fredag 11 september 2015

Tänk först, tala senEn ledamot för SD i fullmäktige i Åstorp och tillika nämndeman vid Helsingborgs tingsrätt har gjort ett otroligt korkat uttalande på Facebook. Det har länkats till otaliga tidningar, så jag tror de flesta har läst det.  Hon spydde galla över flyktingar som kom hit via Danmark och tyckte att någon kunde ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta. Man blir mörkrädd när man läser det. När tidningen söker henne för en kommentar säger hon att hon är ledsen över uttalandet och att det skrevs i affekt. -"Jag menade nog ingenting, jag var bara sur och förbannad." Nog???? Hon vet väl om hon menar vad hon säger eller inte? Ett mycket barnsligt försvar att hon var sur och förbannad. Det är så som 2-3-åringar reagerar.

Hon fick så klart frågan vad det var hon var förbannad på och svaret höll ungefär samma nivå som tidigare. Hon var sur på alla araber som kommer hit och inte kan stanna i sina hemländer. Det är hög tid att hon vaknar upp. Det är ju krig i deras hemländer. Hade hon själv velat stanna kvar? Jag vet i varje fall att om jag bott i ett land med krig, tortyr och elände så hade jag gjort allt jag kunnat för att ta mig och mina närmaste därifrån.

Hennes parti ser allvarligt på det hela säger deras presschef. Om det är så att hon menat vad hon sagt kommer det enligt honom att få konsekvenser för henne när det gäller att företräda partiet i framtiden.  Lagmannen vid Helsingborgs tingsrätt ska ha ett samtal med den här kvinnan och ta sig en funderare på om hon kan fortsätta som nämndeman. Det behövs väl inte så lång betänketid för det?

32 kommentarer:

 1. Nej, en sådan nämndeman är ju katastrofal. Man behöver ju inte gissa var hennes sympatier och antipatier ligger i ett mål. Ve den invandrare som får henne som nämndeman i domstolen. Hon bör naturligtvis sparkas från partiet också.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tycker jag med och säkerligen många andra också.

   Radera
 2. Jag tycker att det är helt olämpligt att nämna ordet kulspruta oavsett vilka de är som kommer. Man behöver inget bra "godkänt" motiv ens för att åka över Öresundsbron för att slippa kulspruta anser jag. Och en människa i hennes ställning, och kvinna dessutom, skrämmande.

  SvaraRadera
 3. Skrämmande!!! Men jag tror tyvärr att det finns fler än hon som tänker så..... Dom har mycket roligt på Häggenäs.. Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hemska är att hon inte är ensam om sina åsikter. Hur är en del människor funtade?

   Radera
 4. Ett sådant språk har man inte. Det handlar inte om att man bara är arg. Liksom den som satte krokben. Hur kan man? / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligt sunt förnuft och hyfs är en bristvara hos många.

   Radera
 5. ingenting får SD att ändra sej... de saknar all empati (som de som utrotade under kriget)

  SvaraRadera
 6. Det här med nämndemän har jag ifrågasatt under många år. Tycker det är ett knepigt system. I "alla andra" sammanhang ska det vara kompetens som styr. Alltså helst både erfarenhet och akademisk utbildning om man spetsar till det litet. När det gäller att döma folk i domstol, ja, då ska politiskt utsedda människor som endast får ytlig "urbildning" i vad som gäller i domstolsförfarandet ha inflytande i domslut! Visst är det konstigt?

  Ja den sd-politikern har väl gjort sitt? Å andra sidan verkar det som att sd-politiker kan säga och göra mycket utan att det påverkar partiet negativt. Även det är knepigt... ;-) Det finns en del i världen och även i Sverige som är knepigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (nämndemännen representerar hela Sverige, genom alla partier har man fått bra genomsnitt, från alla samhällsklasser, som är avsikt)

   Radera
  2. Jag måste erkänna att jag är dåligt insatt i det här med nämndemän. Men jag håller med dig om att det borde ingå viss juridisk utbildning för att få vara nämndeman.

   Radera
 7. Jag vet att många försvarar nämndemannaskapet, men jag kan inte förstå fördelarna med det systemet.

