Vad mysigt du har haft det, att få mysa med barnbarn och Santos är väl viktigare än att blogga.
  Tids nog hemma blir det annat än barnprogram m.m. hi hi . . .
  Trevlig helg, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir det nog trädgårdsarbete för hela slanten ett tag framöver. Har varit lite dåligt med det ett bra tag.

   Radera
 11. Hon växer så det knakar och det är roligt att följa. Vilka underbara dagar du haft med lilla Zoé och Santos och det måste kännas underbart att ha den här nära relationen, fast avståndet är stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon hinner växa rejält och lära sig många nya saker mellan gångerna vi träffas.

   Radera
 12. Så roligt och så mysigt ! :-)

  Minns med glädje småbarnsåren jag hade med mina 3 små barn efter skilsmässan. Vi tittade ofta på animerade filmer och pratade om de olika karaktärerna. Minns fortfarande att Lillefot var en stor hjälte hos barnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn och barnbarn är det bästa som finns.

   Radera
 13. Aha.... har du slutat arbeta nu på riktigt? Pensionär? Eller är det "bara" barnbarnsjobbet som är över... Jag hänger inte riktigt med... ;-)

  SvaraRadera
 14. Jag har varit pensionär i ett antal år nu, så därför kunde jag ta det här au pairjobbt Luxemburg. Har haft en fantastik vecka tillsammans med Zoe.

  SvaraRadera
 15. Mors,,kikar in med en liten Hösthälsning..Ser att du har haft en riktigt kul Snoozvecka med barn och vovve...Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har varit en vecka som gått alldeles för fort.

   Radera
 16. Ser att du haft en fin tid i Luxemburg.
  Har ju inte haft så mycket ork till bloggläsande den gångna veckan pga den hemska branden i Weed.
  Nu säger brandmännen att den är "100% contained" vilket låter mycket bra.
  Skype är fantastiskt. Skypade idag med en god vän i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ha varit hemskt att uppleva branden så nära.

   Radera
 17. Det verkar som du haft en kanonvecka och tänk vad kul de tyckte att ha dig där. Hoppas du fick din deckare igår. Kram Bosse från ett kyligt Ystad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olika omständigheter gjorde att det inte blev nån deckare igår.

   Radera
 18. vill bara hälsa på dig idag och
  önska dig en fin start på veckan, kram !

  SvaraRadera
 19. Kul att få rå om Zoe en hel vecka, förstår jag. Deckare på TV kan vara riktigt bra, och tyvärr väldigt dåligt också. Hoppas det var något bra när du kom hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns som du skriver både bra och dåliga deckare. Jag är särskilt förtjust i engelska deckare.

   Radera
 20. Lilla Zoe är ju bara en helt förtrollande söt liten prinsessa! Jag förstår om du har avnjutit tiden med henne och familjen. Och det är inte långt till jul ;-). Här skypar vi också med våra frånvarande barnbarn. Tänker ibland på 1800-talets utvandrare som bara hade brev och kanske månader emellan varje. Vår tid är lyxig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen lyxigt att kunna skypa med barn och barnbarn.

   Radera