fredag 12 oktober 2012

Hårfager


Igår hade jag tid hos frissan. Det var helt nödvändigt, för jag såg nästan ut som den lurvige saken på bilden. Jag kan inte påstå att mitt hår var särskilt långt, men alldeles för långt för att jag själv skulle kunna kamma en snygg frisyr. Luggen och vid sidorna går väl någorlunda, men nacken är helt omöjlig att göra vid. Då önskar jag att jag var bläckfisk. En arm som höll nackspegeln, en arm som höll i en hårtest och en som kammade till den. De andra fem armarna då? Ja, det hade egentligen inte skadat med några som höll upp fler nackspeglar, så man slapp vrida halsen ur led för att se nåt.  Som alltid så känner jag mig helt nöjd när jag går ut från frisersalongen. Väl använda pengar, tycker jag. Inte bara det att hon är mycket skicklig...hon pratar inte stup i kvarten. Det är så avkopplande att bara sitta och lyssna på lugn musik, medan hon fixar till håret. Sen känner man sig både snygg och utvilad och redo att ge sig ut på äventyr.
28 kommentarer:

 1. Underbart med en frissa som inte bara pratar! Cool bild:)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett frisörbesök ska vara avkopplande.

   Radera
 2. Det är så skönt att få håret fixat och känna sig snygg efteråt. Jag har också haft ganska tystlåtna frisörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt när man inte tvingas att "kallprata".

   Radera
 3. Tur att du kom iväg till frissan, för ser du ut så där i Luxenburg, tror jag att någon blir rädd.
  Jag bor i Huskvarna. Där odlar jag. Stugan ligger ca 4 mil härifrån mitt i skogen, vid en sjö. Där odlar jag inte. Så är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag hade kanske inte blivit insläppt i landet. Smart fördelning. En plats för jobb och en för avkoppling.

   Radera
 4. Det är bra för hela en må-bra att gå till frissan. Att bara ägna tid åt sig själv.

  Ang före-efter-bilder: Konstigt nog är de alltid ledsna före och glada efter. Finnarna syns bara före, och fettet i håret har försvunnit efter. Jaja, reklam reklam.

  Svar: Alla vilda hästar i världen skulle inte kunna hindra mig från att berätta var boken finns att köpa! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker man ska ta vara på alla tillfällen som ges när man kan ta hand om sig själv och lyxa till det i vardagen. Ser fram emot boksläppet.

   Radera
 5. Frisörbesök är trevligt, och dyrt, men mest trevligt. :)
  Min frisör masserar hårbotten när hon tvättar håret och en gång var det så pass avslappnande att jag somnade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där om att koppla av aningen för mycket. Min frissa har en massagestol, och det är sömnvarning när man sätter sig i den.

   Radera
 6. Kul bild :-D
  och ja, visst är det skönt att gå till frissan och bli ompysslad.
  och man känner sig så pigg efteråt.
  Kram och ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste prioritera allt som man mår bra av.

   Radera
 7. Att gå till frissan är härligt! Visst önskar man ibland att man hade lika många armar som en bläckfisk när man ska fixa håret!Tänk så praktiskt när man skulle virka eller sticka,man hade kunna ha flera arbeten på gång samtidigt!!! Här har solen varit framme hela dan.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses vad det skulle gå åt garn då. Jag har gått en runda i skogen i eftermiddag. Jag ska ju ändå motionera en halvtimme om dan, och en skogspromenad är perfekt.

   Radera
 8. Jag håller med om att inte kan du gå runt och se ut så där:) Men nu är det ju fixat. Tycker oxå att det är skönt då frisörerna håller igen käften. För varför ska de veta allt om en, och inte är jag intresserad av en mssa skvaller heller. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker att man pratar om vilken frisyr man vill ha, sen tycker jag det kan vara bra.

   Radera
 9. Visst är det mysigt att gå till frissan. Man känner sej fin och humöret stiger flera grader. Drömde en natt, på den tiden när jag sydde många dockor, att jag kunde ta av huvudet och fixa håret på mej själv. Kunde bara inte begripa hur jag kunde se vad jag gjorde. Men praktiskt var det! Tur i alla fall för frissorna att det inte går och för oss också annars missar man ju den lyxstunden.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter farligt att skruva av huvudet....fast ibland känns det som man har det under armen. Skulle kanske passat på att fixa frisyren då. Nu blev jag nyfiken. Vad var det för slags dockor du sydde?

   Radera
 10. Ja, det är helt underbart att gå till frissan tycker jag oxå...Bara bli ompysslad, e ju bara så grejt när man får håret tvättat och det av en frisör som vågar ta i lite... Mmm, då myser jag... Å så när man har turen och hitta en frissa som hittar ens stil direkt och inte snattrar hela tiden.. Ja, då e livet grejt.
  Helgkram på dej ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat på många frisersalonger innan jag hittade den här jätteduktiga frisören. Henne släpper jag inte i första taget.

   Radera
 11. Nu sticker jag ju iväg i morgon och när jag kommer hem är du redan iväg, så jag vill passa på att önska dig också en riktigt trevlig resa! Vilken lycka att få komma iväg och träffa barn och barnbarn.
  Varm kram, Ingrid

  SvaraRadera
 12. Härligt att få håret fixat... annars kanske inte Zoé känner igen dig när du kommer :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon börjar bli lite reserverad mot främmande personer nu, men jag hoppas hon inte räknar in mig i den kategorin.

   Radera
 13. Jag har också varit ute idag,men jag har inte gått så långt,man ska inte förta sig :-D ! Kram!

  SvaraRadera
 14. Tänk nu är det endast sju dagagar kvar till mormor får träffa Zoé. Roligt att du blev nöjd med håret...Jag var också och fixade till mig, har bytt frissa efter 20 år. Lite spännande är det allt...
  Trevlig helg och var rädd om dig!
  Kram & vink

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite av ett lotteri när man ska välja ny frisör. Alla frisörer klarar inte av att fixa till mitt hår så det blir snyggt.

   Radera