onsdag 24 oktober 2012

Jag vet hur det känns att gå på röda mattan


Nu är jag tillbaka i Sverige igen efter en kunglig semester i många avseenden. Jag fick ge mig iväg på morgonen eftersom jag gärna vill var på plats vid incheckningen i god tid. Resan ner till Kastrup tar allt som allt ungefär 2 timmar. Eftersom jag inte är någon van flygresenär föredrar jag att ha väldigt gott om tid på mig ifall något skulle gå snett.....och det gjorde det. När jag gick av färjan i Helsingör så fastnade det utdragbara handtaget på resväskan i uppläge. Det var lögn att få ner det igen. Det har hänt tidigare så jag visste att om jag öppnade väskan, drog bort fodret och tryckte på en del knappar så skulle det fixa sig. Men inte katten kunde jag stå på Kastrup och plocka ur hela väskan! Jag sa som det var till personalen att jag fick inte ner handtaget, och de var väldigt hjälpsamma och försökte på alla sätt och vis utan resultat. Väskan fick komma med ändå, men jag var tvungen att gå en bra bit iväg till en annan del av flygterminalen för att lämna in den. Sådana överraskningar är inte lämpliga när man har lite resfeber.

När jag väl kommit genom säkerhetskontollen kopplade jag av. Det finns otroligt många affärer att gå och titta i och en hel del restauranger, så tiden gick väldigt fort. När vi gott ombord på planet meddelades att vi skulle bli en aning försenade eftersom vi väntade på några VIP-gäster. Långt om länge så började det då droppa in en del människor. Först ett antal storvuxna, bistra herrar i kostym och därefter ett antal damer som bar på små löjliga runda resväskor. Jag kom på sen att det måste ha varit hattaskar. När de väl var på planet dök först kronprinsparet  Hakon och Mette Marit upp och alldeles bakom dem kom det danska kronprinsparet Fredrik och Mary. Jag har alltid inbillat mig att kungligheter åker i privatplan eller åtminstone i  något lite lyxigare än detta lilla SAS-plan. Väl framme i Luxemburg gick naturligtvis först de kungliga med uppvaktning av planet för transport till terminalen. Sen var det vi vanliga dödliga som stod på tur. Vi fick också skjuts in till terminalen...men med buss. Strunt samma. Det stod en delegation och tog emot mig med.... Zoé med föräldrar.


På lördagen var det dags för bröllop och det var avstängt lite överallt såg vi när vi gick in emot katedralen. Det var så trångt och jag tror inte att de som stod direkt utanför hade någon större chans att få en glimt av gästerna, så vi gick till ett torg bakom katedralen i stället. Där var uppsatt en jättestor bildskärm som vi kunde följa bröllopet på. Det var jag fullt nöjd med. Jag var mest intresserad av kläderna och de syntes perfekt på skärmen. Efter bröllopet gick vi till ett torg med en massa uteserveringar och skålade för brudparet i välling och champagne.


På söndagen gick Zoé, Katarina och jag en tur i staden och då kom vi förbi katedralen. Den röda mattan låg fortfarande kvar, så jag var tvungen att gå en bit på den för att känna hur det kändes. Jag trodde att den skulle vara nåt i stil med en nålfiltsmatta, men den var jättemjuk att gå på. Det skulle jag nog kunna tänka mig att göra fler gånger.


30 kommentarer:

 1. Så roligt att du har haft det kungligt bra! Då menar jag inte med de kungliga utan med den ljuva lilla Zoe, den sötaste prinsessan man kan tänka sig.
  Kul att du är tillbaka igen, nu får du upprätta en ny muckartavla tills ni skall träffas nästa gång:)
  kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag känns det tomt. Som tur är har jag Rasmus i närheten och honom ska jag träffa idag.

   Radera
 2. Fårstår att du haft det riktigt trevligt på din resa. Och åkte i kungligt sällskap, vilket inte är fy skam. Jag har också kikat på bilder från bröllopet och alla tjusiga kläder de hade :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tjusigt och de hade verkligen en fin bröllopsdag. Solen strålade hela dagen.

