lördag 13 oktober 2012

Se upp!


Solen sken igår och inte en vindpust märktes. En helt perfekt höstdag för en skogspromenad. Eftersom min dietsköterska talat om för mig att det är väldigt bra om jag motionerar minst en halvtimme varje dag; inte så mycket för viktminskningen som för att jag skulle bli pigg och må bra. Allting blir ju betydligt enklare om man är på gott humör. En halvtimme är egentligen inte mycket, men det är mest latheten och bekvämligheten som sätter stopp ibland. Det känns ändå lite mer motiverat nu när jag träffat på en person som kan få det mesta att låta kul. Hon sa att i värsta fall kunde jag dela upp rundan på 2 x 15 min, men det är ju knappast lönt att gå ut då. Jag brukar lägga kameran i fickan och ta med en sax och en plastpåse. Då vet jag att det blir en runda på minst en halvtimme.

Naturen ändrar sig ständigt så det finns alltid nåt nytt att fotografera. Inför höstens och vinterns pysselkvällar är skogen den perfekta "hobbyaffären". Snart är det dags att börja göra julpynt, och det är alltid bra att ha alla saker hemma, så man inte helt plötsligt sitter där en kväll och det fattas 3 kottar.

Innan man vet ordet av så har man gått den där obligatoriska halvtimmen och t.o.m fått upp ångan lite. Men idag saktade jag ner lite när jag skymtade de här stolparna. Jag ville ju inte bli bötfälld för fortgåing.


Visst är det väl en fartkamera för skogsflanörer som är monterad på stammen?


Nu är det bara 6 dagar kvar.

17 kommentarer:

 1. Ja fy,vilket ombyte det är i vädret,nu på hösten,,fartkamera för gående,,är den lågt ställd tror du..Grattis till silverplatsen..God morgon.Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag vet inte vad fartgränsen i skogen är, så man får chansa.

   Radera
 2. Morn! tack du för berömmet,men någon duktig fotograf är jag inte .Men om jag tränar så kanske!!Ska hålla koll på våra träd i skogen om det finns fartkamror... Ha en bra dag! Goförmiddagskram!

  SvaraRadera
 3. Haha, fartkamera!
  Jag har inte ens fattat att det är sådana som man kan se i skogen ibland.
  Men nu skall jag le åt dem varje gång jag skyndar förbi

  Ha det bara allra bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket i naturen som man inte räknar med.

   Radera
 4. Det låter som en härlig motionsform!

  SvaraRadera
 5. Känner igen det där med att "ta sig för att gå ut".....jag borde också göra det oftare men är specialist tror jag på att hitta ursäkter. Kan inte kommentera din bild eftersom (så är det ofta på alla bloggar) jag inte ser någon.....Trevlig lördag //M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så märkligt! Jag ser dina fina bilder på alla dina inlägg. Har läst att du har stora problem med det. Verkligen trist.

   Radera
 6. Du är jätteduktig som går en halvtimme per dag. Det har jag också bestämt mig för i omgångar. Hoppas du håller ut.
  Ja det var verkligen litet likt en fartkamera. Trevlig helg och sedan är det ännu färre dagar till din resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halvtimme känns inte så ansträngande. Det svåraste är att komma utanför dörren, sen går det av bara farten. Ja, nu drar det ihop sig.

   Radera
 7. Absolut att det är en fartkamera! Bäst att vara vaksam nu då när vi går i skogen. Finns dom där så finns dom väl här också. Är också ordinerad promenader och det är som du säjer att man blir piggare och gladare. Håller med om att det tar emot ibland det där klivet över tröskeln och gå ut. Men jag brukar tänka på hur skönt det är att komma hem igen och sätta sej med stickningen och ta en kopp kaffe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker på samma sätt som du och det brukar hjälpa.

   Radera
 8. Du får se upp så du inte traskar på i för hög hastighet, när det finns fartkameror i närheten :-).

  SvaraRadera
 9. Usch så du pratar... Jag blir alldeles kall:( Vilket fruktansvärt öde.... Att sitta där och julpynta och hemska tanke !!!! Sakna tre kottar;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du också tycker det hade varit rena katastrofen.

   Radera