torsdag 13 september 2012

Grattis Rasmus


Idag fyller mitt första barnbarn 9 år. Jag tycker det känns som om de här åren bara har snurrat på i hundranittio. Jag minns fortfarande hur stolt jag var när jag var ute och promenerade med Rasmus i barnvagnen. Skolan jag jobbade på låg bara en kort bit från där Rasmus bor, så det blev många inomsvängningar där på väg hem från jobb. Jag har ju fått se allt nytt han lärt sig hela tiden, och det är en stor förmån. Även om han nu är en stor kille så är han fortfarande väldigt mån om att hålla mig informerad om allt som händer och sker i hans värld.

Redan när han gick på dagis, så ville han ha lov som skolbarnen, och då blev det så att jag passade honom. Då försökte vi alltid hitta på lite olika saker. Under ett sommarlov hade vi en lekplatstest. Vi åkte runt till olika lekparker och kollade ifall där fanns roliga saker att pyssla med och viktigast av allt om det fanns en glasskiosk i närheten. Han har alltid älskat att vara i skogen och vi har tillbringat mycket tid där med att vada i dammen, fotografera  eller bara leta efter ovanliga saker. Har man bara fantasi kan man hitta det mesta.  Och fantasi har han verkligen!

Han har ända sedan han var väldigt liten varit intresserad av brandbilar, och tittade ofta på en tecknad film om Brandman Sam och hans kompis Elvis. När han sen lekte så var han naturligtvis Sam och jag fick den stora äran att vara Elvis. En gång när vi körde hem från ett lekplatsbesök så blev det "larm". Det var bara för Sam och Elvis att sätta på sirenerna. När vi kört en bit såg jag en jättestor traktor ute på åkern och sa: "Titta, Rasmus vilken stor traktor!" Men Rasmus/Sam var inte ett dugg imponerad. Hans svar var: "Skit i traktorn, Elvis. Vi är på larm".

Jag kan inte tänka mig ett liv utan barnbarn.


Nu är det 36 dagar kvar.

22 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om dina minnen med barnbarnet, jag kan så känna igen mig med Colin som idag är 6 år och som vi haft förmånen att få följa i hans uppväxt.
  Vi har också lekt alla möjliga lekar och som din sötnos älskar han också skogen och alla lekar vi brukar leka där...
  Härliga barnbarn...vi har två killar och vet du en hemlis.....vi ska få ett till nästa år, men det är lite hemlis ännu (och jag kan inte hålla igen truten) hahahaha...

  Tjingeling och grattis till stora killen Rasmus...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort Grattis till det kommande barnbarnet! Man mår bra av att umgås med barn...helt plötsligt är alla krämpor borta för en stund.

   Radera
 2. Jaa-a, så där går tiden! Men den har gett dig massor av fina minnen att glädjas åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har hittat på mycket kul under årens lopp.

   Radera
 3. Goooood förmidag!!Vilken härlig kille. Ja du åren går fort,det är bra längesen jag körde mina barnbarn i vagnen. Det pulverkaffet var gott! Här är det stråland väder.Jag vaknade tidigt i morse.Var ute med "töserna" 06.30.Tyst och lugnt i skogen förutom den mannen med hund som kom smygande bakom mej .Då skällde töserna till ,de menade säkert att så gör man inte ! Nu ska jag iväg och handla. Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att du har "töser" med dig som är på alerten.

   Radera
 4. Så härligt för Rasmus för dig och att ni har varandra!

  Jag fick mina enda barnbarn så långt borta, så jag har aldrig fått vara en riktigt mormor och det är väldigt tråkigt. Nu är de vuxna och två unga män som jag inte känner speciellt väl.

  Grattis till Rasmus på hans 9-årsdag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag har Rasmus så nära. Zoé träffar jag några gånger om året, men det blir nog tyvärr lite längre mellan gångerna som jag får se Daniel.....på riktigt.

   Radera
 5. Vilka fina minnen du har. Mitt ädsta är 7 år nu. Jag minns också känslan av att dra barnvagnen. Undrar om det skulle kännas likadant idag. Längtar lite efter att få nosa på en baby. Du din lyckos ska jag få göra det snart
  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt lika kul att köra barnvagn nu som för 9 år sen...jag har testat med Zoé och snart ska jag göra det med Daniel.

   Radera
 6. Vilket fint inlägg och en sån gullig kille av fotot att döma!//M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är precis så gullig som på fotot....och har en sån härlig humor, så det blir aldrig några trista stunder i hans sällskap.

   Radera
 7. Vilken raring med skrattgropar i kinderna, solsken i blick!
  Grattis till honom och till dig som har en så gosig kille till barnbarn.
  Mitt äldsta fyller 11 år i november och han är fortfarande lika kramig som tidigare...vet nog att det går om, för att återkomma senare, så det är bäst att njuta kramkaramellerna när tider är:)
  Ha en fin dag!
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att ta vara på alla kramstunder man kan. Men om inga kompisar ser, så tror jag nog att de stunderna följer med hela livet.

   Radera
 8. 9 år och September barn som min lilla prinsessa....Klart att han är något alldeles extra!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker han är ett av världens underverk......precis som mina andra barnbarn.

   Radera
 9. Barnbarn är SÅ fina, och de ger en många goda skratt.
  Vad sägs om detta?
  Axel, 8 år, och morfar var i morfars hobbyrum. Där hade morfar en halvdrucken colaflaska. Då sa Axel:
  Får du lov att ha cola på rummet, morfar? Vet mormor om det?
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det verkar som om mormor bestämmer i de flesta fall.

   Radera
 10. Jag sitter och skrattar högt åt vad Rasmus sa.
  Vilka fina ögon han har! Och hela han ser väldigt snäll och go´.
  Om man ägnar sig åt barnbarnen som du gjort, blir det ofta bra.
  Jag kom att tänka på en sak som mitt barnbarn sa (inte så fyndigt, men ändå). Vi satt på hans rum o körde bilar. Så lagom kul efter en stund. Så jag sa, "vi går ner till de andra". Han bara tittade på mig o sa "vi har loligt fammo". Så då fattade jag det.
  Är benägen att hålla med dig om larven. Den ser väl så ful ut för att inte bli uppäten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det var väl bra att han berättade för dig att ni hade kul...när du nu inte visste det.

   Radera
 11. Först vill jag säga GRATTIS till Rasmus på hans födelsedag.Hoppas att det blir en bra födelsedag för honom. När jag läser din här så är det nästan så att jag blir lite "förtrudden" (avundsjuk). Mina barnbarn är ju så stora nu att de inte vill leka med mormor/Farmor nu. Minstingen har fyllt 17 år i år. Tur att jag har mina barnbarnsbarn för dom leker gärna med Gammelmormor/Farmor. Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är just hemkomna från ett mysigt kalas. Det måste vara lika kul med barnbarnsbarn som med barnbarn antar jag.

   Radera