fredag 15 januari 2016

Vem läser min blogg?


Ja, det undrar jag verkligen över. Häromdagen skrev jag om att jag inte varit på något lönesamtal på flera år. Ett tag funderade jag på att ta kontakt med Magdalena Andersson och boka in en tid, men det kom annat emellan. Tydligen har hon.....eller kan det ha varit någon annan i regeringen......läst min blogg, och gått händelserna i förväg. Idag kom besked från Pensionsmyndigheten att jag fått löneökning!!!!!! Drygt 340 kronor! Det här med att blogga är nästan som att skriva en önskelista till Tomten. Jag gör ett nytt försök.


Min bil börjar bli lite till åren nu, precis som jag. Det börjar bli lite småkrämpor och utseendet är väl inte det samma som förr. Eftersom jag inte är mycket för plastikoperationer så tänkte jag mig en helt fabriksny....gärna en som är lite högre när man stiger in i den. Min dröm om en Lamborghini förblir bara en dröm eftersom jag aldrig skulle kunnat snirkla mig ur den när jag kom fram till målet. Den bil jag har nu är en Megàne och jag vill gärna fortsätta med Renaultsläkten.


Jag har sett att det finns en modell som heter Capture och dessutom kan man få den i en mycket vacker orange färg.


Mitt andrahandsval får givetvis bli den här modellen. 

Jag kom precis och tänka på en sak. Borde jag ha skrivit det här inlägget på franska?

36 kommentarer:

 1. med alla extrapriser och erbjudanden så här efter jul så kommer du leva veckan ut med de där pengarna! :)

  SvaraRadera
 2. Haha! Ja, nu får du nog snart en ny bil också....Visst är det bra med bloggar ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade aldrig väntat mig en sån snabb reaktion.

   Radera
 3. Nej, det går lika bra på svenska, eller bättre till och med.
  Fina bilder du visar på fina bilar.
  Vi har en gammal, 2000 är modellåret, men den går än och rostar inte så mycket, nya bilar är dyra så i så fall får jag följa ditt exempel och skriva önskningen på bloggen.
  Jag fick också några 100-lappar mer i månaden, men då allt ökar, bl.a hyran så blir det väl back i slutändan i alla fall. Får se.
  Varm kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pensionsökningen brukar inte märkas så mycket i slutändan.

   Radera
 4. Haha......fler som går i bilköpartankar ser jag! Kanske skulle prova och se om jag också kan få nått napp på bloggen! ;)

  SvaraRadera
 5. Hoppas, hoppas du har någon givmild som läser din blogg. Ta en bild sedan när bilen är levererad. / Britt

  SvaraRadera
 6. Jag läser alltid din blogg, och även svaren som du skriver efter kommentarerna.
  Det där att byta bil är inte alltid så kul, eller jo det är det ju, ända tills den ska betalas.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer precis. Det är roligt ända fram tills det är dags att betala för den.

   Radera
 7. Uppmuntrande läsning med sting!
  Nästan så jag blir lite bilsugen - vilket var evigheter sedan ... men jag vet det går fort över ... månne Magdalena läser kommentararnes bloggar?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag absolut att hon gör. Kommentarerna på min blogg är alltid läsvärda, så naturligtvis blir hon nyfiken på vem personen bakom är.

   Radera
 8. Haha! Ja vem hade väl kunnat ana att det är så det funkar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när jag vet hur det fungerar,ska jag använda mig av den här metoden lite då och då.

