söndag 13 september 2015

Det finns viktigare sakerIdag fyller Rasmus 12 år. Han hade sitt födelsedagskalas igår, för idag ska nämligen han och hans pappa åka till Helsingborg och titta på matchen mellan HIF och Göteborg. Det är snäppet viktigare än ett kalas. Huvudsaken att han fick sina presenter så brydde han sig inte om att det blev en dag tidigare. Han är så stor nu så det är inte leksaker som står med på önskelistan längre. Nu är det kläder, böcker och FIFA 16 så klart. Det är ett fotbollsspel som han kopplar till TV:n. Han har redan en tidigare version och den har jag provat. Rasmus visade hur jag skulle göra med kontrollen. Det var något kryss som jag skulle trycka på ibland och någon sak som gick att snurra på och en massa annat obegripligt. Snurregrejen var svårast. Med den skulle jag styra spelarna och sen skulle jag trycka på en annan knapp när de skulle sparka iväg bollen. Den for iväg åt alla håll och kanter. Det var tydligen inga bra spelare jag hade i mitt lag. Men jag fick in en straff. Hur vet jag inte.

Jag minns fortfarande för 12 år sedan när Ulrika ringde mig mitt i natten och berättade att jag blivit mormor. Vi åkte in till KK på kvällen och då fick jag se en liten gosse med kolsvart hår som låg och sov. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Inte anade jag då hur mycket kul jag skulle komma att ha tillsammans med den här lille krabaten.


24 kommentarer:

 1. Ert band verkar vara av en speciell sort. Du är duktig som försöker dig på spelets regler och reglage.
  Jag har gjort mina försöka med SkyLanders, som mina barnbarn har fastnat för just nu. Ännu mer obegripligt än fotboll tror jag.
  Vilken superfin tårta med passande tema. Grattis till Rasmus!! / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sky Landers känner jag inte till, och det verkar inte vara något som jag hade klarat av ändå. Barn är ändå tålmodiga och försöker förklara hur hopplös man än är.

   Radera
 2. Grattis till Rasmus!
  Vilken fin tårta och vilken mormor Rasmus har!
  Imponerande

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket roligt jag fått vara med om de här 12 åren.

   Radera
 3. Stort grattis till Rasmus!
  Och vilken tur att han har dig som mormor :)
  Ha en bra söndag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lyckligt lottad som har Rasmus så nära och att han fortfarande tycker att mormor är en viktig person.

   Radera
 4. Kärleken till barnbarnen växer för varje år, tycker jag. Mitt äldsta barnbarn är 3 år och mycket älskat av mig... hur mycket ska då inte ett 12-årigt barnbarn vara älskat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om vi inte träffas varje dag, så pratas vi åtminstone vid på telefon. Hans samtal på kvällarna är guld värt.

   Radera
 5. Ja, Gunnel, det är nog det roligaste att bli mormor !
  För det är skillnad att vara mormor och farmor, har jag märkt själv ! Jag är ju både och !

  Jag blev mormor första gången, till mitt första barnbarn, för 19 år sedan ! Jag minns också hur stolt över jag var, hihi...visade bilder på honom hit och dit !

  Kram på dig du stolta mormor !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något speciellt med barnbarn...något helt oförklarligt.

   Radera
 6. Grattis till Rasmus.
  Ja de blir större o större de små liven.
  Då blir det andra saker som står på önskelistan.

  Söndagskram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressena skiftar från år till år, men det är kul att få vara med om alla variationer.

   Radera
 7. Här spelas det FIFA med! Jag är helt obegåvad på sådant. Och det bästa var inte när jag trodde att gubbar på FIFA var på riktigt, utan när jag trodde att riktiga gubbar var FIFA...��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! De där gubbarna som springer på skärmen ser verkliga ut ibland, men de måste inte höra så bra, för när jag skriker spring! eller skjut! så reagerar de inte.

   Radera
 8. Vilken häftig tårta. Då får vi hoppas att de rår på Änglarna. Jag tror det blir svårt. Däremot tror jag att mormor kommer att vara bättre på FIFA 16. Tänk om det funnits sådant på min tid. Då hade jag aldrig haft tid med skolan. Nästa gång är han tonåring. Usch vad tiden rusar. Söndagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att HIF vinner. Jag ska träna upp mig så jag kanske lyckas vinna en match någon gång. Tiden har verkligen rusat iväg, men vi har också hunnit med mycket kul, och det är det viktigaste.

   Radera
 9. WOW vilken tårta. Det skulle passa mina bollgalningar till barnbarn som jag har! Tyvärr så leder HIF mot Blåvitt med 1-0 i halvtid, men vi kommer i andra! ;) Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Jag hoppas HIF håller nollan.

   Radera
 10. Klart att fotbollsmatchen var viktig, och presenter kan man ju öppna vilken dag som helst. Tänk vilka fina tårtor man bakar idag, så fina fanns inte då mina tjejer var små, och de är nu 25 och 23 år, eller... de blir väl aldrig stora!?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart de inte blir stora de blir bara långa.

   Radera
 11. Kram till Rasmus och han fina kompis Gunnel :-)Idag har det varit riktigt höstväder!!! Kram!

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig tårta och säkert blev Rasmus lycklig över den.

  SvaraRadera