onsdag 13 augusti 2014

Jag är eftertraktad


Det talas så mycket om att det är svårt att få jobb när man är äldre. Det har jag inte märkt av. Jag har blivit erbjuden au pair jobb och emellanåt jobbar jag som GPS-dam. Det jobbet har jag i och för sig haft i många år. Min man har en app i sin mobil som han aktiverar när han måste åka och handla mat. Då kan jag lotsa honom runt i butiken till rätt hylla och rätt produkt. Det blir problem ibland eftersom butikerna ändrar om, men så är det med alla appar. De måste uppgraderas ibland. Jag tycker inte det är för mycket begärt att butiken då själv ser till att alla GPS-damer får den senaste versionen. Troligtvis är jag inte är ensam i branschen.


24 kommentarer:

 1. Jaha, du gör så! Här skriver vi lappar fortfarande. Det finns någon app som kan berätta om hur bra miljöval det är på varorna. Jag har en mycket enkel mobil så jag har inga appar alls. Jag kanske borde uppdatera mig (för vi är i ungefär samma ålder).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lappar funkar väl också. Det viktigaste är nog att de själv slipper leta.

   Radera
 2. Hos oss är det jag som skulle behöva en app-hjälp när jag är ute och handlar, för Uffe är den som oftast gör det och är bäst på det. Behändigt verkar det ju vara, verkligen
  Men i och för sig så klarar jag mig rätt bra i alla fall:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte det lättaste alla gånger, för ibland tycker jag det saknas system i varuplaceringen. Jag avskyr när jag måste gå runt och leta. Då hade jag velat ha en GPS i min mobil.

   Radera
 3. Tror det beror på hur man är själv då det gäller jobb. Man måste ju vara lite framåt och ta för sig om man vill jobba.
  Rolig telefon detdär haha.
  Kramkram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr går många arbetsgivare efter ålder och inte erfarenhet. Jag ska inte klaga för jag har aldrig varit arbetslös, men tyvärr har inte alla haft samma tur.

   Radera
 4. Grattis! Till jobbet som au pair, menar jag! Här gäller vanliga handskrivna lappar istället för appar!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara ett kort vikariat, men det är alltid något.

   Radera
 5. Jag springer också omkring och letar när de har flyttat på sakerna. De flyttar väl för att man ska få syn på andra saker som man köper...............................Oliwer har växt en bit. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker också att det är just så.

   Radera
 6. Nä fy vilket jobb, hi hi . . . här gäller lappar. Han gubben är den som gör det mesta o bästa inköp, det har han alltid gjort. Hittar bättre än jag, vi handlar på små butiker, alltså lagom stora, inte stormarkander.
  Där kommer man vilsen i de hemska gångarna. En vanlig lanthandel hade varit bäst, hi hi . . . .
  ja det är nästan sant.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också mindre butiker. Man hittar vad man behöver där med. Det behöver inte finnas 20 olika sorters märken av samma vara.

   Radera
 7. Jag föredrar våra små butiker här i Klintehamn. Där tar jag mig fram helt utan Gps, värre är det om man åker till Visby. På ICA Maxi och det nya stora tjusiga Coop forum skulle man verkligen behöva både en app och en Gps. Eva var på Coop Forum en gång och hon går aldrig dit igen.
  Ha en skön onsdagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte att det kan finnas behov av så många stormarknader. Vi har massor inom en radie av ca 2 mil. I stort sett samma innehåll på all ställena.

   Radera
 8. Jag förstår uppriktigt inte tjusningen med alla desssa appar. Call me oldfashioned! :)
  Gillar den första kommentaren. Fram för fler handskrivna lappar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, nu var ju inte detta en riktig app. Jag kanske skrev lite luddigt. Min man ringer mig och jag talar om för honom var han hittar de olika varorna.

   Radera
 9. Min man skickar ett sms varje eftermiddag och frågar om han ska handla på vägen hem från jobbet. Men då och då vill jag gärna följa med till affären och då har det alltid kommit nya produkter. Det är inte populärt när jag vill gå länge och titta i hyllorna ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 10. Det går betydligt snabbare när min man handlar också, för han tar bara det som står på listan.

  SvaraRadera
 11. Haha! Ja visst är det förvirrande när de ändrar om i butikerna. Man handlar ju för det mesta samma varor och vet på vilka hyllor de ligger. Men ändrar de då om hittar man ju ingenting :)
  Ha en trevlig torsdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. jag har aldrig hört om GPS-damen ?
  låter så himla kul när säger att du "lotsar honom i butiken", hihi...!

  min gubbe följer mig i butiken som en haj på båten, hahaha !

  kram och ha en rolig dag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är självutnämnd GPS-dam. Även om jag tycker det är ganska självklart var en viss vara ska finnas, så tycker min man det är bättre att ringa mig när han är på plats och sen kan han bara gå dit efter min vägbeskrivning. När det gäller att hitta utomhus till främmande platser t.ex. behöver han ingen GPS. Han har ett utmärkt lokalsinne...vilket jag saknar totalt.

   Radera
 13. Haha! Vore det inte enklare om ni båda två åkte och handlade samtidigt? Det inte den ene hittar, hittar den andre. Dessutom slipper jag alltid att bära de tunga kassarna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade klart varit bättre. När jag kommer hem får Göran ändå lyfta in alla kassarna från bilen.

   Radera