tisdag 14 september 2021

Världens bästa Rasmus

 
Igår fyllde den här glade lille killen 18 år. 

Rasmus är mitt första barnbarn och vi har alltid bott nära varandra. Givetvis har det blivit så att jag träffat och passat honom mer än de övriga barnbarnen. Vi har haft otroligt kul tillsammans både när han var mindre och under hela hans uppväxt. Vi har samma sjuka humor och eftersom Rasmus snabbt kom på att jag hade väldigt lätt för att skratta, så testade han alla tokiga historier på mig. Många gånger var det bara han och jag som tyckte det var kul. När han var yngre gillade han att pyssla och vi gick ofta ut i skogen och letade pysselmaterial. Med fantasins hjälp kunde vi tillverka i stort sett vad som helst.


Efter hand som han blev äldre ändrades hans intressen, men jag fick ändå hänga med på allt. Tack vare Rasmus har jag fått lära mig spela fotboll...eller spela och spela....jag fick vara målvakt så han kunde träna på att göra mål.


Jag har varit med honom och fiskat..... men där var jag bara åskådare. Rasmus tyckte det var säkrare för både mig och fiskarna.

Det sägs att varje ålder har sin tjusning och det håller jag helt med om. Vi har haft så otroligt mysigt tillsammans under alla år, men det har varit på olika vis. Humorn blev mer och mer framträdande för varje år. Jag minns för något år sedan när jag hämtat honom från skolan och vi satt och fikade på eftermiddagen. Han tittade spjuveraktigt på mig och sa:" Jag måste vara populär bland fågelskådare, för jag har sett en mycket ovanlig art." Jag antar att jag såg ut som ett stort frågetecken. Då pekade han på mig och sa skrattande:"Pensionärsfinken." -"Jaha,"sa jag," och var häckar den då?" Svaret kom blixtsnabbt:"Framför datorn".

Nu går han sista året på gymnasiet där han håller på att utbilda sig till plåtslagare, och denna terminen är han ute på praktik hela veckan. Han stortrivs, men känner av att det är jobbigare än att sitta på skolbänken. Rasmus hade sitt födelsedagskalas i lördags och bjöd på Tacos och till efterrätt blev det kladdkaka med vispgrädde. Igår var det dags för honom att skriva teoriprovet inför uppkörningen. Det var en nervös väntan innan jag fick ett sms där det stod:"Jag klarade testet." Så glad jag blev.

35 kommentarer:

 1. Den grabben kan du verkligen vara stolt över och ni verkar ju vara soulmates på allvar.
  Trevlig tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt när man kan ha så kul tillsammans trots åldersskillnaden. Han är mycket omtänksam.

   Radera
 2. Så mycket trevligt ni har haft (och har) tillsammans du och Rasmus. Strongt av honom att klara teoriprovet! Barnbarn är livets efterrätt och det stämmer när man har bra relationer. Jag har också en "Rasmus" och det är jag lycklig över.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu väntar vi bara på uppkörningen, men eftersom han har övningskört med sin pappa så länge är det nog inga problem.

   Radera
 3. Visst är det en förmån att få bo nära barnbarnen för man får en halt annan relation med dem. Liten har blivit stor och är på väg ut i vuxenlivet men även vuxna barnbarn är trevliga att umgås med. Så skönt att teoribiten är avklarad.

  Kram

  SvaraRadera
 4. När det gäller barnbarn är alla åldrar lika trevliga.

  SvaraRadera
 5. Rasmus är en redig påg!
  SVar..Vi är alla vackra !
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig kontakt ni har, du och Rasmus. Kul att han finns så nära.
  Önskar honom lycka till med "rattandet" — det kommer att gå hur bra som helst.
  Här regnar det idag, hoppas ni har bättre väder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har uppehållsväder så det blir trädgårdsarbete här.

   Radera
 7. Ååå vilket härligt inlägg, då håller vi tummarna för att uppkörningen går lika smidigt. Jag är också först ut i barnbarnsskaran och det blir nog något speciellt band. Jag har också bott nära både far och morföräldrar. Ha en bra eftermiddag och du får säkert druvor, bara du kommer ihåg att klippa vinrankan i januari-det är viktigt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste jag skriva upp. Får kolla upp hur mycket jag ska klippa.

