tisdag 16 oktober 2012

Är det min fantasi som skenar iväg?


Skogen är en underbar plats att vistas i både för människor och djur. På mina promenader möter jag ofta hundägare som är ute och rastar sin jyckar och även många som kommer ridande. Vi har ett stort ridhus precis nedanför åsen, och det finns många fina ridstigar här. Tänk så skönt för hundarna att kunna springa och nosa och kissa på allt vad de vill och matte eller husse behöver inte tänka på att plocka upp efter sin lille älskling så länge de håller sig till skogsvägarna. Inne i villaområdet är det andra regler som gäller. Det finns uppsatt en hel del avfallskorgar med lock där hundägarna kan slänga sin "svarta påse" eller vilken färg de nu har på den. Tyvärr är det en del som har stora ryggproblem. De är så stela att de kan inte böja sig och plocka upp "skiten". Av någon anledning så går hunden gärna in till sidan i skogen och uträttar sina behov, men inne bland villorna kan man råka trampa i hundlortar lite varstans. Det är djuren som får bära hundhuvudet när det egentligen är ägarna som skulle behöva ruskas om lite.

Något som är minst lika äckligt är alla stora "hästbladdor" som alltid ligger mitt på vägen, det spelar ingen roll om det är bland villorna eller inne i skogen. Men Åstorp är en företagsam kommun. Idag såg jag att de hade satt upp avfallstunnor för hästlort också. Nu får ICA börja sälja hästbajspåsar model XL.

17 kommentarer:

 1. Godmorgon! Jag tror att det är bäst att matte själv klarar sig ur den härvan.Det finns ju sk påsar som de kan sätta framför hästens mule med mat i,vi du,skruttMärta och jag kanske borde hitta på påsar som de kan sätta fast bak på hästen?? .. Morgonkram!

  SvaraRadera
 2. Du kan ju börja med att hur man ska fästa fast påsen/säcken.Du kanske inte hinner tills du ska resa bort?Kram

  SvaraRadera
 3. Sv: nej det är det inte :) jag menar, de ser ju nästan likadana ut också :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde kanske märka dem på nåt vis.

   Radera
 4. Håller med om att hästhögarna inte är trevliga och de ligger oftast mitt på vägen också. Hundarna går i alla fall in i skogen och gör sina behov. Men vi som bor på landet kan inte klaga eller kräva att de ska plocka upp efter sig. Vi använder själva inga bajspåsar, för det behövs inte här. Men det var en kanonbra idé hos er, som borde spridas till fler ställen i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det finns nån lösning på problemet. Bilden jag tagit är lite fusk. Det är en hundbajskorg som är vänd mot ena hållet och en skylt att det är ridväg här vänd mot andra hållet. Det är omöjligt för ryttarna att plocka upp efter hästen, men det är inte heller särskilt kul när det blockerar vägen för de som promenerar. Det är extra jobbigt för de som kör barnvagn. Det är inte så lätt att snirkla sig fram då.

   Radera
 5. Det var också en idé. Med hästbajspåsar. Skyffel bör nog medfölja. I Thailand har jag sett hur elefantskötarna baxar iväg bajset efter elefanterna. Stora som fotbollar och inte bara en. Där hade behövts sopsäckar, men bollarna hamnade i djungeln utanför vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan inte vara lätt att vara hästägare. En hund stannar ju upp så man vet när det är dags, men hästen bara fortsätter att gå, så ryttaren har ju ingen chans att rida in till kanten. I-landsproblem egentligen. Jag blev mest så full i skratt när jag såg skylten och korgen, för jag gick och tittade upp i träden efter fåglar och höll på att hamna i nåt varmt och doftande.

   Radera
 6. Det har jag aldrig reflekterat över att hästlort kan bli ett dilemma. Där vi bor trafikeras vägarna av många hästar och visst blir det lortar, men inte så mycket att det är ett problem. Fast runt ett ridhus blir det massor förstås. Undrar hur man gör som hästägare då? Det är inte så lätt kanske att hoppa av kusen och börja plocka hästkulor och så få med sig dem ( i en särskild sadelväska kanske för ändamålet?) i en särskild XL-bajspåse och så uppsöka en latrin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är speciellt en stig som är utsatt och det är den som går rakt ner till ridhuset. Den är gemensam med promenadslingan. Inne i skogen finns speciella ridstigar så där är det inga problem.

   Radera
 7. Svar från min sida...
  Hej Gunnel..Nej jag gick inte ombord på U-Båten inte för att jag inte ville men det var så himla lång kö så jag hade inte tålamod att stå i den..Men annars hade jag kanske gjort det..Jag gillar inte heller små utrymmen men jag hade nog kunnat tänka mig en snabbis ovan ytan så att säga..men följa med ner hade nog inte kännts så bra..
  Jag är fortfarande sjuk så det är nog influensa mår vertkligen pyton fortfarande feber och känns som om jag skulle ha kikhosta helt utmattande..Har inte masat mig iväg till någon doktor ännu för av erfarenhet så vet jag att det blir 200 kronor bara för att dom ska upplysa mig om att det är en virus..
  Ha en fin vecka nu..Kram //Nicki

  Det där tycker jag dom borde ha överallt för det ligger nämligen mängder av häst skit på många ställen där jag brukar gå bara att kryssa mellan högarna..Kram..

  SvaraRadera
 8. Så underbart inlägg! Ja har ibland "retat" upp mig när jag går mina promenader och får hoppa över stora hästblaskor...sen är det väldigt lätt att halka på dem också. Nu känner jag mig som en riktig surtant...*fniss*
  Må gott och kram från mig.
  Vink vink.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det finns värre saker att "gnälla" om, men ibland måste man få vara lite extra kinkig.

   Radera
 9. I mitt bostadsområde har vi väldigt många med stelopererad rygg. Märkligt många, faktiskt. Både unga och gamla. Jag har undrat varför alla de bor här, men du har också ett gäng sådana förstår jag.

  SvaraRadera