söndag 31 januari 2016

Jag är inte gammal


Tupplurer är bara för gamla människor. Jag tar i stället en horisontell paus.


När vi var hos farmor och farfar så visste vi att efter middagen skulle både farmor och farfar sova en stund. Då gick vi ut och lekte så de inte blev störda. Det såg så roligt ut, för farmor låg alltid på sidan när hon skulle sova, och hon var ganska omfångsrik. En av katterna tyckte att den håla som bildades när farmors mage sjönk ner lite vid sidan var helt perfekt att kura ihop sig i. Snart sov de alla tre. 

Min farfar hade ingen väckarklocka. Trots det vaknade han halv 5 varje morgon. Då var det dags att gå ut och mjölka korna. Jag tror inte han försov sig en endaste morgon, och han var sällan sjuk. Givetvis kröp han till sängs tidigt på kvällen, men jag tycker ändå det är fantastiskt att kunna ha en sådan inbyggd klocka, som man alltid kan lita på. 

30 kommentarer:

 1. Jag vågar inte lita på någon inbyggd klocka.
  Horisontell paus låter bra! :)
  Min pappa och även Michael brukade alltid ta en tupplur på eftermiddagen om de kunde. Vet inte om det hjälpte eftersom båda gick bort alldeles för tidigt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att en tupplur kanske gör så mycket för hälsan. Det är nog bara att man känner sig lite piggare efteråt....såvida inte tuppluren blir för lång.

   Radera
 2. Det är många som tar sig en liten tupplur. Så gör även Stefan varje dag då vi ätit middag, så lägger han ner sig 5 minuter på kökssoffan.
  Jag brukar också göra det, fast jag kanske ta en tupplur på 1-2 timmar.
  Så himla skönt!
  Ha en bra söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är skönt ibland att ta en vilopaus på eftermiddagen.

   Radera
 3. Horisontell paus... vilket bra uttryck!
  Förr, när jag jobbade, då tog jag mig en tupplur efter maten på helgerna, men numer blir det sällan av - kanske ska jag börja med det igen :)
  Jag har nog också en inbyggd väckarklocka... vaknar alltid runt fem och då är det lika bra att gå upp.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avundas dig att vara så morgonpigg. Det finns nog inte mycket som skulle kunna få mig att lämna sängen vid den tiden.

   Radera
 4. Min man gör precis likadant. Sover 10 minuter efter maten och är pigg som en nötkärna (??!!) efteråt. Skulle jag försöka skulle jag nog inte ens somna. Och skulle jag somna, skulle jag inte vakna förrän efter några timmar.
  Det är nog rätt nyttigt om man kan det./ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det kan vara nyttigt med en paus. När jag lägger mig ställer jag alltid mobilen på alarm annars kan jag sova hur länge som helst och sen är jag helt fel i sovtiderna.

   Radera
 5. Egentligen skulle alla ta en liten horisontell paus efter maten :) Jag tror det är nyttigt och varva ner en stund!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har kommit till dom åren då jag tar horisontell paus efter maten............Jag kan knappt stå på ett ben. Att stå på balanskudden är verkligen en utmaning för mej! Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ingen anledning att jäkta när man är pensionär. Vilopauserna är viktiga.

   Radera
 7. Inte behöver man vara gammal för att "vila middag". Det har jag gjort då och då under många år. Nu när jag nosar på pensionärslivet gör jag det inte! Sover tills jag vaknar på morgonen och låter kroppen bestämma, helskönt.

  Jo katter sover gärna middag, antingen ensamma eller tillsammans med en annan katt eller väldigt gärna tillsammans med människor! Gosigt att ha en katt hos sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tupplurer har nog inget med åldern att göra. Småbarn sover middag och det är nog väldigt individuellt om man behöver göra det som vuxen. Det känner man bäst själv.

   Radera
 8. Bra, då är jag inte gammal ännu för jag avskyr att gå och lägga mig på da´n, mysingen gör det ibland efter lunchen.
  Min pappa hade jordbruk och han gick upp vid halv femtiden, helgdag som vardag, för djurens skull, men någon väckarklocka såg jag aldrig att han hade. Han sa att han hade en "inneboende" väckarklocka.
  Trevlig söndag och kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir kanske så när man har djur som är beroende av att någon sköter om dem. När jag jobbade vågade jag aldrig somana utan att först ha ställt väckarklockan.

   Radera
 9. Jag gillar att sova middag. Det är så skönt.
  Jag har nog också en slags inbyggd klocka för jag vaknar samma tid oavsett vad det är för dag och årstid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag har svårt för att somna så blir mina morgnar väldigt beroende av vid vilken tid jag somnade på natten....eller rättare sagt morgonen. Har testat allt snart, tror jag, men inget tycks hjälpa.

   Radera
 10. Horisontell paus - passande uttryck. Min pappa sov alltid middag lördag och söndag och de dagar han "bara" jobbade i växthuset. Historien om katten och din farmor är rörande fin!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar min farmor väldigt mycket. Jag tillbringade alla skollov hos henne ända upp i tonåren. Hon var en stor inspirationskälla och en mästarinna på att "peppa" när man inte mådde så bra.

   Radera
  2. Jag hade också en fin stöttande farmor som jag saknad mycket under åren. Hon dog då jag var 18 år ...jag bodde ofta hos henne då jag var barn, hon bodde på gångstånd från pappas och vårt hus. En fristad som gav trygghet!

   Radera
  3. Mysigt med så fina minnen.

   Radera
 11. Jag gillar både tupplurar och horisontella pauser. Tror att man mår bra av det.
  Mysig låter din beskrivning av farmor, farfar och katten! Och en inbyggd väckarklocka skulle jag definitivt önska att äldste sonen skulle ha. Han som vill bli mjölkbonde men det kanske kommer med yrket.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Horisontella pauser i vaket eller sovande tillstånd är skönt. Min farmor liknade en sagoboksfarmor och med katten på magen såg det så rogivande ut. Den där inbyggda klockan kommer säkert när din son ska ta ansvar för djuren själv.

   Radera
 12. tupplur är stärkande för småbarn också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta mår nog bra av en liten paus då och då.

   Radera
 13. Underbart! Horisontella pauser tar jag ofta, men utan att sova, läser i stället. Min mage har tydligen också en kattvänlig form! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag får testa hur min mage är.

   Radera
 14. Hihi, jag riktigt ser farfar, farmor och katten framför mej!

  SvaraRadera