lördag 13 september 2014

Grattis!


Nu är det dags för sista barnbarnskalaset i år. Det är Rasmus som ska firas. Han blir 11 år idag och går nu i femman på mellanstadiet. På detta fotot är han 7 år och går i första klass. Det är inte leksaker som står på önskelistan längre. Rasmus är väldigt klädintresserad och har mycket bestämda åsikter om vilka slags kläder det ska vara. "Mjuka paket" tas tacksamt emot av honom. Rasmus är den utav barnbarnen som jag har träffat mest, givetvis. Jag har passat honom sen han var liten och låg i barnvagn. Jag minns så stolt jag var första gången jag fick ut och gå med ett alldeles eget barnbarn. Under årens lopp har vi hunnit med att göra många kul saker tillsammans.

En period skrev vi en blogg tillsammans också. Den hette Rasmus blogg. När den lades ner så gjorde jag scrapbookalbum om alla inläggen. Det blev sex fulla album, som jag har tänkt att Rasmus ska få när han blir myndig. Idag blir det lite andra presenter han får öppna. Vi har blivit lovade att bli bjudna på tacos och lite senare på kvällen vankas det tårta, som Rasmus har gjort. Det ser jag fram emot.

20 kommentarer:

 1. Grattis till en ovanligt klok påg!...............SV:Då är du ,jag och Nalle Puh Lika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska framföra hälsningen. Jag gillar Nalle Puh!

   Radera
 2. Ett väldigt fint foto av en fin kille!
  Grattis!:)

  SvaraRadera
 3. Grattis till Rasmus på elvaårsdagen och grattis till dig som har ett så fint barnbarn!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Hej, det var nog i tioårsåldern som jag fick sluta med presenter till barnbarnen. Både julkklappar o födelsedagar skulle bara erhållas en peng, så stor som möjligt förstås. Presentkort gick också bra...
  Lite tråkigt men bättre än att köpa något som antingen byts ut direkt eller som bara blir liggande oanvänt. Numera är önskemålen så dyra att vi får sala ihop tillsammans för att ha råd att köpa det som står på önskelistan. Jättesöt pojke med glimten i ögat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har verkligen glimten i ögat. Vi har samma sorts humor, så vi trivs väldigt bra ihop.

   Radera
 5. Grattis till Rasmus :) Hoppas ni får en rolig kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ska framföra hälsningen. Det blir säkert kul.

  SvaraRadera
 7. Grattis säger jag också! Först blev jag litet tveksam - kunde han vara 11 år. Men när du skrev att han är 7 på kortet förstår jag. Han vill inte vara med på kort längre. Det kan jag också förstå. Det vill inte jag heller.

  SvaraRadera
 8. Barnbarn växer snabbt har jag upptäck!

  SvaraRadera
 9. nej men vad gulligt att du haft en blogg med Rasmus !
  och att du gjort sex album för det ! himla bra ide att ge den till honom senare !

  jag har en liknande ide,
  för jag har gjort och håller fortarande på att göra, en fotoalbum på mina barnbarn, (6),

  alla barn har egna album och dem ska få var sin egen album när dem är 18.

  ha det gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, du har en hel del att göra, men det är jättekul att titta på foton och minnas allt man gjort tillsammans. Fint minne för barnbarnen att ha sen.

   Radera
 10. Grattis till fina goa Rasmus!!!

  SvaraRadera
 11. Tiden går alldeles för fort! Åtminstone växer mina barnbarn alldeles för fort.. Elva år är en härlig ålder - minns att jag tyckte att årskurs 5 var den bästa när jag var mellanstadielärare.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en mycket härlig ålder. De är mitt emellan barn och tonår.

   Radera