torsdag 28 januari 2016

Så trist Min älsklingsväska sjunger på sista versen. Den är nu inne på sitt sextonde år och den har använts  flitigt. Det är en väska av ryggsäckstyp och jag köpte den när jag var på besök i Skagen. Jag minns att jag tyckte då att den kanske var i dyraste laget, men så här i efterhand inser jag att jag gjorde ett bra köp. Om jag ska räkna ut vad kostnaden blir per år så är det mer än överkomligt.


I skämtserier läser man ofta att kvinnor har så otroligt mycket saker i sina väskor. Jag har bara det nödvändigaste som plånbok, nycklar, mobil, anteckningsblock, penna, måttband och sax. Plånboken är helt nödvändig när jag åker iväg både för Visakortet och körkortets skull. Nycklarna likaså, för jag måste använda en gammaldags nyckel för att starta min bil och dessutom för att låsa ytterdörren när jag åker hemifrån. Mobilen är idag en absolut "nödvändighet". Det är konstigt att man över huvud taget vågade sig iväg hemifrån förr när man inte hade mobil, för visst hände det oförutsedda saker då med, så man var tvungen att få hjälp utifrån. Mobilen är en pryl som vi själva gjort oss helt beroende av på gott och ont.


Anteckningsblock och penna är för mig väldigt nödvändigt. Nu kanske någon tänker att man kan skriva in påminnelser i mobilen, men det är inte det jag har sakerna till. När jag ser nåt snyggt eller en kul idé så skissar jag av den för att jag ska komma ihåg det när jag kommer hem. Det kan bli många skisser om jag har tur. Till det är mobilen värdelös.


Måttband hör lite till det jag skrev om innan. Jag har väldigt dåligt ögonmått, och måste ofta hala fram måttbandet för att ha lite hum om ifall den där roliga idéen passar hemma hos mig storleksmässigt. En sax kan alltid vara bra att ha när man provar skor. De är i regel hopfästa med en plasttråd som är det starkaste jag träffat på. Naturligtvis vill jag prova båda skorna och känna ifall de är sköna att gå med. Man kan inte ta några långa kliv med den tråden slingrad runt skorna. I stället för att be en expedit om hjälp så klipper jag resolut av tråden och provar i lugn och ro.  Alltså har jag inte en massa onödigt krafs i väskan och det tror jag inte någon annan kvinna har heller. Man plockar givetvis ner det man anser man har nytta av.


Nu blir det till att ut och leta efter en likvärdig väska. Men det känns lite hårt att bara kassera den gamla sådär. I sitt rum har Rasmus hängt sina första fotbollsskor på en krok i taket som ett minne. Jag borde kanske göra samma med min väska?

30 kommentarer:

 1. Jag har länge behövt köpa ny väska .Men när jag hittar någon så är det alltid något som jag inte tycker om Och så går jag därifrån med min gamla väska hängande på axel......Du den restaurangen har god mat. Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt enkelt tvingad att köpa en ny, för min gamla har hål i botten och blixtlåsen fungerar inte. Det går inte att laga den mer nu.

   Radera
 2. man blir lite kär i sina gamla prylar

  SvaraRadera
 3. Visst känns det trist när det är dags att byta ut en kär sak. Jag har löst denna typ av separationsångest med att inte använda handväska. Alla kort jag behöver + mobilen har jag i jackans innerficka, nycklar och lilla kameran i en vanlig ficka... funkar så bra så - i alla fall den här årstiden :)
  Du gissade rätt i veckans GW... jag är imponerad - ja med tanke på din skräck för småkryp! Fast det är klart du har ju jobbat med barn och då är det ju inte såå konstigt! Grattis!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska jag var helt ärlig så var det Rasmus som såg vad det var.

   Radera
 4. Det ska bli kul att se din väska hängandes på väggen!
  Sax och måttband har jag inte med mig, däremot så är plåster, värktabletter, våtservetter både till händer och glasögonen ett måste.
  Ha en bra dag! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plåster och våtservetter har jag också med.....och kameran givetvis. Man vet aldrig vad man kan träffa på när man är iväg.

   Radera
 5. Synd på den kära väskan!
  När mobilen glöms hemma så känner man sig verkligen utsatt och är rädd för att något ska hända... tänk att man låtit sig bli så beroende!
  Låter trevligt med penna och block för att göra skisser, själv fotar jag av det jag blir intresserad av med mobilen men det blir ju inte lika personligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar foto också ibland, men när jag skissar kan jag få fram fler detaljer.

   Radera
 6. Absolut helt nödvändiga saker, det håller jag med om. En sak som jag inte såg att du hade, var något till läpparna. Inte läppstift, det använder jag inte.
  Anteckningsbok hade jag förr, men eftersom jag slutade använda handväska för några år sedan, blev det för mycket att ha i fickorna. Men penna har jag och skriver på kvitton m.m.
  Ibland ser man att det man använder jättemycket, inte blir så dyrt som man tyckte i början. Men det vet man inte då. Det gäller ju kläder också. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder väldigt sällan läppstift, så det har jag aldrig med mig.

