torsdag 7 januari 2016

Hu, så kallt!


 Det blåser arktiska vindar över Skåne. Björnen är nog den klokaste varelse jag vet, som helt vänder ryggen åt vintern och sover sig genom den. Tyvärr fungerar det inte i min verklighet. Jag har det ändå bättre nu när jag inte blir tvingad ut på morgonen för att sätta mig i en kall bil och köra till jobb. Jag jobbar hemifrån sen mer än fem år tillbaka. För det mesta tycker jag det är enbart fördelar med att bo i villa, men det finns några saker som jag skulle velat ändra på. T.ex. skulle jag velat ha ett brevinkast i ytterdörren så jag slapp gå till postlådan ute vid gatan och hämta in tidning och post. Nu löser det sig ändå eftersom Göran inte är lika köldkänslig som jag.

I tidningen kunde jag läsa att vintern skulle hålla i sig hela veckan. Kan man tro hoppas på att det inte är vinter nästa vecka då? Jag hade först bestämt mig för att inte sticka näsan utanför dörren idag, men eftersom Rasmus propsade på att vi skulle gå en runda i skogen, så gav jag med mig. Jag klädde på mig ordentligt med kläder och vi gick inte så långt, men jag ångrar inte att jag gav mig ut. Det var ju riktigt skönt! Vi har varit inne en halvtimme och tinat upp och jag känner hur energiförrådet har fyllts på. Nu ska här uträttas stordåd!

33 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är ganska så mysigt med några minusgrader och snö.
  Vilken tur att Rasmus ville ut på en promenad, och jag måste ut med Elsa, fast hon vill helst bara snuffsa i snön. Idag har vi endast - 2,5 och det snöar.
  Ha en mysig dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var -8 grader när vi gick, men man håller värmen när man rör på sig och vi pratade så jag glömde bort att frysa.

   Radera
 2. Som sagt Frisk luft och rena kalsonger har ingen dött av! Här snöar det och är 3.4 minus! Har ni Thairestaurang där du bor?Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har en sådan restaurang nere i centrum.

   Radera
 3. När man väl bestämt sig och tagit på sig ordentligt, är det skönt. Mina morgonpromenader har blivit en vana. Idag rann tårarna och fingrarna värkte, men vad skönt det var att ha gjort det. På hemvägen blåste det inte heller så det var bara skönt. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns absolut skönast när man kommit in igen.

   Radera
 4. alldeles för kallt, kallt inomhus också :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går och småhuttrar även om jag satt upp elementen. Bara vetskapen om hur kallt det är ute gör att jag fryser.

   Radera
 5. Hej! Enligt en annan Skånekompis ska temperaturen ligga när noll i Skåneland snart. Även här blir det mildare till helgen. Ner till -16 är inga problem om det inte blåser, tvärtom, fryser faktiskt mer inomhus när värmepannan inte hinner med. Sparken har fått stå senaste dagarna då det är så kärvt i snön att glidet är obefintligt. Jag har inte ens plockat fram broddarna denna vinter ännu, men vänta bara, när det blir nollan är det nog dags. Blinka älskar vinter o snö o har ännu inte börjat få kramp i tassarna, det brukar inträffa när det blir riktigt kallt. Sköt om dig i Skåneland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blåser det ofta här och det är givetvis det som gör kylan så outhärdlig.

   Radera
 6. Termometern utanför mitt köksfönster står stadigt på -30 grader och naturen är alldeles stilla och vacker. Men man längtar inte ut. Minusgraderna måste minska med MINST 20 stycken för att mina uschliga luftrör ska våga utanför dörren.
  Största lyckan just nu är att ha ett varmt hem, fungerande el och vatten och mat i kyl och frys så man slipper gå ut och handla. Men allt detta är ju alltid orsak till lycka.
  Varm kram från ett KALLT Norrbotten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft så kallt som du hade jag definitivt gått i ide.

   Radera
  2. Mycket god idé att gå i ide. Nallar ÄR smarta!

   Radera
 7. En utevistelse ger helt klart nya energi och om inte annat smakar kaffet mycket bättre. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt gott med något varmt när vi kom in.

   Radera
 8. Löften har givits om att det blir plusgrader till helgen! Så håll ut!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov! För säkerhets skull är kyl och frys fulladdade.

   Radera
 9. Det är ofta så tycker jag, att när man väl tar sig samman och går ut så är det ganska behagligt och det är i alla fall behagligt när man får komma in igen.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller bara att öppna ytterdörren och kvickt gå ut och låsa dörren efter sig. Ibland är det inte så bara.

   Radera
 10. Vi var ute ganska tidigt imorse, och då var det lugnt och ganska behagligt trots minusgrader. I eftermiddag när vi kom hem efter att ha storhandlat, så var det KALLT, fuktigt och mycket blåsigt. HUA, jag ska inte gå ut mer idag!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mysigt att sitta och kura i soffan.

   Radera
 11. Här har vi -22 just nu och jag har bara gått till soptunnan i dag. Njuter av min varma lägenhet och av att få vara inomhus idag.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. I förmiddags hade vi 20- här men jag var ute på promenad trots detta. Ryggsäcken på och knalla iväg. Jag gillar faktiskt när det är riktigt kallt. Och eftersom jag är drumlig så fick jag gå till affären en gång till på eftermiddagen eftersom jag glömt några grejer. Då var det bara 16-.
  Jag är väl galen men jag gillar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beundrar dig som gick ut två gånger.

   Radera
 13. - 32 i morse här. Har varit ute på promenad och nu sitter jag i soffan under filt och mina kinder är brännheta och röda! Äppelkindad med päronrumpa Hihi. Det är gott att komma ut trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! En fruktig promenad. Visst är det skönt att komma ut, och går man tillräckligt snabbt så fryser man klart inte.

   Radera
 14. Så bra att Rasmus fick dig med på promenad :) Nu undrar jag hur det gick med stordåden?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det har inte blivit så mycket av dem än. Kanske i morgon?

   Radera
 15. Ja, nu är det riktigt kallt... som det ska i januari. ;-) Här är det minus 25 och i morgon visst minus 29... Det är att dra på sig ett extra lager kläder. Ändå är det en hel del som kommer cyklandes till jobbet. Fast inte jag när det är så här kallt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt ett underställ i merinoull och det hjälpte faktiskt idag på min promenad. Jag var inte helt blåfrusen när jag kom in.

   Radera
 16. Ute är det skönt, men vår värme strejkade, ett par grader var det samma som i kylskåpet... :(

  SvaraRadera