torsdag 4 september 2014

Parkeringsbekymmer


När jag hälsar på min dotter i Luxemburg och vi är ute och promenerar brukar vi gå förbi ett ställ med lånecyklar. Det tycker jag är väldigt smart. Vilka regler som gäller för uthyrningen i den staden vet jag inte, men jag läste om hur det är i Stockholm. Där kan man köpa antingen ett säsongskort eller ett tredagarskort. Cykeln får man låna i tre timmar och kan lämnas i ett annat cykeluthyrningställ än där man hämtade ut cykeln. Jag har tagit reda på att det finns liknande uthyrning på andra platser i världen, och det kan vara ett kul sätt att turista på i en storstad. Lätt och behändigt att komma fram och man behöver inte leta som en dåre efter parkeringsplatser.

Lilla Åstorp vill tydligen också vara med på ett hörn. Nu är det nog inte lånecyklar det gäller utan egna cyklar. Det har kommit upp ett cykelställ i kommunparken och det är så enkelt att se det på långt håll. Vid änden på stället finns nämligen en dekoration föreställande en stor orange cykel. Den går inte att missa. Jag är full av beundran över deras fantasi och färgval. Nu har jag inte själv någon cykel, så det ger inte mig några större problem, men jag tänker på alla som inte har en orange cykel. Varför har man inte tänkt på dem? Jag hoppas verkligen att de som ställt sina gula cyklar här inte får en böteslapp för felparkering.

14 kommentarer:

 1. Morn! Jag tror att det går bra att parkera även om man inte har en orange cykel.Men den passar bra in i ditt färgtema ....Det var äpplen från Ola/Mias äppleträd! Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, man vet minsann aldrig vad lapplisorna får för sig.....Det kanske är meningen att bara orangea cyklar får parkera där ;)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Gunnel..
  ja vi har dom vita lånecyklarna överallt i stan bara att ta för sig om man vill cykla en stund det är både bekvämt och roligt jag skulle aldrig släpa med mig min egen cykel in till stan så jag tycker det är en rolig bra och andvändbar ide dom gjort verklighet av..Ha en fin helg och tack för titten hos mig Kram Nicki

  SvaraRadera
 4. Så skojigt att läsa om din orange-vecka! Vad månne du skriver om i morgon?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin orange cykel.
  I Malmö finns en "flotte" i kanalen vid centralstationen, som är för de som pendlar till och från Köpenhamn. Flotten är parkeringsplats för cyklarna. Käckt. Det har dock inget med lånecyklar att göra, för jag tror att man har sin egen cykel.

  SvaraRadera
 6. Jag lär mig alltid något nytt hos dig. Nu lärde jag mig nya bär,..som jag redan tappat namnet på, haha
  I år plockade jag inga bär alls av förklarliga skäl, jag hoppas fåglarna håller till godo. Har lärt mig att kaninerna gillar hallonblad och vinbärsblad så dom får några ruskor varje dag. Även om det ännu finns grönt åt dem att äta så tror jag näringsvärdena på gräs och örter har börjat minska. Men så lätt det är att börja skämma bort även de mindre djuren, tänk att man ställer sig och kokar makaroner....till hönsen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer att bli riktiga finsmakare med tiden.

   Radera
 7. I Norrköping är det uppställt jättelika cyklar här och var på små gräsplättar som propagerar för cykling i allmänhet. Där finns också många fina cykelbanor i stan. Den var fin, den orangea cykeln!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bra cykelvägar här runt ikring, och det är en nödvändighet om man ska kunna cykla säkert.

   Radera