fredag 14 september 2012

Idag kom hösten


Men jag hoppas det bara är en snabbvisit och inte ett permanent stannande än på ett tag. Himlen är jämngrå, det blåser och det har hållit på att regna sen jag gick upp i morse. Min planerade skogspromenad skjuter jag upp till en annan dag. Visserligen lär man bli vacker av regnvatten, men då tror jag det behövs nåt mer än det här finstrilande regnat om det ska ha nån verkan på mig. Jag får nog vänta tills det blir ösregn.

Idag blir det endast inomhusjobb. Jag startade med att läsa tidningen lite mer noggrant. Den kommer i 3 bilagor; först en allmän med reportage från olika kommuner och lite världsnytt, sen en sport-och ekonomibilaga och till sist en med lite familjenytt, serier och annonser. Första delen missar jag aldrig att läsa. Det kanske inte är så intressant alla dagar, men det är trots allt nyheter. Sport-och ekonomibilagan öppnar jag inte ens, det är bara min man som läser den och sista delen ögnar jag igenom som hastigast. Fast idag hade jag tid att läsa den lite mer ingående.

Det är egentligen ganska kul att läsa annonser. Jag trodde inte det fortfarande var så vanligt att annonsera om saker man vill sälja. Jag inbillade mig att de flesta sålde sina saker på Blocket. Där når man dessutom ut till fler läsare. Att Loppisar annonseras kan jag förstå, eftersom det ofta är inom ett begränsat område. Något som jag helt missat är alla annonser under rubriken Religion. De fyllde nästan 2 hela sidor. Först hade varje kommuns frikyrkor annonser och sen kom Svenska kyrkan och där var det indelat kommunvis. Det är ju väldigt dåliga besökssiffror i kyrkorna, så det är kanske en bra idé att påminna om vad som sker.

TV-programmen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Där är ju smaken så olika. Min man och och jag har helt olika uppfattning om vad som är värt att titta på. Men mer än en TV vill jag inte ha. Det finns inget program som är så bra att det inte går att missa. Man kan ju i stället sitta och prata eller handarbeta eller läsa eller...listan kan göras lång. Och man behöver inte ens betala licens för de sysselsättningarna.


Nu är det 35 dagar kvar.
22 kommentarer:

 1. Åke och jag hade också helt olika uppfattning om vad som var värt att se på TV.

  För hans del var fotboll det som gällde. Som tur var så gick det mycket fotboll på eftermiddagarna och tidiga kvällen och då "ägde" han TV:n och klockan 20.00 tog jag över den.

  Vi klarade oss alltså bra med en apparat och så har jag ju datorn förstås och kunde se en del via SVTPlay.

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har samma uppdelning här. Göran kollar sport och det är i regel aldrig sent...dessutom är han ingen kvällsmänniska, tack och lov. Sen tar deckarna och filmerna över lite senare och då kan jag sitta i lugn och ro och titta halva natten om jag vill.

   Radera
 2. J och jag har heller inte alls samma uppfattning om vilka program som är sevärda, så nu har vi två tv-apparater, det är mycket roligare nu :)
  Sv: tack, jag lovar att vara rädd om dig, det ska du också vara
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran brukar titta på datorn när det blir för mycket kolliderande på TV-programmen.

   Radera
 3. Hösten kom här också idag!! Man kan hitta på annat än titta på TV.Jag tycker om att redigera bilder tex Gubben gör inte så mycket eftersom han knappt ser. ..Prova på det sätt som jag gör,lovar att det är gott!! Ha en bra kväll!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska mysigt att sitta inomhus och pyssla.

   Radera
 4. Här är det oxå höstrusk. Ja denna TV. Men vi är rätt så överrens om vad vi tittar på. Sen jobbar jag ju en hel del kvällar så då får L. välja vad han vill. Ha nu en fin helg.

  SvaraRadera
 5. Vilket läcker foto du bjuder på. Jag tycker om hösten. Det blir lite mörkt och man kan tända ljus. Sen alla dessa vackra färger. Ska skvallra lite: Jag är lite lat av mig så när det regnar behöver jag inte ta en promenad. Ser att ditt åka iväg hjul snurrar på. Snart så tiden går så fort
  Ha en fin fredagskväll
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det var ganska skönt med regn idag. Promenera kan jag göra en annan dag.

   Radera
 6. Lika här. Vi ser helst på olika tv-program. Så när Uffe tittar på tv gör jag något annat och vice versa. Litet som när gubben min är inne är jag ute:)
  Nu har regnet upphört här men det blåser småspik.
  Ha en finfin kväll!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Göran kollar sport brukar jag sticka eller virka, och när det är dags för "mina" deckare tycker han det är läggdags. Fungerar alldeles utmärkt.

   Radera

 7. Om man nu blir vacker av regnvatten så ska jag gå ut och ställa mig på trappen,med huvudet bakåtlutat och öppen mun! För skönhet kommer ju från insidan. Så det gäller att fylla på;)
  Ha en härlig höst helg Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du har så rätt....det är gapa man ska göra när det regnar.

   Radera
 8. Vilken härlig bild... skönt med lite regn :)
  Det regnar och blåser här också, men i morgon ska det visst bli soligt och det tackar jag för, för imorgon är det dags för svamputflykt.
  TV:n... ja den är det nog Lasse som styr över. Jag sitter hellre framför datorn eller läser en bok :)
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos oss är det också jag som tillbringar mesta tiden framför datorn. Att läsa bloggar tar sin lilla tid.

   Radera
 9. Först tänkte jag att du har verkligen en fin hammock. Men det är inte på riktigt va? Bilden är jättefin iallafall.
  Pepino är en grönsak/frukt, som smakar litet melon/gurka. Ljusgul med lila strimmor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har ingen hammock och bilden har jag tagit från en gratissida med clipart.

   Radera
 10. ...och i morgon är det 34 dagar kvar :)! 2014 är det licens för datorn bl a..tror jag om jag minns rätt (om dom får som dom vill och det får dom väl..dvs politikerna). Jaja den dagen den sorgen. Tv:n ja...de program som visas kan man både ha och mista..det är inte mycket som lockar. Fast ikväll har jag tittat på Fortet. Trevlig helg..kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Licens för datorn tycker jag är urdumt! Det är ju nästan nödvändigt att ha en dator i dagens samhälle...allt sköts ju via den.

   Radera
 11. Jag gör likadant med tidningen som du och hoppar över en hel del. Annonser ser jag aldrig, för de har jag lärt mig gallra bort i läsandet.

  Det är nog ganska vanligt att man är intresserad av olika TV-program. Så har vi också och enbart en TV. Det är bara vissa program vi tittar på tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bara skönt att inte slå på TV:n alls.

   Radera