onsdag 23 september 2015

Gungeligung
Vi har bara ett träd i vår trädgård, nämligen plommonträdet och det är inte speciellt högt. Det är en fördel när vi ska plocka plommonen, för det behövs ingen stege. Jag har aldrig haft någon önskan om att ha en hängmatta i trädgården, så det har aldrig funnits något behov av ännu ett träd. 

Det är stor konst att kunna lägga sig i en hängmatta. Jag har provat så jag vet att det är lögn att komma i den. Jag började med att sätta mig försiktigt på kanten. Om jag höll mig i den främre kanten, så for jag på näsan av den och höll jag mig i den bakre kanten så vände mattan åt andra hållet och jag gjorde en kullerbytta. Jag testade många olika sätt. Ett sätt var att smyga sig väldigt försiktigt ner i den på knä. Det gick bra tills jag skulle vända mig om och lägga mig på rygg. Då satte hängmattan igång som den värsta centrifug. 

När man köper en ny pryl brukar det alltid följa med en instruktionsbok eller någon liten förklaring på hur den ska användas. Detta måste hängmattefabrikanterna ha missat totalt. Mina gymnastiska försök ligger givetvis många år tillbaka i tiden. Sådana här farligheter ger jag mig inte på idag. 

Att ligga i hängmattan tycker jag hör till sommaraktiviteterna. Men jag har läst att den går att använda även vintertid. Är det gott om snö, så ramlar man klart mjukare, så det är en fördel. I stället för att kosta på sig ett dyrt uppvärmt utomhusspa skulle man kunna fylla sin hängmatta med varmvatten och krypa ner där. Krypa!?!?! Den som skrev det har aldrig försökt lägga sig i en hängmatta...inte ens sommartid. Om man nu mot förmodan kommer ner i varmvattnet gäller det att inte gunga för häftigt, för då skvalpar vattnet ut. Det gäller givetvis en speciell sorts hängmatta.


Jag hävdar fortfarande att hängmattehäng är en sommaraktivitet.

20 kommentarer:

 1. Jag har aldrig förstått tjusningen i en hängmatta. Däremot en hammock, det skulle jag vilja ha. Tyvärr så vill inte Stefan det, och så har vi ingen plats för.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det är bekvämt att ligga i en hängmatta, för jag har aldrig kommit så långt.

   Radera
 2. Hängmatta - den enda "viloplats" jag inte frestas av. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här är ju inget svar, men enda sättet som det verkar gå att kommentera på. Den vanliga "vägen" fungerar inte......inte för mej i varje fall!
   Och om hängmattor kan jag nog hålla med om att det är en sommarsysselsättning! Och en väldigt skön sådan.
   Ha det fint!

   Radera
 3. Jag har inte heller provat att ligga i någon hängmatta, men jag kan tänka mig att det inte alls är så lätt att komma i den :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig var det i varje fall omöjligt.

   Radera
 4. Cissi: Trist att det inte går att kommentera. Några har fått använda ett annat konto för att kunna göra det. Förstår inte vad som är tokigt. Du har tydligen kommit på knepet att lägga sig i en hängmatta.

  SvaraRadera
 5. Vi köpte en hängmatteställning hade inga bra träd för hängmatta.
  Tar ju ett tag och komma på knepet när man ska lägga sig. Var skönt att ligga där och njuta.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kanske gå en kurs, för det är inte helt lätt.

   Radera
 6. Jag har som du smugit mej på hängmatta men totalt misslyckats...........................Gulligt att tänka på mej. Jag tar det så lugnt mellan varven.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hjälpas åt med den där hängmattan.

   Radera
 7. Vi har både hängmatta och hängstol och där sitter familjen och mår gott.... men inte jag... har inte riktigt den ro som behövs tror jag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig kunnat prova på det riktigt.

   Radera
 8. Det är underbart när man utmattad äntligen har kommit i rätt ställning i hängmattan! Då kan man sova skönt. Du skrev inget om hur det är att ta sig ur en hängmatta. Det är en hel avhandling. Ur kommer man alltid och ibland går det alldeles för fort med eventuella skrapsår som följd! !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att det är lättare att komma ur, fast inte på ett elegant vis.

   Radera
 9. hängmatta på ställning är ochså bra, jag somnar fint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. (som sagt, svårt för korta tanter)

   Radera
  2. Jag tycker inte jag är speciellt kort, så det måste vara andra problem jag har.

   Radera
 10. Hej och tack för din kommentar hos mig. (Hittade du var du skulle svara med en gång?)
  Du verkar vara en rolig en, jag fick mig ett gott skratt. Och du som barn, hur bar man sig åt för att sätta fart?
  Jag kommer tillbaka.

  SvaraRadera