lördag 22 september 2012

Imse Vimse spindelAtt djur och människor har många likheter med varandra är nog inget nytt. Husockupationer läser vi ju om lite då och då. Det gäller oftast utdömda hus. Ibland kan jag nog tycka att det rivs lite väl mycket, och sen byggs det stora åbäken som efter ett antal år står tomma till ingen nytta. Vi har flera bevis på det i vår lilla kommun. När jag flyttade hit så var Storgatan full med gamla tjusiga byggnader. Där fanns småbutiker med varierande innehåll och två eller tre bagerier. Det mesta är borta sen länge, och det är nästan bara nya byggnader där nu. Jag kan inte påstå att det är särskilt vackert längre.  Det hade kanske inte varit så dumt om innevånarna hade ockuperat de gamla fina husen. Ockupationen jag läste om idag handlade inte om ett hus (i varje fall inte för männsikor) utan om en uttagsautomat. Den hade invaderats av spindlar, så varje gång det skulle fyllas på pengar var man tvungen att först plocka bort ett antal spindlar. Jag undrar hur många spindlar man fick med för varje hundring man tog ut. Nu har det stoppats och automaten är tom på pengar tills man fått bukt med de ockuperande spindlarna.

På ett annat ställe i Sverige var det en huligan som saboterade bilar...antenner och backspeglar bröts av bl.a. Den här gynnaren lyckades man dock få syn på och den beskrevs som Sveriges sötaste huligan. Ett konstigt epitet på en huligan, kan tyckas, men när man får veta att det var en liten rävunge så verkar det inte så konstigt längre. Trots det är nog alla övertygade om att den inte ska få fortsätta sin kriminella bana.


Nu är det 27 dagar kvar.

8 kommentarer:

 1. :) tänk då är man inte arg längre när man får veta att det var en räv som stod bakom förstörelsen
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man blir lite mer förlåtande då.

   Radera
 2. Det skulle nog ha ockuperats mera... gamla hus menar jag... under det värsta rivningsraseriet i min hemkommun revs massor med vackra hus, som kanske kunde har rustats upp istället... de nya köptempelkomplexen / parkeringshusen är inte roliga...
  Tänk att det var en rävunge som var sabotören... då blev det nästan lite gulligt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är charmigt med gamla byggnader, och det hade säkert gått att behålla mycket av det som bara rivs nu.

   Radera
 3. Då är det bevisat att även spindlar tycker om pengar.Cassandra tycker det är svårt att äta,och att det gör ont!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Konstigt att en rävunge skulle få för sig att g0öra något sådant !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det verkade lite skumt, men konstiga saker kan ju hända.

   Radera