måndag 4 augusti 2014

Sjukbesök


Det har varit väldigt dålig tomgång på min bil senaste tiden. Ibland har den stannat helt. Jag avskyr att åka iväg när inte allt är ok. Att chansa på att bilen kanske fungerar den här gången är inget för mig. Tyvärr hade jag sådan otur att vår duktige bilreparatör har haft semester i 2 veckor. Naturligtvis unnar jag honom ledigheten....men var det så nödvändigt att ta den just nu när min bil mådde dåligt? Vi har klart Görans bil som går i alla väder trots att den är gammal. Kruxet med den är att den är så tungstyrd. Man får ta i av alla krafter när man ska vrida på ratten.

Nu är det Göran som har fått stå för alla matinköp och andra ärenden som var nödvändiga. Dessutom har han fått agera chaufför när jag velat åka någonstans. Tidigare har han sagt att det räckte med en bil, men jag undrar om han inte ändrat sig nu. Vi har många olika intressen och det går snabbare om jag tar hand om matinköpen och Göran fixar andra saker som behövs. Naturligtvis skulle vi kunna samsas om en bil och kört var sin gång, men jag vet med mig att jag då hade varit otroligt irriterad många gånger, för naturligtvis hade det ibland slumpat sig så att vi behövt bilen samtidigt.

Idag öppnade bilverkstaden igen och vi köra dit med sjuklingen. Typiskt nog så verkade alla krämpor som bortblåsta och "bildoktorn" kunde inte säga vad som orsakat det hela. Kan det ha varit solsting? Jag är naturligtvis glad att det inte blev någon dyr läkarräkning. Tänk om det hade varit lika fiifigt ordnat inom bilvärlden som det är för oss människor. När man kommer upp i en viss summa får man frikort.


14 kommentarer:

 1. Håller med dig,,Frikort hos bildoktorn skulle inte vara så dumt...Skönt ändå att han inte fann några krämpor på din bil..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilar ska helst fungera alltid. Man känner sig helt strandsatt utan bil.

   Radera
 2. Frikort på bilen hade varit bra! Se det positivt Du har haft en snygg privatchafför! ............Du har så rätt! Ett gott skratt passar alla tider på dygnet! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du ju rätt i. Inte dåligt med privatchaufför.

   Radera
 3. Jag har alltid haft det så bra förspänt att gubben min tar hand om sjuka bilar, trots att han inte är utbildad bilmekaniker så byter han kamrem, kyl m.m ja allt som behövs. Problemet är nog då att vi har alldeles för många bilar!
  Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig låter inte det som nåt problem med för många bilar. Jag skulle gärna vilja välja och vraka när jag ska åka iväg.

   Radera
 4. Skönt att det inte var några fel... men känns ändå lite osäkert att inte veta... det kan ju återkomma.
  Bilar ska bara fungera... inget krångel, bara att fylla tanken och gasa iväg.

  SvaraRadera
 5. Det där med frikort lät väldigt intressant. Under vintern brukar vi se hur många dagar vi klarar oss utan bil. Det har gått förvånansvärt bra. Inte när man ska veckohandla såklart. Vad bra att din bil återhämtat sig. Den tropiska värmen blev kanske för intensiv. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att den är lika värmekänslig som jag.

   Radera
 6. Usch nej, köra iväg med en bil man inte kan lita på är inte kul. Hoppas du får rätsida på den, så ni kan åka ut på tur igen. Du och bilen :)
  Ha en trevlig dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar verkligen att kunna åka iväg bara sådär när jag känner för det.

   Radera
 7. Vi som bor på landet MÅSTE nästan ha två bilar. På helgerna går det nästan inga bussar alls härifrån in till Söderköping och inte heller finns det någon affär eller någon annan service härute. Är det något fel på en av bilarna är men helt ställd. Annars gör vi det mesta tillsammans - handlar t.ex.. Jag har lite bekymmer med dubbelseende på kvällarna när jag är trött, så Kent kör för det mesta eftersom han är orolig att det även ska hända på dagen. Det är inte så kul att se två bilar som kommer emot mig när det bara är en...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ingen busslinje här heller. Ner till samhället är 3 km men när man ska hem känns det som det dubbla p.g.a. uppförsbacken. Att då släpa på matkassar också är inget jag längtar efter.

   Radera