   Radera
 3. Välkommen hem. Vad tiden har gått fort. Ännu fortare för dig kan jag tro.
  Vilken överraskning att åka i samma plan som de kungliga. Spännande. Jag trodde också att de åkte för sig själva.
  Och vilket gulligt mottagande du fick!!
  Jag antar att det blir fler söta bilder. Gärna.
  Dinosaurien ritade jag av på Google. Tyget är fuskmocka, som inte behöver sicksackas eller vikas in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, dagarna har bara rusat iväg. Jag har haft så kul med Zoé och idag har jag suttit och tittat på alla foton och filmer jag tagit. Smart att använda fuskmocka. det blir lite mer liv i figuren då.

   Radera
 4. Det var inte dåligt, att få gå på röda mattan!!
  Det låter verkligen som om du haft några underbara dagar och lille Zoé är ju för himla gullig.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar redan till nästa gång vi träffas.

   Radera
 5. Föragligt med väskan.Jag har inte gått på den röda mattan...Niger och tackar för komplimangen!Nu kan jag köra och hämta gubben med högt huvud och bra svansföring! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den väskan slänger jag all världens väg nu, eller så får den tjäna som förvaring i källaren.

   Radera
 6. Häftigt att få resa med kungligheter! Men bästa mottagandet fick då du i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt inte heller att de kungliga fick uppleva ett så fint mottagande som jag.

   Radera
 7. Röda mattan och celebert sällskap är väl inget emot lillsessan....
  En kunglig vink fick du visst också från go´a Zoe!!!
  Förstår att du njutit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit några toppendagar. Zoé hade antagligen tränat vinkning inför bröllopet.

   Radera
 8. Underbart Inlägg, sitter här och skrattar. Tänk vad mycket du fick uppleva och du beskriver det som ingen annan..... Lilla söta Zoés vinkning....underbar!
  Kul att ha dig tillbaka.
  Vink & kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har redan den rätta "knycken" på handeleden. Vad månde bliva?

   Radera
 9. men snälla är du hemma redan , tyckte att du nyss åkte, och så fick du åka så kungligt, herregud jag hade nog gått fram i planet och tagit lite på kungligheten...så där i myg alltså.
  Som du så trodde nog jag också att dom kungliga hade privatplan och att inte alla ur klanen får åka samtidigt ifall det skulle hända något, men det kanske är någon gammal sed ????

  Men tänk så underbara dagar du har haft med lisessan och hennes föräldrar...
  och så har du fått prova gå på röda mattan...nu måste jag allt köpa hänt i veckan för du kanske är med...????

  Tjingelingen och välkommen hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag förstår inte heller varför jag redan är hemma. Måste vara något fel. Jag tror inte jag hade kommit så långt förbi de där bistra herrarna. Deras uppsyn inbjöd inte till några sådana försök.

   Radera
 10. Typiskt det där med väskan.....Men vad mysigt att få ett sådant mottagande:) Underbart söt är hon den lilla.
  Kram och välkommen hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Väskan har åkt på tippen idag. Det löste sig ändå, men mina nerver var verkligen i dallring ett tag. När jag sen träffade Zoé så glömde jag allt sånt.

   Radera
 11. Vad kul att du varit där nu och träffat lill-tjejen :) Alltså...jag läser inga tidningar etc...vem har gift sig? Är det den där Wilhelm eller vad han heter? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är storhertigens son i Luxemburg som har gift sig, och kungligheterna från Sverige var också med, förutom kungen. Bröllopet var bara en bonus. Huvudsyftet var att träffa Zoé.

   Radera
 12. Välkommen hem! Jag trodde också att de nordiska kungligheterna åkte en aning mera flärdfullt. Fast runda hattaskar är ju rätt chict. Men vem var det som gifte sig? Varför var inte du bjuden?

  Svar: Inte var det meningen att du skulle börja gråta heller! ;) Kul att du hade roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning om vad storhertigens son heter, men det var han som gifte sig i varje fall. Det måste absolut ha blivit en miss när de skickade ut inbjudningarna.

   Radera
 13. Vilken härligt resa , ja allt utom resväskan då förstås, flyga men kungligheter , mötas av sin egen lilla prinsessa och vandra en bit på röda mattan vilken flärd så härligt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här resan kommer jag att minnas länge.

   Radera
 14. vad spännande :) då har du sett en massa kungligheter på riktigt :) fast det viktigaste på hela resan var ju förstås lilla Zoe, vad söt hon är där hon skålar i välling :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den jag såg mest av var MetteMarit och hon är väldigt söt, nästan, men bara nästan, lika söt som Zoé.

   Radera
 15. Svar
  1. Det kändes onekligen lite annorlunda.

   Radera