  SvaraRadera
 8. Så himla arg jag blev när jag läste det. Korkade, inkompetenta människa... Det finns ingen ursäkt för ett sådant uttalande överhuvudtaget. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det var verkligen att sjunka lågt och uttala sig på det viset.

   Radera
 9. Farligt när politiker har en massa tyckande utan att bygga sina åsikter annat än fördomar och sitt eget tyckande och inte på kunskap. Har man kunskap eller bara sunt förnuft skulle inte ens de orden uttalats. Jag blir så less och arg på människor som inte äger någon som helst medmänsklighet.

  Önskar dig Gunnel en riktigt fin helg med sol och trivsamma stunder i din vackra trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla borde tänka efter innan de öppnar munnen, och i synnerhet politiker som man ofta tänker representerar sitt parti.

   Radera
 10. Tyvärr är det ju inte första gången SD-medlemmar öppnar munnen utan att ha vare sig hjärnan eller hjärtat inkopplade. Hemskt! Den kvinnan ska absolut ha suttit sin sista gång som både fullmäktigeledamot och nämndeman.
  Ha en skön och solig septemberhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får verkligen hoppas att det blir så. Den sortens åsikter är skrämmande.

   Radera
 11. Det var bra att hon sa så! Då menar jag att det hade varit ännu värre om hon bara tänkt det och fortsatt som vanligt. SD fortsätter bara att öka och öka och det skrämmer mig från vettet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en lite annorlunda syn på saken, men jag förstår precis vad du menar. Smygrasism är mycket värre. Hoppas många får sig en tankeställare nu och vänder ryggen åt SD.

   Radera
 12. Hon om någon borde ju ha lite hyfs i talet.
  Tycker så synd om alla flyktingar som måste fly från allt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också man kan begära mer av en offentlig person.

   Radera
 13. Det är rent förfärligt och den som hävdar att människan är i grunden god, får nog ta och tänka om.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget större förtroende för någon person som röstar på SD.

   Radera
 14. Har bara varit bortrest en vecka och du har skrivit
  5 inlägg, det blev till att läsa ikapp, vill ju veta vad som sen sist - ja en hel del.
  I Polen är det också mycket prat på TV om flykting politiken, landet vill hjälpa men begränsat för de har inga bostäder till flyktingarna. Polska folket väntar också på få nya boenden. Många hus är i mkt dåligt skick, det går fortare att bygga ett nytt men bankerna lånar inte ut hur som helst. Man kan förstå att folk blir arga om några andra får bostad före dem själva. Det är det största samtalsämnet i Europa och världen nu. Många idiotiska uttalanden görs på fler platser, ja man blir verkligen mörkrädd mitt på ljusa dagen. Jag ryser av obehag.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att föreställa sig hur hemskt det måste kännas att behöva lämna sitt hem och kanske många släktingar och inte veta vart man ska ta vägen. Inte nog med att idioter skjuter i deras hemland, när de kommer som de tror till friheten så blir de bortmotade. Ingen avundsvärd situation de befinner sig i.

   Radera
 15. Jag läste om detta i en av våra dagstidningar och trodde att det var en tidningsanka. Tydligen var det en riktig anka som hade spytt galla. Otroligt naivt och oövertänksamt. Hoppas hon åker ut i kylan, sådana människor ska inte vara med och styra, ta ansvar för ett land. Om man inte förstår hur folk i krig har det, att de inte har något land att vara i längre så borde man i alla fall hålla tyst och ta reda på fakta innan man uttalar sig så som hon gjorde.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I detta fallet stämmer Nalle Puhs förklarinag att det finns de som inte har någon hjärna, de har bara grått ludd som blåst in där av misstag.

   Radera
 16. Blir både ledsen och arg! Hur kan man vara så otroligt korkad och kortsynt? Det verkar som hon missat att det råder krig... så var ska alla drabbade ta vägen? Vi måste alla hjälpas åt så de får ett tryggt ställe att komma till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del människor tänker inte över huvud taget. Om man är så okunnig om världshändelserna bör man absolut inte öppna munnen.

   Radera