fredag 22 augusti 2014

Jubileum


Jag började blogga när jag hade nästan en månad kvar att jobba i skolan och på Fritids. Det är nu drygt 4 år sedan. Idag skriver jag mitt 1000:e inlägg. Jag har läst lite bakåt i bloggen och det är mycket jag skrivit om som jag hade glömt bort. Vissa saker som jag tyckte när jag skrev det just då har jag kanske annan uppfattning om idag. Det är både spännande, kul och ganska nyttigt att få svart på vitt ibland. Jag har annars väldigt lätt för att glömma bort saker efter en tid, och då blir det ofta att man TROR det var på ett visst sätt och till sist är man helt övertygad om det. Jag läste om en del tankar och önskningar jag haft, som ännu inte uppfyllts. Det får jag se till att göra nu.....en slags ATT-GÖRA-LISTA som ska vara avklarad inom en viss tid. Precis som i filmen The Bucket list med Jack Nicolson och Morgan Freeman.

De hade en lite tråkig tidsram, förståss. Jag tänkte mer att jag skulle avverka mina önskningar inom en 10-årsperiod. Jag ska redan idag börja att skriva upp en del saker som jag ska prioritera. Det gör heller ingenting om jag gör samma sak mer än en gång, ifall det är nåt jag gillar. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli en diger lista, och att jag kommer att ha jättekul under tiden jag betar av alla önskningar. Skulle det dyka upp nya önskningar under tiden jag "jobbar" med min lista, så skriver jag naturligtvis upp dem. Huvudsyftet är att listan ALDRIG ska bli tom, utan att jag alltid har något att planera och se fram emot.

24 kommentarer:

 1. Jag ska kolla när jag började blogga!! ..................Det är nog samma tjej,hon hade en lista som man skulle skriva i namn och personnummer i.. Ser jag henne en gång till tar jag ett foto.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns inte som det är 4 år sen jag började. Tiden rinner iväg.

   Radera
 2. Grattis till ditt jubileum! /M

  SvaraRadera
 3. Grattis till ditt jubileum :) Jag ligger en bit efter.....Har bara bloggat drygt ett år. Men visst är det roligt, det blir lite som ett gift :)
  Ha en trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det stämmer på pricken. Det är som om det finns en magnet i datorn. Man måste skriva och måste kolla andras bloggar.

   Radera
 4. då har du en anledning att öppna champagne och fira !
  tiden går fort, kanske det blir 4 år till !! kram och ha en festlig helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag känner det nu så blir det betydligt mer än fyra år.....och jag ska fira med champagne för vart år som läggs till.

   Radera
 5. Härligt Gunnel! Stort GRATTIS! Tänk så många människor du glatt under dessa år. Tusen inlägg. Helt fantastiskt. Kan du inte lova oss tusen till? Jag gillar både ditt blogg och det du skriver i dagens speciella inlägg. Se till att aldrig listan blir tom. Bocka av. Njut! Helgkram Bosse
  Ps. Jag har också roat mig med att gå tillbaka i min blogg och sett att det är mycket som jag redan glömt att jag skrivet. Som tur är, är det inget som jag ångrar. Än. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för allt beröm. Jag älskar att skriva och fantisera så om jag får bestämma så kommer det att bli många inlägg i framtiden med. Jag har redan en hel del på min att-göra-lista, men idag kom jag på några fler önskegrejer jag vill vara med om. Risken är nog ganska liten att jag ska hinna med allt på den....men man vet aldrig...fast då får jag kvickt som bara den skriva upp nåt nytt. Jag har tack och lov inte heller hittat nåt som jag ångrar.

   Radera
 6. Klokt att göra en sådan lista - och att se till att verkligen göra dessa saker inom en rätt snar tid.
  Inte skjuta upp.... Jag är av den åsikten att det alltid ska finnas saker som hägrar, något att se fram emot.
  Det gör det lättare att ta sig igenom tuffa perioder - den annalkande kylan och mörkret t ex.
  Kram från en som njuter av tillvaron i södra Frankrike f n.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också den inställningen att allt känns lättare om man har nåt kul att se fram emot. Jag läste nånstans att den som planerar framåt i tiden håller sig ung längre...ung i sinnet då så klart. O, vad det låter mysigt med Frankrike nu.

