torsdag 10 september 2015

Min favoritfrisyr

Det är ett elände med att hitta rätt frisör. Jag har testat otaliga salonger och det är inte alltid jag varit så nöjd. Frisyren brukar alltid vara snygg direkt när den är nyklippt och friserad, men det är ju ett proffs som står för den bravaden. Dagen efter ska jag själv åstadkomma samma sak, och då blir det stora problem. Det ser inte ut som om det är samma hår ens. Det lägger sig precis som det själv behagar och för att få någorlunda styr på det, så fodras det spray i massor. Vilket då i förlängningen betyder att det känns som svinto. 

Men så helt plötsligt en dag hittade jag nästan av en slump den perfekta frisören. Hon fanns tvärs över gatan där min "gamla" frisör hade sin salong. Emma, som den ny frisören hette, klippte och färgade mitt hår precis så som jag sa att jag ville ha det. Inte nog med detta. Dagen efter kunde jag bara dra en kam genom mina obefintliga lockar.....och jag såg mänsklig ut när jag kollade i spegeln. Jag höll nästan på att svimma. Detta var ingen engångsföreteelse utan det hände varje gång. Jag har alltid läst att själva klippningen är A och O, och det stämde verkligen. 

Men det har gått troll i det här med mina frisörer. Emma ska flytta till Australien om en månad och stanna där på obestämd tid. Hur i all världen kommer jag då att se ut? Jag får väl börja leta efter en ny frisör igen eller så får jag låta håret växa och gömma det under en hatt....


....precis som Daniel.

Daniel har otroligt långt och lockigt hår. Det ser inte så långt ut, men det beror på att lockarna vrider sig som en korkskruv. Drar man ut en lock så är den rejält lång. 


Det är precis lika lockigt om man ser honom framifrån.....

.
.....från sidan....


.....eller bakifrån.


20 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt hår Daniel har. Så synd att din Emma ska flytta, men du har väl inte tänkt att flytta med, hihi. Hoppas att du hittar en ny frisör som du blir nöjd med.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Australien är lite väl långt bort, så jag stannar kvar i Åstorp. Det blir till att ge sig ut på frisörletarjakt igen. Så irriterande!

   Radera
 2. Vill ha!! Vill ha!! såna lockar!! Så tråkigt att "din" frisör ska flytta.. ... ja töserna får jag klä på igen!! Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, håret är så viktigt, så jag förstår att du är ledsen över att din frissa ska flytta :(

  Men vilket fantastiskt hår Daniel har....Hoppas han inte tröttnar på det och rakar av det när han blir äldre. Det är så fint :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att han vill behålla sina lockar så länge som möjligt.

   Radera
 4. Den frisyren skulle jag aldrig kunna ha. Mitt är så spikrakt som något kan bli. Han ser helt änglalik ut. Hoppas han är glad för sitt hår. Det har ju gått perioder när självlockiga inte alltid så glada för sina lockar./ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är så liten ännu så jag tror inte han funderar så mycket på sin frisyr. Det är rena filmstjärnehåret.

   Radera
 5. Det är inte så lätt att hitta en bra frisör som man är nöjd med och som gör precis som man själv vill !

  Du får nog börja leta efter en ny frisör eller låta håret växa och gömma det under en hatt, hihi...!

  Som lille Daniel, fast han behöver inte gömma sina fina lockar !

  Läste just att generellt gäller att håret växer med 1 cm per månad.

  Kram på dig vännen !


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka hitta en stor hatt då, eftersom jag inte vet hur länge hon blir borta.

   Radera
 6. Hela mitt liv har jag drömt om att ha tjockt hår och skruvlockar, just det som jag inte har... suck. Nu är jag i den åldern när jag har förlikat mig med mina raka hårstrån som finns i miljarder uppe hå hjässa. Jag har massor av hårstrån, frissorna brukar sucka, men de är tunna, tunna strån. Det krävs en skicklig frisör för att klippa mitt hår och precis som du säger, det är inte lätt att hitta en bra frisör!
  Ha fortsatt fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sånt där mjukt babyhår som är helt hopplöst att forma till frisyrer.

   Radera
 7. Känner igen det där - klippningen är a och o!
  Daniels fina lockar är så härliga -- en sån going!

  SvaraRadera
 8. Åh vilken söt kille med ett sånt härligt hår!
  Ja så är det med våra frisörer som passar vårt hår, man vill nästan planera semestern efter deras och blotta tanken på att de vill flytta och lämna oss...
  Alla mina söner har lockigt hår, en av dem extremt smålockigt och nu i vuxen ålder rakar eller klipper de sig superkort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får åka runt nu och testa olika frisörer.

   Radera
 9. Visst är det konstigt att de flesta kvinnor man talar med har samma bekymmer med att hitta en frisör(ska) som lyssnar på kundernas önskemål. Och även fixar håret så det är snyggt dagen efter frisörbesöket.
  Jag har också bloggat om detta och kommentarerna vittnade om precis samma problem. Ingår det inte alls några lektioner om kundbemötande (bl.a. lyssna till önskemål) i frisörutbildningen? Mycket märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser med spänning fram emot att få en bloggvän i Australien. För du löser väl problemet så?
   Helgkram Bosse

   Radera
 10. Ante Snaque: Jag har också förvånat mig över att man kan sitta och berätta precis vilken frisyr man vill ha, och frisören nickar instämmande. Likväl ser inte resultatet ut som det man kom överens om. Emma däremot är en perfekt lyssnerska och får också ett resultat som man är helnöjd med.

  SvaraRadera
 11. Bosse: Givetvis ska jag ordna en bloggvän tll dig när jag kommer till Australien, men det dröjer lite innan jag behöver klippa mig. Hoppas du kan vänta.

  SvaraRadera