   Radera
 9. Ha ha ha du är ju rolig, ja du de där lönesamtalen har upphört tvärt och vi får ta vad som blir över. Inte kan vi göra som kommunalpamparna, jag har oxå tillhört kommunal men är liksom du statligt 'anställd' och där händer det oxå konstiga saker ibland . . . .
  Nej jag orkar inte bli arg längre det tar för mycket energi på kroppen, men ingenting förvånar mig längre. Människorna har blivit 'ha galna', de som luras är egoister.
  Någon skam i kroppen finns inte längre . . . . hå hå ja ja . . . .
  Joakim von Anka var också egoist, 'fniss'
  Men en sak är rolig det är att även jag gillar den bilen, har faktiskt pratat länge om den coola Capture i orange färg, gillar den till tusen, men tyvärr inte min man.
  Förstår att ditt andra andrahandsval blir Zoe, hi hi . . .
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rejält sugen på en Capture, men med den dåliga löneökningen lär det inte bli någon.

   Radera
 10. Men du, Gunnel! Om det inte fungerade på svenska, det lär du snart märka, så får du ta det på franska.
  Jag fick också besked från Pensionsmyndigheten idag och min svenska pension. Min löneökning är inte lika hög som din, jag fick "bara" 38 kr men hellre det än inte alls :) En gång för många år sedan jobbade jag ombord på ett svenskt kryssningsfartyg som gick mellan Stockholm och Mariehamn, en kort period som nu ger mig 2400 sek i året. Märkligt nog så är just den lilla slanten den jag har mest roligt för. Jag ser verkligen till att det blir något extra av dem eftersom jag inte ens förstod att jag skulle få dem överhuvudtaget. Så Pensionsmyndigheten i Sverige har ögon som ser över djupa vatten. Det du! Nu måste jag också börja fundera på vad jag vill ha för bil...hm...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart tänkt av dig. Då väntar jag ett tag med översättningen. Vilken positiv överraskning! Det är underligt att man ofta tycks få ut mer av de pengar som man inte förväntar sig att få.

   Radera
 11. Men så spännande! Bara jag nu inte får sänkt pension ifall de läser min blogg och ser att jag är på Gran Canaria och roar mig, men jag har väl redan ett brev som ligger där hemma och väntar på mig.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att de inte haft tid och läsa din blogg.

   Radera
 12. Tänk att bloggandet, förutom alla rara och trevliga kommentarer, även kan generera ökad inkomst och - hoppas vi! - ett nytt och läckert fortskaffningsmedel. Snälla, meddela när Capture eller Zoé rullar in på din garageuppfart så vi får veta, på ett ungefär, hur lång leveranstiden är. Vore bra om vi hann få våra bilar lagom till vårutflykterna. :D
  God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag lovar att rapportera hur lång leveranstiden är, för jag helt enkelt förutsätter att alla önskningar tillgodoses.

   Radera
 13. själv vill jag bara ha Volvo från Hisingen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. MIn man har en Volvo, som snart räknas som veteranbil, och han är väldigt förtjust i den.

   Radera
 14. Ja, men så bra... tycker nog de kunde lagt till lite mer på pensionen. Såg en orange Capture i Norrköping härom veckan och kom att tänka på dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det var i snålaste laget.

   Radera
 15. Där ser man! Grattis till det goda bloggutfallet! Nu får du vässa pennan ännu lite extra så att snåltarmsmyndigheten får ur sig ett par nollor till - då kan du snart köpa din orangegula bil. Som det är nu kanske du måste nöja dig med en av gamla Televerkets Oplar, hahaha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, men de är i varje fall orange.

   Radera
 16. visst blir man lite kär i sina gamla bilar ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min fars gamla bil, och den går som en klocka. Reparationerna på den är lätt räknade.

   Radera
 17. Haha :-) Du är för underbar! Jag kanske också måste pröva att önska på bloggen. Har aldrig tur i spel, men kanske tomten läser min blogg också. ;-D Kram och trevlig lördagskväll!

  SvaraRadera
 18. Det är ju alltid nått, hela 340 kronor, hihi...det blev lika mycket för mig också!
  Vem läser din blogg ?? Svårt att veta ! men jag tror att du har många läsare !!
  Kram vännen, och godnatt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några större bekymmer med vad man ska göra av pengarna blir det inte. Den lilla ökningen sätter man snabbt sprätt på.

   Radera