onsdag 12 september 2012

Matvrak


Det har varit party i trädgården varje dag, men nu är det antagligen slut med det. När jag kom ut i morse var Aroniabusken helt rensad på bär. Då kan jag stänga den restaurangen för säsongen.


Nästa invasion blir nog inte förrän miniäpplena på mitt prydnadsapelträd är klara. Men då ska jag se till att vara först så jag får tillräckligt med pysselmaterial till när jag ska göra julgrupper.


Idag började jag på det sista "stora" jobbet vi har kvar i trädgården; nämligen att klippa ner lagerhäggen och en cypress. Lagerhäggen står precis utanför vårt sovrumsfönster och är nu så hög så det kommer aldrig in något dagsljus i det rummet. Cypressen som står bredvid är över 3 m hög och inkräktar alldeles för mycket på forsythian som står intill. Nu ska den iväg.

Jag började med seckatör och grensax så jag kom in mot mitten. Evighetsjobb!!!! Men sen gick det undan, för då åkte sågen fram. Jag har lyckats kapa halva busken i förmiddag och den andra halvan ska försvinna ikväll. Sen återstår då att tänka ut vad vi ska ha där i stället. Jag har redan superbra planer för den platsen, men jag får försöka förankra dem lite pö om pö. Annars får jag bara höra att det går inte att göra så. Det är jag förståss helt övertygad om att det gör. Kvinnor kan!


Nu är det 37 dagar kvar.

10 kommentarer:

 1. Viktigt det där med pö om pö. Att sakta ankra upp:)

  Det vet vi kvinnor.
  Så vackra prydnadsäppel!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid önskat mig ett apelträd, och i fjor köpte vi ett som bär massor av frukt i år.

   Radera
 2. Haha Exakt min metod....Pö om pö.Lite i taget och sedan: Men det vet du väl att jag sa och du höll ju med! Har du glömt det? ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt och höra att jag inte är ensam.

   Radera
 3. Jag har fortfarande restaurangen öppen.Hundarna har fullt upp med att jaga bort skatorna.Viktigt att ta det så lugnt.Då tror männen att det är deras ide.. Du har så rätt Det blev en dyr fotografering.Hade blivit billigare i en fotoautomat.Kram!

  SvaraRadera
 4. Det gäller att ta det sakta och försiktigt om man vill få gehör för sina idéer... så sant, så sant :)
  Väldigt fina de där små prydnadsäpplena... fasen också... nu väckte du mitt habegär :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag är likadan när jag ser nåt nytt. Jag vill också ha.

   Radera
 5. Oj vad det varit fest i Aroniabusken. Jag tänkte, att det har jag inte märkt hos mig. Tittade - och såg att jag hade inga bär. Får bli att göra glass på något annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann faktiskt plocka några bär så jag ska testa glassen.

   Radera