   Radera
 7. Gratulerar till 1000 inlägg! Vilken bedrift och fortfarande verkar du så sugen, hittar på kul och finurliga inlägg, har alltid nåt att berätta. Jag började i januari och tar dagen som den kommer och ett inlägg i taget. Tänker att det roliga varar så länge som det varar. Undrar om jag också är lika sugen vid 1000 inlägg. Vad som kan ha hänt på resan. Hur kommer bloggandet att ha påverkat mig. Nya bekanskaper. Möjligheter.
  Bra idé med lista. Jag har en i huvudet som fylls på lika fort som den betas av. Det som var ett stort mål för ett år sen är vardagsmat idag. Annat är bara kul att ha varit med om.
  Önskar dig lycka till och hoppas på minst lika många trevliga inlägg till.
  Varma kramen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har lärt känna många trevliga personer under de här åren som jag aldrig skulle gjort annars. DEt är så kul att läsa andras bloggar och se vad som intresserar dem. Att blogga blir lite som ett gift efter ett tag. Efter morgonkaffet är det bloggläsning som gäller här de flesta dagarna.

   Radera
 8. Låter som en mycket bra idé med den där listan ... Får faktiskt lust att göra något liknande, så som du beskriver det ... :)

  Grattis till det 1000:e inlägget! Nu måste jag kolla hur många jag har? Tror inte att det är så många, fast jag hållit på lite längre än du, men nu blev jag nyfiken!
  Bra jobbat!
  Har du haft samma blogg hela tiden?

  Och visst är det kul att gå tillbaka och läsa gamla funderingar och tankar.

  Kram och trevlig helg till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! När jag började hette min blogg Gunnels blogg. Efter ett tag startade jag en ny som jag kallade för Pantertantens passioner, men där skrev jag bara om olika recept och visade vad jag sytt eller andra saker jag gjort. Det kändes efter ett tag enklare att slå ihop de här två.

   Radera
 9. Jag är äldre än du så jag planerar inte så mycket för framtiden - tar dagen som den kommer och njuter av livet. Grattis till jubiléet, jag är snart upp i 1000 inlägg också, fast jag började redan 2007, så du har varit mycket flitigare. Jag skriver själv vilket nummer inlägget har för jag litar inte på att blogger räknar rätt. Hen räknar även utkasten som man raderar har jag märkt. Men du har säkert varit mycket ordentligare än jag, :-).
  Kul det du skriver om att man helt glömt bort vad man skrivit. Ibland kan jag tänka när jag tittar tillbaka: "Är det verkligen jag som skrivit det där, det var ju ganska bra". Eller: "Hur kunde jag vara så säker på att jag aldrig skulle skaffa mig en smartphone?"

  Det är roligt också att läsa om barnbarnen - den äldsta av de yngsta, Casimir, har varit med redan från början. Men det är ruskigt att tiden går så fort - det märker man inte minst på dem. Casimir har just börjat i första klass...
  En god fortsättning på bloggandet önskar Ingrid. Kram också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker inte man ska hänga upp sig så mycket på sin ålder. Så länge jag har ork och lust att göra kul saker tänker jag fortsätta planera. Att en del saker sen är helt omöjliga att genomföra får man bara ta med i beräkningen......men jag brukar ändå försöka. Man vet aldrig om något är helt omöjligt förrän man provat.

   Radera
 10. Grattis till jubileet!
  I oktober är det 10 år sedan jag började blogga. Den första bloggen har jag tyvärr raderat så jag vet inte exakt datum, men får väl fira det äldsta sparade inlägget.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Din blogg är den som jag har följt längst och du är alltid så flitig med att uppdatera.

   Radera
 11. Grattis till de 1000 inläggen. Och en sån lista skulle nog behövas, eftersom jag också är lite glömsk ibland. Kanske du delar med dig lite om vad som händer på din lista senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kommer absolut att berätta när jag har betat av något på min lista.

   Radera
 12. Grattis på ditt bloggjubileum! Gillar din blogg mycket... bara så du vet!

  SvaraRadera