torsdag 11 oktober 2012

Varmt och gottJag är väldigt frusen av mig. I sovrummet gillar jag att ha det iskallt, men där ligger jag ju nerbäddad så bara nästippen syns. I de andra rummen vill jag gärna ha det varmt och gott; speciellt om man sitter still som framför dator eller TV. Jag brukar alltid sitta och handarbeta framför TV:n, för det är så många reklamavbrott så man hinner göra massor under en kväll. Nu under höstkvällarna känns det ändå lite ruggigt även om elementen skruvas upp. Jag såg i ett reklamutskick att det var Rea på en elektrisk värmefilt idag. Men det är inget för mig. Jag gillar inte att ha en massa sladdar hängande runt om mig. Ska jag då resa mig och hämta nåt, så kanske jag snurrar in mig i sladden och står på huvudet in i TV:rutan. Jag tror jag ska sätta upp värmen lite extra i kväll och lägga reklambladet i papperssorteringen.22 kommentarer:

 1. Det kunde lika gärna ha varit jag som skrev det där! Kallt i sovrummet med ett par täcken och varmt i vardagsrummet. Om det är kallt i huset under dagtid blir jag dessutom ilsken har jag märkt. Det är inte medvetet och överlagt, men gubben har snällt inrättat sig och fyrar på i pannan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Mitt humör påverkas också av innetemperaturen.

   Radera
 2. Godmorgon!Vi har öppet fönster i sovrummet,så blir det frisk luft man inandas.Frisk luft och rena kalsonger har ingen dött av.På tal om död ,var det inte sådana värmefiltar som de fick dra in i fjol för de var darliga?Svar:Det är rättvisst. det är den yngre generationen som vi ska slita på nu!! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns inte om det var nåt fel på dem, men jag tycker inte de är särskilt livsviktiga.

   Radera
 3. Jag har en filt i min tv-stol, en skön varm som jag drar runt mig innan jag sätter mig ner. Och alltid varmt om fötterna. Där sitter jag sedan som en yllekokong innan jag fladdrar vidare till sovrummet litet senare på kvällen.

  Godmorgonkram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en vanlig varm och go filt är guld värd.

   Radera
 4. Jag köpte en elektrisk värmefilt till min frusna svärdotter och hon älskar den. När hon kommer hem från jobbet lägger hon sig på soffan och drar filten över sig och mår så gott. Hon är reumatiker och har ofta värk och elände i kroppen.

  Det närmar sig!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror säkert den fyller sin funktion när man ligger och vilar. Jag tycker mest att sladdarna borde vara i vägen om man ska gå och hämta nåt.

   Radera
  2. Hej! Jag vet inte vilken typ av "värmefilt" ni talar om men jag vill skicka med en liten varning. Min yngsta son gillade att ligga på värmedyna och det var väldigt när att det hela slutade i katastrof. Värmedynan fick någon form av kortslutning (mitt i natten) och han vaknade av en oerhörd hetta som han brändes av. Då hade det redan brunnit igen en tjock madrass,och en bra bit av sängbotten. Brandutredningen visade att (han sov på övervåningen och vi på undervåningen) han lika gärna kunnat "somna in" av de farlig gaserna. Vill inte skrämmas men en liten varning kände jag för här.

   Radera
  3. Jag tror nog man ska vara försiktig med allt elektriskt och inte ha det igång på natten, varken värmedyna eller värmefilt.

   Radera
 5. Det är bra med grannsamverkan Bara några år??? Det tror jag inte på! Förresten hur vet du hur gammal jag är?? Håller fortfarande på 1/4 mot 3/4 Kramen.

  SvaraRadera
 6. jag har som du ingen värme i sovrummet och fönstret lite på glänt även när det är som kallast ute men på dagarna vill jag inte att det ska vara mer än prick 20 grader härinne, annars mår jag inte bra
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran och jag är inte riktigt överens om vilken innetemperatur som är behagligast, men jag vll ha mer än 20 grader.

   Radera
 7. Jag ger dej ett tag.Men jag tånker så här.Vårt yngsta barnbarn är 15år ... du har mycket yngre barnbarn vilket betyder att du är yngre.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du räknar på det viset. Men dina barn var kanske yngre än mina när de skaffade barn? Ok. Du kan väl få lifta en bit då.

   Radera
 8. Känner som du. Litet avundsjuk på dig att du snart får uppleva litet varmare klimat (tror jag) och litet mänsklig värme att snusa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis har de liknande väder som här, men Zoés leende höjer ju temperaturen avsevärt.

   Radera
 9. Sladdar känns inte så mysigt. Hellre en filt eller ett fårskinn! Kram! Jag ska också handarbeta vid tv:n ikväll :)

  SvaraRadera
 10. Vårt gamla hus är lite dragigt... men i TV- rummet har vi lyxat till det med golvvärme... sååå skönt!
  I sovrummet vill jag ha svalt och fönstret står alltid lite på glänt.
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera