fredag 22 januari 2016

Datavirus


Kan det tro vara något datavirus som smittat mig? Jag läste på Ingrids blogg att hon kände sig "åidn" ett gotländskt uttryck för att vara yr. Jag känner mig mer yrslig, min farmors beteckning på när det snurrade rejält i huvudet. Det är riktigt obehagligt. Man har liksom ingen koll på någonting känns det som. Jag åker t.ex aldrig karusell, för jag avskyr när det snurrar så. Jag tänker på balettdansöser och de som åker konståkning. De kan inte ha några yrselproblem. Tänk att kunna snurra så snabbt så länge!!!! Min yrslighet beror kanhända på att jag har lågt blodtryck. Det lär hänga samman. Jag har inte bara lågt blodtryck, utan jag har också väldigt låg puls. Det ska däremot vara något väldigt bra och tyda på att personen är vältränad. Hur man kom fram till det skulle vara väldigt intressant att veta, för det stämmer definitivt inte i mitt fall. Jag minns att min son var väldigt imponerad när han var tonåring, för jag hade nästan lika låg puls som Björn Borg....men jag kan inte spela tennis.

40 kommentarer:

 1. Det är ofta som jag tycker lika som du. Jag har också lågt blodtryck, fast hög vilopuls typ 70-80 slag i minuten, åker inga karuseller, och är ofta yr.
  Ibland undrar jag om du är min själsmamma.
  Min mamma och jag är väldigt olika med allt, förutom att vi båda har morbus crohns sjukdom, men sjukdomen ter sig inte alls lika.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns obehagligt när allt gungar runt ikring. Den sjukdomen du har är den ärftlig?

   Radera
 2. Det låter ungefär som jag har det. Att åka karusell går inte bra alls, däremot "saker som går upp och ner", typ berg- och dalbana går bra. Men konkurrerat ut Björn Borg har väl inte direkt jag gjort heller, trots rätt symptom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle nog tränat lite tennis...man vet aldrig vad som hade hänt.

   Radera
 3. det ska vara lagom, inte för lågt heller...

  SvaraRadera
 4. Det blir ju billigt i alla fall att slippa betala inträde och åkband för att bli yr.
  Jag har hört att man lever längre och friskare med låg puls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag har aldrig tänkt så ekonomiskt på det hela. Det är vad jag också har hört att man lever länge och det tycker jag verkar bra.

   Radera
 5. Yrsel är då inget kul att drabbas av... själv blir jag än så länge bara yr när jag åker karusell :)
  Hoppas din yrsel går över!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den brukar tack och lov inte hålla i sig så länge varje gång.

   Radera
 6. Jag är som du Åker inte karusell. Jag är den som får hålla alla kläder och väskor medan de andra "roar" sig med att snurra runt! .Puls vet jag att jag har men inte om den är låg eller hög! ...........Jag fick känna av det frusna när jag la mej igår. Men det värmdes fort upp. Ha en bra dag kram!

  SvaraRadera
 7. Men usch så otäckt att du känner dig yr :(
  Jag skickar en varm kram till dig och hoppas det snabbt ska försvinna!

  SvaraRadera
 8. Obehagligt. Din låga puls var ju märklig.
  Jag älskar att åka karusell, så när vi varit på nöjesfält med barnbarn, är det jag som åkt alla åk. Jag har väldigt dålig balans och då har man kanske inte så ont av snurret. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också lite dålig balans, och hade jag åkt karusell hade det blivit rena katastrofen. Lyckliga dina barnbarn som kan locka dig med i karusellen.

   Radera
 9. Läkarna har sagt att det är bättre att ha lågt än högt blodtryck.

  Men kanske du är vältränad, och nu tänker jag på dina tidigare långa "hundpromenader" ?
  Men hoppas nu att det inte är någon datavirus som smittat dig.

  Allt gott till dig vännen, kram, och trevlig helg en gång till !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga större besvär av mitt låga blodtryck, för det är ju inte så at jag jämnt och ständigt går runt och är snurrig. Vältränad är det väl lite si och så med.

   Radera
 10. SVAR: Ja, morbus crohns sjukdom är ärftlig, både mamma och jag har den. Sen är ju också fibromyalgi ärftlig, både pappa och jag har den, tror även att både min bror och syster också har fibromyalgi.
  Stackars våra ungdomar, de har inte några roliga gener.
  Stefan och äldsta dottern Therese har haft Hodgkins sjukdom, en sorts lymfcancer som är ärftlig. Och detta med lactos är ju också ärftlig. Min bror, systerdotter, Stefan, Yngsta dottern Sofie och hennes sambo.
  En fördel för Therese då hon hade cancern och cellgift var att hennes laktosintolerans och stenfruktsallergi försvann.
  Oj, fy vilket inlägg detta blev :(
  Kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Milda makter vad ni har drabbats av mycket! Jag beundrar dig att du kan hålla humöret uppe ändå.

   Radera
 11. Jobbigt med yrsel. Hoppas den snart går över.
  Läste en gång att en människa har ett visst antal förutbestämda hjärtslag under sitt liv och kände en rysning eftersom jag då pga flimret förbrukade mitt antal i rask takt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då betyder det kanske att jag har ett långt liv att se fram emot, fast det beror klart på hur många hjärtslag som avsatts till mig. Det är kanske inte lika för alla. Strunt samma. Det är bara att leva och njuta så länge man kan.