   Radera
 7. Visst är det trist när favoritsakerna håller på att gå sönder :(
  Jag har många väskor, men gillar särskilt en. Och den är nu sönder lite här och där, men jag vill inte slänga den!
  Jag har ungefär samma saker som du i min väska, fast lite till :) Men solstiftet till läpparna är nog det som är absolut viktigast här nere!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solstift till läpparna behöver jag definitiv inte...i varje fall inte nu. Jag är ingen läppstiftsmänniska och har nog aldrig varit. Förstår egentligen inte varför man inte varierar användandet av sina väskor, så kanske de hade hållit längre.

   Radera
 8. Det där känner jag igen. En sak som jag har trivts med och haft nytta av väldigt länge och sedan är den bara slut. En liten sorg i sig.
  Hoppas att du hittar någon lika bra.
  Nu för tiden har jag sällan handväska, aldrig om mysingen är med. Jobbigt att släpa på och hålla reda på.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ryggsäcksmodellen, för då har jag händerna fria och vet alltid var jag har väskan.

   Radera
 9. Nu när våren närmar sig
  är det alltid kul att köpa något nytt ! Så köp en ny handväska !
  Du behöver inte "kassera" din gamla !

  Jag har sparat mina gamla handväskor, och dem hänger på en krok, precis som Rasmus fotbollsskor.

  Kram på dig, hoppas du får en fin dag idag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske göra som du och Rasmus.

   Radera
 10. Jag håller inte riktigt med dig där, för jag tror att de flesta kvinnor bär med sig en massa saker som är helt onödiga :) Själv har jag min lilla svarta :) med axelrem som jag trär över huvudet och bär på sidan... Den innehåller förutom mobilen (som är viktig) nycklar, busskort, bankkort och jobbnycklar... Det är allt och jag slipper få mer ont i min redan onda axel... Ha en fin dag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det kan också vara en tolkningsfråga det där med vad som är nödvändigt. Det som är livsviktigt för mig kanske är helt onödigt för någon annan.

   Radera
 11. Vilken härlig serie du skriver till oss idag!
  Du har bra innehåll i din väska du! Häng den i taket bredvid Rasmus skor!.. och lycka till med ditt nya köp! jag är också ryggsäckmodellen, men köpte en ny väska nyss för att ha när jag är "fin och på resa". :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar väskor, och har en del som jag bara använder då och då som t.ex. vid resor eller när jag är på fest. Till vardags är en ryggsäck toppen.

   Radera
 12. Hej Gunnel!!! Ja det där med väskor... det och skor är ju min stora passion i livet, förutom barn o barnbarn då förstås!! När jag städade garderoben sist ...så hittade jag 16 väskor där!!!!! och nästan dubbelt så många skor... ja jag vet!!!... Några av väskorna lämnade jag till Röda Korset, men resten behöll jag... ja skorna blev kvar dom med! Det där att ha saker i väskorna är jag specialist på ..också.... Konstigt att jag har så otroligt mycket "skit" men att när jag ska ha nåt så hittar jag det!!!! Jag önskar jag hade lite mera praktiska saker i väskan som du har...men jag tror jag är oförbätterlig!!! ha en fin helg !!!kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skor och väskor är absolut nödvändiga saker och man kan aldrig få för många av dem.

   Radera
 13. Jobbigt när man måste göra sig av med en gammal trotjänare. Det där med att hänga den på väggen kanske inte är så dumt!
  Men så himla kul du fått till inlägget. Ler åt både texten och bilderna ... :)

  Hoppas att du hittar en ny och kär "väska". Är det några inköp jag kan gå igång på lite så är det väskor, plånböcker och dagböcker/block ...
  Förr var det även muggar, men det är inte detsamma längre. Tycker fortfarande det är trevligt med muggar, men numera kan jag gå förbi den avdelningen utan att ens snegla ditåt ... hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara roligt och veta vad det är som gör att man fastnar för en del saker.

   Radera
 14. Förhoppningsvis hittar du snart en ny väskfavorit. Men de kan ibland vara svårfunna. Min väsksamling är inte enorm, jag har några axelväskor (den modell jag gillar bäst) och en som är klar favorit.
  Min väska innehåller precis samma saker som din ... plus cerat, tändsticksask, litet förstoringsglas, tunn extrakasse, tandtråd, hörselproppar och fruktsockertabletter. Jag har säkert glömt något. ;)
  Skön fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan jag hitta saker i min väska som jag inte hade en aning om att jag lagt dit.

   Radera
 15. Killarna på jobbet brukar säga att jag skulle överleva i skogen i flera veckor med hjälp av allt jag har i min handväska. Det äger nog sin riktighet. Jag tillhör ju de få som inte har någon mobiltelefon men istället har jag en stickning i väskan.
  Handväskor är viktiga saker. Hmmm.....jag älskar handväskor och skor men numera köper jag inte nytt så ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väska måste givetvis kunna rymma ett handarbete med. Det räknas ju till de viktiga sakerna.

   Radera