lördag 1 oktober 2011

Middagsdags


Det blir mer och mer populärt att prenumerera på en matkasse. Nu ska konceptet ut i Europa med. Man får hem en kasse med ingredienser till 5 middagar för 4 personer. Fördelen är ju att man slipper fundera ut vad man ska ha till middag och behöver inte åka iväg för att handla. Det stämmer inte riktigt, förståss. Det ingår inte basvaror som mjöl och kryddor och sånt. Och jag förutsätter att alla äter middag 7 dagar i veckan, så då är vi back två middagar också. 

Jag tycker det kan vara lite marigt ibland att komma på vad man ska ha till middag, men jag är nog för gammaldags för att nappa på den här idéen ändå. Jag har full förståelse för att det kan vara till stor hjälp för många. När det är helt tomt på hjärnkontoret plockar jag antingen fram mina kokböcker eller kollar runt på nätet. Förslagen där är oändliga. Dessutom bor jag på en helt perfekt plats. Jag har väldigt många mataffärer på kort avstånd där jag kan handla mycket billigt. Det kostar ju trots allt en del med de här matkassarna man prenumererar på. 

Vad jag i stället skulle vilja prenumerera på är en kock. Tänk om det varje eftermiddag ringde på dörren och utanför stod en livs levande kock. Min enda insats var att välja ut vilket kött som skulle tillagas, sen fick kocken själv välja vad det skulle bli för rätt. De gör ju så på TV så det är klart att det skulle fungera i mitt kök också. Men jag kräver att det är en "riktig" kock som verkligen gör allt själv och inte en sån där Gordon Ramsey-typ som bara skriker och gormar.

25 kommentarer:

 1. Nä jag köper inte heller iden...däremot att få hemkört är bra tror jag. Men VAD jag ska ha, vill jag nog bestämma själv. Hmm...hemkört så menar jag såklart hemtransporterat inte sprit hahaha *hostar genant*. Jag tar gärna en kock jag också..Jamie Oliver t ex, fast Leila är bra hon med :)

  SvaraRadera
 2. Med tanke på min figur så får jag nog ta Jamie Oliver. Leila gör alldeles för många goda efterrätter.

  SvaraRadera
 3. Det där påfundet har funnits här i stan ett bra tag.Jag såg erbjudandet men konstaterade att vi som är två och jag är hemma skulle inte tjäna på det. Iden om att ta den varannan vecka och äta av maten som fryst vecka två är ju ett alternativ. Gud så tråkigt det låter. Jag förstår att de som jobbar heltid och har barn kan nappa på det. jag skulle det om jag ser tillbaks. Som tur har jag en egen kock. Han är duktig på det mesta även att spika upp tavlor. Det allra bästa är att han inte skriker åt mig
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 4. Vilken lyx att ha en alldeles egen kock.

  SvaraRadera
 5. Det var en bra idé, det där med en egen kock. Fast jag skulle låta min bestämma menyn själv, för att bestämma vad man ska laga till är det jobbigaste tycker jag.

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det är ganska svårt ibland att komma på en maträtt. Det ska ju helst vara lite variation.

  SvaraRadera
 7. En kock vore underbart. Har inte heller nappat på matkasse, men hade hemleverans ett tag från affär som man kunde beställa varorna på nätet, men de höjde priset på leverans rejält och sen fanns det inte vissa basvaror att beställa som potatis och då tröttnade jag. Det var ju för att slippa släpa hem tunga saker, som jag valde detta.

  Visst har det varit problem att skriva kommentarer här, för jag har försökt flera gånger men inte lyckats, för det bara försvann.

  Ville bl.a. säga att det var en underbar idé att fixa blogg med barnbarnet + att han ser väldigt go och charmig ut på bilderna.

  Sen ville jag också säga att jag ser fram emot dina höstbilder, för det är så spännande att se hur olika vi ser saker som vi tar bilder på. Kvaliten är inte det viktiga, så sätt gärna ut dina bilder...:-)

  SvaraRadera
 8. Jag tror faktiskt jag ska lägga ut lite bilder så småningom. Det finns ju så mycket man kan fotografera och som du säger man ser saker och ting så olika.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle aldrig klara att nån annan väljer t.ex kött.Jag vill själv kolla hur det ser ut,kvalité o.s.v. En egen kock däremot...jaaaa tack.Vi kan ju dela på honom,hahahaha!

  Kramar om och önskar dig en skön söndag mé go mad :-)

  SvaraRadera
 10. Bra idé Marianne! Vi får göra upp ett schema för honom.