   Radera
 12. Usch för att vara yrslig. Det drabbar mig ofta, tar snedsteg och har mig. Jag har också lågt blodtryck, för lågt, ett tag så lågt att hjärtat stannade, därför fick jag pacemaker. Men som du en låg puls, det har jag nog inte., Har också hört att det ska hänga ihop med bra kondition.
  Karusell, det har jag aldrig prövat på men eftersom sjögång inte är trevligt så är väl karusell ännu värre, kan tänka.
  Hoppas att du snart kryar på dig och viruset flyger all världens väg.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt blodtryck är nog inte extremt lågt, för jag mår i regel inte dåligt av det.

   Radera
 13. Förr älskade jag att snurra, rulla runt och åka karusell, det roliga är fullständigt borta nu. För ca 6 - 7 år sedan drabbades jag av 'kristall sjukan'. Ja de sitter i örat och är typ en våg eller ett 'vattenpass'. Ibland bättre ibland sämre, även om man tror att man blivit av med 'sjukan' så ligger de latent och 'vilar'.
  Kanske även du plågas av detta också. Jag vet hur jag ska skaka tillbaka kristallerna till rätt 'läge', det har jag haft tid till att testa med själv, vi är alla olika i det kristall problemet. Du vet säkert om detta, googla annars.
  Annars är både blodtrycket, blodsockret, vilopulsen perfekt, men jag 'lider' ibland av ångest, den bröt ut för snart 10 år sen (hade sina orsaker) äter fortfarande ett piller om dagen. Vågar absolut inte för söka sluta äta dem, gjorde en test men DÅ kom det igen, fy för den lede för panikångest . . .
  Man ska vara tacksam att man bara blir yr Gunnel, hi hi . . . men det är oxå en plåga
  Trevlig helg kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var hos läkare en gång för många år sedan och då konstaterades kristallsjuka. Det är kanske det som spökar nu igen. Jag får väl rista lite på huvudet.

   Radera
 14. Mitt låga tryck höjdes något så jag läser ditt inlägg; du är underfundig :-)
  Åker karusell gör inte jag heller mer än i min tankevärld.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det räcker att man stänger ögonen så känner man hur man far runt i världens största karusell.

   Radera
 15. Jag hade väldigt lågt blodtryck när jag var ung och det var jättejobbigt. Blev jag lite rädd eller nervös svimmade jag och hade jag böjt mig ner fick jag resa mig väldigt försiktigt medan jag höll mig i någonting tills världen slutade snurra. Jag blev tvungen att äta blodtryckshöjande medicin under några år, men sen blev jag gravid och då försvann problemet.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 16. Hoppas yrseln försvinner. Det är inte roligt när det är karusell i huvudet. Inte virus du fått? Krya! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer lite då och då att jag känner mig yr, men eftersom det brukar rätta till sig efter ett tag, så har jag inte bekymrat mig så mycket om det.

   Radera
 17. Balettdansöser och skridskoåkare har lärt sig ett speciellt sätt att snurra med huvudet. Man vänder bara på huvudet en gång på ett varv - jag dansade balett en gång i tiden och fick lära mig det. Det är därför man inte blir yr.
  Kristallsjuka har jag lite av och till. Men det är nästan bara när jag lägger mig ner. Åka berg- och dalbana har jag gjort en enda gång i mitt liv och sen aldrig mer! Det var hemskt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristallsjukan känns mest när man ligger, det har jag också märkt.

   Radera
  2. Jag tror du fått en släng av datavirus. För detta får du en karta med orangefärgade pastiller som ska tas i samband med måltid. Med både lågt blodtryck och låg puls riskerar du att bli mer än 150 år. Du får också en inbjudan till en tennisturnering i Båstad. Kram från din doktor.

   Radera
 18. Tack för pastillerna. Hoppas jag hinner bli klar i knoppen innan turneringen börjar.

  SvaraRadera
 19. Yrsel kan komma från öronen faktiskt så kolla upp det.
  Själv ¨åker jag inte heller karusell men det beror mest på att jag är så förbaskat höjdrädd. Får väl nöja mig med griskarusellen för treåringar. Den går sakta runt på ett spår. Då slipper man i alla fall upp i luften och dingla. Huvva! Men som sagt......kolla upp öronen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det håller på för länge blir jag nog tvungen att göra det.

   Radera
 20. Usch för yrsel! Det är obehagligt, ostadigt och otryggt. Jag vet precis hur det känns eftersom jag också är en yrslig person, har haft besvär ända sedan 60-talet p.g.a. stora besvär med nacke och axlar. Ibland är jag så vissen att jag inte alls fungerar. Och jag har fallit inomhus ett par gånger.
  Kristallsjuka fick jag för tio år sedan, men den håller sig något sånär. Däremot tilltog yrseln när jag midsommarhelgen 2010 drabbades av plötslig dövhet och inom åtta timmar helt tappade hörseln på högerörat. Märker att jag är vingligare och oftare tar snedsteg (trots helnyktert leverne!) än förr. Men ändå så misstänker jag att det mesta av yrseln kommer just från nacke och axlar. Cirkulationen är störd i det området.
  Japp, det är bara skrot med tanten. ;)
  Hoppas ditt snurr snarast slutar - håller tummarna! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant det du skriver. Jag drabbades också av plötslig dövhet för en 5-6 år sedan. Känner av att jag är vingligare och lätt tappar balansen. Möjligen kan det var nåt skumt i örat som gör att jag är så yr, som Bibbi skrev. Det verkar vara läge att kolla upp det.

   Radera