   Radera
 8. Vi har ju följt varandra så många år, så jag minns mycket av det här du berättar ... många fina minnen!
  så bra att körkortsteorin gick bra ... jag håller tummarna för fortsättningen - och snart har han körkortet i sin hand!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har verkligen följt varandra i många år. Din blogg var en av de första jag började läsa. Jag ser fram emot när jag kan ringa till Rasmus och be om skjuts i stället frö tvärtom.

   Radera
 9. Vilket härligt inlägg att läsa! Underbart!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig historia om pensionärsfinken.
  Så härligt att få uppleva så mycket tillsammans! Bästa vänner.
  Barnbarnen är det bästa man har! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnen kan man ha mycket kul tillsammans med.

   Radera
 11. Blir varmt i hjärtat att läsa om er relation. Det är så det borde vara - att man kan vara "bästisar" oavsett hur stor åldersskillnaden är.
  Rasmus verkar ha dina gener - humor och att vara rapp i käften. Gillar Pensionärsfinken:-)

  Stort GRATTIS till Rasmus och att han klarade teorin:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har väldigt kul tillsammans och har alltid haft,

   Radera
 12. En fin liten berättelse om ”Rasmus och mormor” Grattis till killen! Önskar honom lycka till med körkortet.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna inför uppkörningen.

   Radera
 13. Härligt! Ni betyder mycket för varandra. Så fint!

  SvaraRadera
 14. KÄNNER IGEN MIG, MILLE ÄR BARNBARNET SOM BOR NÅGRA KM FRÅN OSS, MITT ANDRA BARNBARN 12 MIL BORT TUR OCH RETUR,,,, VI HAR ÄNDÅ MESSENGER OCH TELEFONEN SOM SAMMANBINDER OSS MEN VI SES MER SÄLLAN....EFTER SÖNDAGENS TRÄFF MED GRILLNING RINGDE MILLE IDAG OCH SA - NÄSTA GÅNG GRILLAR VI GRILLSPETT... VI BESTÄMDE BÅDA ATT VI FÅTT TRÄFFAS FÖR LITE OCH NU FICK DET BLI ÄNDRING PÅ DET.... INNAN PANDEMIN TRÄFFADES VI VAR VECKA OCH VI HÄMTADE HONOM FRÅN SKOLAN OCH HAN FICK VÄLJA MAT.... NU SKA VI ÄNDRA PÅ DET, VI FÅR TA MED SÄKERHET MEN ORKAR TUSAN INTE VARA RÄDD LÄNGRE...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus och jag har ändå kunnat träffas ganska ofta. Det är värre med de andra barnbarnen.

   Radera
 15. En jättefin kille som man fått läsa lite om genom åren..ett stort stort grattis till honom.. kram..

  SvaraRadera
 16. Stort grattis till Rasmus! 18 år är stort. Och snart kan han hämta dig med sin bil. Och så fint du skriver om honom. Förstår att han har en speciell plats i ditt hjärta. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har han verkligen. I framtiden kommer jag att ha privatchaufför.

   Radera
 17. Så fina minnen du och Rasmus har tillsammans. Och vilken ynnest att ni kunnat följas åt alla dessa år och det kommer att bli många fler. Stort grattis till Rasmus i efterskott och givetvis till dig som är hans mormor.
  Och vilken lycka att ha klarat teoriprovet till körkortet. Stort grattis till det också.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att tänka tillbaka och minnas allt roligt vi gjort tillsammans,

   Radera
 18. Det som jag skrev i går verkar ha försvunnit, händer ibland men nu ett nytt försök.
  Stort Grattis till Rasmus. En fin kille och jag tycker att det är så roligt att ni trivs ihop så bra. Samma humor gör mycket.
  Fina bilder.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha samma humor är härligt. Då blir det mesta roligt.

   Radera
 19. Grattis i efterhand på 18 årsdagen för Rasmus! Han hör till din blogg som bara den. Det är längesen jag har läst bloggar men har sakta mak tagit mig an den efterlängtade läsningen. Det tar nog ett tag ännu innan jag är en mera aktiv bloggare igen men jag är lite lite på gång. Måste få saker och ting på plats först landa ordentligt i mitt nya liv.
  Ha det gott Gunnel.
  Kram

  SvaraRadera