söndag 30 september 2012

Orange


Söndagens tidning består alltid av 4 bilagor. Idag hade den ena av dem en helt orange sida, eller rättare sagt en hel sida som handlade om orange. Det stod att det är en höstfärg, och det är det ju visserligen, men den här färgen är gångbar alla årstider, om ni frågar mig. Enligt experterna så är orange en glad, intensiv och energigivande färg. Låter nästan som ett hälsopreparat. Och för mig är det så. Jag blir glad när jag ser nåt orange. När jag är ute och shoppar så dras jag automatiskt till alla kläder eller andra prylar som är orange. De lyser upp och har nåt magiskt över sig. Det stod även att den här färgen alltid är stark, för blir det för ljust så går det över i beige och blir det för mörkt så blir det brunt. Starka färger är aktiverande och speciellt orange står för livligt tänkande.

 Färgsymbolik lär inte vara särskilt vetenskapligt, men det tror jag visst att det är. Jag har mycket orangefärgat nere i mina sy och hobbyrum och där är det energi och livligt tänkande som gäller. Min gamla mascot som jag hade när jag gick i skolan är orange; Fred Flintas dinosaurie Dino. Den hade jag med mig på alla prov och jag är helt övertygad om att det var påverkan av den orange färgen som fick mig att tänka bättre. Alla i min omgivning är så vana vid att jag är helt såld på den här färgen och har accepterat att jag försöker få med så mycket orange som möjligt överallt. När Katarina gjorde "muckarkalendern" till mig såg hon till att innerringen blev orange. Ju närmare målet man kommer, desto gladare blir man och då ser man allt i ett orange skimmer.

12 kommentarer:

 1. Jag tycker väldigt mycket om orange, eller brandgul som det hette när jag var liten :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om orange ,men jag kan inte ha orange kläder för det är ingen färg som klär mej.Jag brukar busa med töserna och då trivs dom.. kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker alltid ha nån liten detalj som är orange, för jag kan inte heller ha lika mycket orange nu som när jag var yngre.

   Radera
 3. Jag håller med dig om att det är en pigg färg. Men jag tror aldrig jag haft ett orange plagg på mig. Lila, blått och turkos däremot, är jag helt såld på.
  Vad tiden går fort - ser jag på din kalender. 19 dagar är ju ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna variera färgerna på mina kläder, men jag känner ju att jag ofta kommer tillbaka till just orange.

   Radera
 4. Orange är också en av mina favoritfärger. Visst är det en energigivande färg!

  Jag gick på färganalys en gång för många år sedan
  och där konstaterades att det är min färg... Fast det visste jag ju!
  Möblerade mitt tonårsrum i orange toner t o m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt! Man kan smyga in orange lite varstans för att pigga upp lite.

   Radera
 5. Färger har verkligen betydelse och det är en hel vetenskap med färgpsykologi. Vet att de använder detta när de inreder butiker och även restauranger, för de vill ha rött för att folk inte ska sitta kvar så länge.

  Själv älskar jag en viss nyans av gult, som gör mig glad och inspirerad. Jag har sett till att alltid ha gult i kök jag bott i. Om jag inte fått måla köksluckorna, så har detaljer varit gula. Men jag passar inte i gula kläder, enbart kycklinggult. Gjorde färganalys för många år sen och är en ljus sommar, så kalla starka färger är bäst på mig. Det är nog därför jag aldrig varit förtjust i orange, för jag klär inte i det. Men jag gillar lönnens blad som blir starkt orange-röda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag gjorde färganalys fick jag veta att jag var en Höst, och det kände jag på mig sen innan. Har alltid trivts i höstfärger.

   Radera
 6. jo orange är en intensiv och glad färg, jag tycker mycket om lila, rött och blått
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul att variera med lite färger. Även om orange är min älsklingsfärg, så får den ju inte ta över allt. Då tror jag man tröttnar.

   Radera