måndag 24 september 2012

Jag har storhandlat


Idag ställde vi kosan mot Väla och IKEA. Jag vill ha medar på de nya sängarna i stället för ben, för jag tror det blir lättare att skjuta isär dem då när jag ska städa. Nya kantklädslar, kuddar, och överkast åkte också ner i vagnen. Jag tycker det är ganska kul att gå runt på IKEA för man kan alltid snappa upp nån användbar idé. Det tråkigaste är att det är så enormt stort, så man känner när man börjar närma sig kassorna att.........." jag orkar inte gå en meter till!" När vi lastat in varorna i bilen, så märkte vi att det var lunchdags, så vi vände och gick in i deras restaurang. Där lyxade vi till det med köttbullar och potatismos. När man kommer fram där de lägger upp maten gäller det att var på hugget. Det går så snabbt och säger man inte ifrån kvickt att lingon och sås kan de skippa, så dränker de tallriken i det. Där snålas inte. Något som det däremot snålas med är grönsakerna. Det fanns att köpa en pytteliten skål med lite gurkskivor och nåt annat oidentifierbart ihoprört med nån goja för 10 kr. Jag hoppade över det. Det visade sig ändå att man fick lite grönsaker till köttbullarna...en stor kvist persilja. Den var åtminstone grön.

Efter lunchen, som jag tycker är helt ok smakmässigt, så körde vi vidare till nästa affär. Där kom vi på att vi glömt en sak på IKEA. Jättekul!!!! Det var bara att sätta sig i bilen och köra dit igen. Som tur var så hade jag varit inom hälsokosten och köpt en del preparat. Där fick jag då en liten flaska ChiSan på köpet. Det är den där drycken som det sägs att man blir pigg av inom en halvtimme efter att man druckit den. När jag steg ur bilen på IKEA-parkeringen kände jag mig helt slut som människa, så jag letade fram flaskan och tog mig en liten hutt. Och kors i taket.....efter en 25 -30 minuter så skuttade jag runt på IKEA som en alpget. Fast det kan likaväl ha berott på att jag just då kom att tänka på att nu är det bara 25 dagar kvar.


28 kommentarer:

 1. En alpget på Ikea! Inte illa:)
  kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs bra kondis när man ska ut och handla.

   Radera
 2. Jag kanske också borde köpa en sån där energisnaps Inte för att jag vill bli get,utan för att få energi.....Jag har skickat från Ipaden.. Hoppas att vi får ihop röster så att hon vinner.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja energi får man aldrig för mycket av.

   Radera
 3. Ikea är ett bra ställe att handla på, tycker jag med,
  men när jag har gått så långt att jag kommer till plocket av allt möjligt kul,
  i sått och snyggt, då är jag också så trött att man dånar,
  och Rantafar ser jag inte röken av då mera, han sitter med en kopp kaffe utanför kassorna, och brukar inte låtsas se ens att jag är framme vid kassa !!!! =)

  Måste snart in på Ikea jag med...
  Dröjer nog ett år innan dom öppnar nya Ikea i Umeå, kanske mera jag vet inte, så det är Sundsvall Birsta som gäller, men då får jag ju göra en avstickare till lille JohnJohn i Söråker...

  Tjingelingen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlar har en förmåga att bli osynliga helt plötsligt. Såna avslut på Ikea-turerna som du kan ordna skulle jag också vilja göra. Jag är lite avundsjuk.

   Radera
 4. Jag tycker Ikea har ok mat för priset men jag har också noterat att det inte finns någon grönsaksbuffé eller liknande. Men såklart anpassar de utbudet efter vad kunderna köper så grönsaker kanske inte är så poppis där.//M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maten är ju väldigt billig, så man får ta en större portion grönsaker när man kommer hem.

   Radera
 5. Jag vill också skutta omkring som en alpget på IKEA!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt riktigt kul. Tycker absolut du ska prova.

   Radera
 6. Ja då man har varit på Ikea så kan man skriva upp en träningstimme. Maten är rätt okej och billig. Men jag saknar oxå vettiga grönsaker då vi äter där. Den där energidrycken kanske vore nåt för mig. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så finurligt du tänker. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte vandrat i skogen idag.

   Radera
 7. Ikea... jo det kan väl vara OK, men inte en helg med regn... då är ALLA där och då är det inte kul. Vi åt mat på Ikea en gång, för säkert sådär en 15-20 år sedan och har inte gjort det igen - men av kommentarerna att döma så är det kanske godtagbart numera.
  Tror Rasmus skulle gilla Flygvapenmuseet... :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med. Det verkade vara massor att titta på där.

   Radera
 8. Jag tänker åka till Ikea i Jönköping på Torsdag. Då ska målning och tapetsering vara klart. Så Ikea ska få hjälpa till med lite gardin och små detaljer.
  Men först hälsokost affären då;)))

  SvaraRadera
 9. Ja det är lättare med medar. Tyvärr är det inte standard så nu står medar till minst tre sängar här nere i källaren sedan vi bytte sängar i ett av husen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns inte många färger att välja mellan bland medarna.

   Radera
 10. Har du blivit uppringd för att göra en annonskampanj för ChiSan? Det borde du blivit. Jag har aldrig provat, men det låter som ett bra tips.
  Visst blir man trött av att gå mycket, men IKEA är bara SÅÅ bra. Har prövat maten några ggr och det har varit helt OK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej, jag får nog själv ta kontakt med dem, för visst kan mitt beröm vara värt en extra flaska.

   Radera
 11. Det tar på krafterna att gå på IKEA, för det är så stort och ofta är det mycket folk man ska trängas med också. Men det är kul att gå och kika och få ideér.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lyckas alltid hitta något som passar där hemma.

   Radera
 12. Jaså var det bara du! Blev lite försäkräckt när de pratade på nyheterna om getter på IKEA.

  :)

  SvaraRadera
 13. Ja det är trevligt med Ikea.Men man tycker bara att man inte hinner med allt som man skulle vilja. Jag är inte där så ofta men det händer. Det brukar bli Malmö som vi kör till. Ja tänk vad tiden går. Rätt som det är så är dom dagarna också förbi.Men för dig känns det kanske ganska länge. Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns alltid länge när man väntar på nåt kul

   Radera
 14. ja visst är det jobbigt, men jäkligt kul...att vandra runt på IKEA!!! Ser fram emot att det om ca 1 år kommer att öppnas i Borlänge också!! Men då blir det liksom inte samma sak, nu när man får åka 7-9 mil, så blir det som en endagsautflykt. Något som jag alltid handlar är värmeljus, dom har faktiskt de bästa!! Va härligt att du piggnade till av lilla flaskan du fick...har också provat, men på mig hade det ingen effekt..ha ha!!! Ha en fin vecka/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara så att jag bara inbillade mig att jag blev pigg.

   Radera