torsdag 30 september 2021

Fritt fram


Så ropade vi alltid när vi som barn lekte kurragömma och inte orkade leta efter de sista kamraterna som gömt sig. Fritt fram är det nu ute i samhället. Det har väl varit ganska fritt tidigare också, men det blir mer påtagligt när även äldreboenden börjar ge sig iväg på utflykter. Alla mår bra av att komma hemifrån ibland och se något nytt, och dessutom träffa lite andra människor än de man brukar se dagligen. Smittspridningen är för tillfället väldigt låg i Skåne och det är jag tacksam över. Men det går aldrig att känna sig helt säker. Helt plötsligt kanske kurvan pekar uppåt igen. Mycket kommer det givetvis att bero på hur vi hanterar den här nya friheten. 

Tidningarna fylls med fler och fler annonser om evenemang som startat. Det är konserter, teaterföreställningar, utställningar och loppisar. Visst känns det lockande att få ge sig iväg på något sådant, men jag är nog ändå lite skeptisk. 2-metersavståndet är inte aktuellt längre, men det får inte kortas in för mycket. Jag har aldrig gillat att trängas,  och det värsta jag vet är när någon står och flåsar mig i nacken. De sista två teaterföreställningarna i Köpenhamn som Ulrika och jag beställt biljetter till blev inte av. Danmark har redan öppnat upp mer och mer, men vi känner oss inte särskilt sugna på att åka iväg ändå. Det var en tradition vi hade i mer än 10 år, men inget behöver klart vara för evigt.

Att ge sig ut på egna strövtåg är ganska riskfritt, och jag har ju naturen in på knutarna så för min del kan jag inte klaga. Fast nog längtar jag efter lite normalt liv då man bara kom på en idé om något man ville åka och titta på, satte sig i bilen och åkte dit utan att fundera över om det var knökfullt med andra människor där eller inte. Riktigt som tidigare tror jag inte det kommer att bli...åtminstone inte på länge än. 

Det bästa är ändå att flygningarna från Luxemburg har kommit igång. I morgon kväll kommer Katarina till Åstorps järnvägsstation och jag tar limousinen och åker ner och hämtar henne. 

26 kommentarer:

  1. Ja, nu är det fritt fram, men ännu tvekar jag att ge mig ut på resor. Trots att det finns direktresor från Visby till flera destinationer under hösten och vårvintern tvekar jag. Det känns nästan som om det är färdigrest nu.
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också lie skeptisk till långresor för egen del.

      Radera
  2. Även om det är fritt fram på papperet så känner inte jag för fritt fram riktigt och kommer nog inte känna mig som förr, men det behövs inte heller.
    Resor utomlands ligger långt fram i tiden, tror jag om ens det blir av alls.
    Torsdagskram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog inte troligt att det blir någon utlandsresa för min del heller.

      Radera
  3. Det känner jag igen, det ropade vi också. Tänk vilka minnen.
    Ja, nu ska det nästan vara som vanligt i vårt samhälle igen, vad det gäller att träffas och mötas. Jag är fortfarande försiktig och försöker låta bli att vara i lokaler med många människor. Kommunalt måste det ju bli att jag åker lite, men jag gör inga "nöjessaker", väntar och är försiktig istället. Än är inte pandemin över.
    Sköt om dig.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, än måste vi vara försiktiga. Hoppas bara att många tänker så.

      Radera
  4. Jag är fortfarande försiktig !

    Det finns många pedagogiska personer!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag håller fortfarande stenhårt på restriktionerna med munskydd och visir och två meters avstånd de få ggr jag handlar och alltid handling efter 18:30 då det är som minst folk i affären... Det kommer att dröja innan jag är ute i allmänheten utan munskydd, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker man är så van vid att vara försiktig, så det känns inte så besvärligt längre.

      Radera
  6. Har biljetter till ett antal olika konserter/musikaler/ revy. Orkar inte vara rädd. Bokar plats längst ute I bänkraderna. Mest för att jag kan få lite panikkänsla av att sitta mitt i smeten.
    Ser fram emot olika begivenheter! Äntligen!
    Tror däremot att det kommer att dröja innan jag sätter mig i ett flygplan igen. Två orsaker; Det finns då mycket fint och sevärt inom bilavstånd och så sviker jag munskydd...
    Ha en fin helg med dottern din!Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inget val utan att sätta mig på ett flygplan om jag vill träffa två av mina barn, men det kommer att dröja innan jag gör det. Munskydd har jag använt ute i butiker och jag tycker int det känns så obekvämt.

      Radera
  7. Vi kommer att skynda långsamt och undvika onödiga risker. På något vis har man vant sig vid att leva så här. Så mysigt att få besök av dottern över helgen. Hoppas att vädret bättrar sig men det ser lite dystert ut.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också man nästan accepterat det här levnadssättet. Troligtvis blir det uppehållsväder i morgon. jag undrar om vi har sån tur.

      Radera
  8. Personligen kommer jag nog ha lite is i magen och fortsätta leva lite begränsat, hålla avstånd och stanna i Sverige ett tag till. Känns lite för tidigt att tro på att det hela är över :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror med det är bäst att skynda långsamt.

      Radera
  9. Vi kommer fortfarande att vara försiktiga och en del nya rutiner kommer nog att bli lite mer permanenta. Men jag förstår mer än väl att du är glad över att planen går från Luxemburg igen. Lycka till imorgon när du glider fram i din limousine :)
    Kram och fin torsdag kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del av det som vi blev tvungna till av pandemin tycker jag är bra...som att slippa trängas och att människor jag knappast kände slängde sig om halsen på mig i stället för att bara säga hej.

      Radera
  10. Jag är skeptisk och kommer fortsätta hålla mig på min kant ett tag till. Härligt att Katarina kommer hem några dagar - ha det nu så bra och njut av sällskapet!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli så kul att hon kommer hit.

      Radera
  11. Nej, det kommer nog att dröja innan och om saker och ting återgår till det som en gång var. Avstånd är fortsatt viktigt. Jag var i veckan på Millesgården och där var det "slot tider" och ingen trängsel alls vare sig inomhus på utställningen om Stig Lindberg eller i övriga utrymmen. I morgon blir det "Soppteater" och trots släppta restriktioner tänker man ändå på avstånd vad gäller platser. Verkar som om man kommer fortsätta med detta på en del ställen. De bestämmer ju själva
    Vad roligt att Katarina kommer och du har ju listan klar. Önskar er fina dagar tillsammans.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får se hur mycket hon hinner göra på den här listan....men hon kommer ju fler gånger.

      Radera
  12. Håller med dig helt och hållet. Nu har man varit försiktigt i 18 månader, och det tänker jag fortsätta med. Den stora skillnaden vad gäller "friheten" är ju att nattlivet har startat igen och att man kan gå på idrottsevenemang utan restriktioner. Har varken gjort det ena eller det andra innan pandemin, så för mig blir det ingen skillnad nu.
    Det enda som jag har "anammat" är avståndshållandet, och det lär jag fortsätta med. En himla tur att man är pensionär och därmed slipper åka buss/tåg i rusningstrafik.

    Härligt med det efterlängtade besöket av dottern:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig åkt mycket buss eftersom vi inte har någon busshållplats i närheten av där jag bor. Vi är beroende av bil på ont och gott. Ser så fram emot besöket.

      Radera
  13. Kul att ni kan ses igen. Och så bra att du får hjälp med allt på din lista =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att flyget kommit igång igen.

      Radera