torsdag 28 augusti 2014

Inget idolfoto på migFör ett tag sen skrev jag om "selfiepinnen", en lång manick där man fäste sin mobil längst ut och sen kunde man lättare ta en bild på sig själv. Det var första gången jag hörde talas om den här makalösa manicken......men inte sista. Flera dagar på rad har jag läst artiklar och annonser om den här oumbärliga prylen. Har inte vi människor lite konstiga behov egentligen? Alla tycker klart olika och det jag tycker är nödvändigt kanske för någon annan är helt onödigt. Den här "pinnen" kommer kanske att bli årets julklapp. Det är inget som jag önskar mig förståss. Varför skulle jag vilja fotografera mig själv när det finns så mycket annat fint att fotografera som barn, djur och natur? Det är illa nog att jag fastnar på bild när någon annan står bakom kameran.

18 kommentarer:

 1. Världen och människorna blir mer och mer obegripliga.
  Eftersom selfies har exploderat och man tycks vilja visa sig själv i alla möjliga sammanhang kommer säkert denna - i mitt tycke - helt onödiga pryl att bli en storsäljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som den är otroligt populär.

   Radera
 2. Godmorgon! Ingen pinne för mej !!!Jag tycker inte heller om att bli fotad. Det finns annat vackert att fota!!!!!....... Lite bättre är jag ,men det blir hästkur och vila idag också! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att fotografera, men inte att själv bli fotograferad.

   Radera
 3. Hejsan Gunnel !

  Löjliga grejer kommer alltid att finnas, tänker inte köpa någon,får jag en tar emot, kan ju vara kul att pröva, har slutat skämmas för mitt face.
  Samma som med stavarna, inte i mitt liv jag tänkte gå med sådana, sedan fick jag ett par, fast de stod länge innan jag tog mod till mig ,då snön fallit och jag skulle ut och mata fåglarna i björken.

  Fattar inte hur pinnen ska kunna klicka ta kort på oss.Måste se det med egna ögon.

  Rasmus kan ju ge sin Mormor en sådan. Ha en fin Torsdag, den sista i Augusti

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller en aning om hur den här pinnen fungerar.

   Radera
 4. Nää, inte någon pinne för mig heller.
  Det finns så mycket annat trevligt att lägga ögonen på än sig själv
  Jag ser mig ju i spegeln dagligen:)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det har jag inte tänkt på. Jag tittar ju på en "selfie" varje dag.

   Radera
 5. Inga selfies av mig heller, alltså behöver jag inte denna nya pryl. Egentligen behöver jag sällan nya prylar. Däremot har jag hela mitt liv varit intresserad av gamla prylar. Prylar egentligen, saker kanske är rätta ordet. Saker med historia, men då skall dom gärna vara 100 år eller så.....
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mitt stora intresse också....gamla saker. Jag vill gärna ha dem framme så jag ser dem varje dag.

   Radera
 6. Haha! Nej här blir det ingen pinne heller :) Man kan ju inte köpa allt bara för att det blir modernt, då får man ju snart bygga ut :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det gäller verkligen att välja noga bland allt nytt.

   Radera
 7. Hahaha....Ja det är en knepig manick dendär pinnen. Jag tycker det känns obekvämt med en sån pinne äh...vilket tokigt påhitt hehe.

  Kramkram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till det jag fotograferar behöver jag ingen pinne.

   Radera
 8. Du har kanske rätt om att den blir årets julklapp. Det är många år sedan jag ville vara med på bild. Det räcker med den där gubben som jag inte känner igen som glor på mig när jag ska borsta tänderna. Han kan väl sköta sina egna tänder... det är fult att stirra. Jag provade en gång med att räcka ut tungan. Gissa Gunnel vad han gjorde? Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig vad som hände. Så ouppfostrat!!!

   Radera
 9. Min älskade make tar alltid bilder på mig, i ur och skur, sminkad och osminkad, trött eller pigg, så jag behöver inte någon sådan pinne. Men det är klart, för dem som inte har någon tillgång till en privatfotograf så är det kanske bra?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert många som har användning för en selfiepinne....men inte jag.

   Radera