  SvaraRadera
 11. Vi fikk også tilbud om å abonnere men det var da frykelig dyrt. Min mann har kjøpt 3 kokebøker til meg, håper å få noe inspirasjon derfra siden vi ofte ikke har aning om hva vi skal ha til middag. :-)

  SvaraRadera
 12. Jag tycker med det är lite väl dyrt att prenumerera på matkassar. Dessutom är jag ledig hela dagen så jag har tid att åka och handla.

  SvaraRadera
 13. När kocken är klar hos dig...
  så skicka honom hem till mig...
  lovar han får ha ett glas vin brevid sig när han kockar....
  ja om jag också får ett vill säga...
  och jag tänder ljusen och dukar och bara väntar...väntar..

  sen vaknar jag nog och får ställa mig vid spisen kan jag tro...

  och en matkasse färdigplanerat....
  inte rikrigt min grej...
  men min dotter och måg och lille son har en sån premunation...
  vad dom tycker...
  jo att det är kul med lite nya maträtter...eftesom dom snöade fast i samma samma ett tag...
  men 5 åringen deras gillar det sådär...

  Men det funkar säkert för en arbetande liten familj....

  Tjingelingen....

  SvaraRadera
 14. Jag har också hört att barn är sådär intresserade av matkassematen, men visst är det ett bra alternativ för de som jobbar. Ska försöka komma ihåg att skicka kocken vidare. Vi är många om budet, så det gäller att han jobbar snabbt.

  SvaraRadera
 15. Jag läste och såg även om detta om att prenumerera på en matkasse
  Håller med om att det vore bättre med en kock :-)
  kram och ha en fin ny vecka som kommer

  SvaraRadera
 16. Håller med,skulle också vilja ha en kock, en som passar att jag äter RÄTT !
  Ha en bra vecka,kram

  SvaraRadera
 17. Kanske Rutavdraget kan användas här....

  SvaraRadera
 18. Hej Gunnel..
  Tack för titten och hjälp..
  Och håller med dig helt om matkassen kanske bra för många men inte för mig..Men skulle gärna ha den där kocken som ringde på dörren..
  Tänk på helger när man varit ute så står middagen på bordet nör man kommer hem på kvällen härligt..

  men tack än en gång för titten och välkommen tillbaka..Kram Nicki

  SvaraRadera
 19. Ja, kocken verkar populär.

  SvaraRadera
 20. Hejsan Gunnel !

  Ja det vore bra mycket bättre med kock som kommer hem och fixar käket.
  Jag tycker inte det är kul att laga mat längre, när det bara är åt mig själv.

  Visst får jag bara ha lugn och ro ingen stress då kan det bli riktigt gott.Ibland låtsas jag att det kommer gäster.
  Då lagar jag som i en dans.

  Babbi fixar så fint åt mig på bloggen.Hon är suveränt duktig.

  Kram och ha en fin kväll. /Mi

  SvaraRadera
 21. Jag tycker det är roligast att laga mat när man ska ha gäster. Vardagsmatlagning kan bli lite långtråkigt.

  SvaraRadera
 22. Vi har provat färdiga matkassar några gånger, såna som har barn- och hälsomedveten mat. Underbart! Jag behöver inte fundera ut vad vi ska äta, att handla är inte problemet - det är bristen på inspiration och fantasi. Ett annat plus är att vi får mat som jag aldrig skulle komma på tanken att göra! Så för oss är det jättebra att ha ibland.

  Kock hemma? Njäe. Han/hon kommer säkert bara att rynka på panna och säga: Har du inga färska örter?!

  SvaraRadera
 23. Jag har ingen erfarenhet av matkassar, men det låter ju toppen att det finns de som har barnvänlig mat. Om det kom en kock hem till mig, fick han banne mig fantisera ihop nåt från det jag hade hemma. Det SKA han klara av! Han är ju proffs. Här hittar han då inga färska örter.

  SvaraRadera
 24. Ja vi har kört matkasse en del. Passar utmärkt när man har idétorka och det blir trist med bara korvstroganoff, köttbullar och köttfärssås. Men jag tycker fortfarande Lina herself borde komma hem och laga till maten oxå ;-).

  Du kanske har lite vardagsmiddagstips till mig?

  Kram P.

  SvaraRadera
 25. Jag brukar kolla på nätet efter middagsförslag. Alltid är det något som passar. Hoppas allt är bra med er alla fem.

  SvaraRadera