tisdag 19 augusti 2014

ProjektI Karlstad har i sommar pågått ett projekt som Rasmus och jag genomförde för en 6-7 år sedan. Kul att det fortfarande anses aktuellt. Jag tycker nämligen det här är en väldigt viktig undersökning. Lekplatser testas...utav barn...naturligtvis. Testdeltagarna var i åldern 1-13 år. Ibland kan man komma till en lekplats där man undrar hur planerarna tänkte, eller inte tänkte. Det räcker inte med bara en sandlåda och en gungställning. Det behövs en hel del mer för att roa och utmana de större barnen. I vårt test vann Hembygdsparken i Ängelholm. Det är ett stort område och det finns massor att sysselsätta sig med där. Givetvis finns en lekplats med de vanligaste lekredskapen, en klätterställning, linbana ............och bilar uthuggna av gamla träd.


I djurhägnen kan man få se hjortar, olika sorters grisar, kaniner, höns och andra sorters fåglar. Det som alla barn gillar där är getterna och deras ungar. De små killingarna rymmer dagligen och springer omkring bland barnen.


Trollstigen är en trevlig promenadslinga med önskebrunn och en liten lekstuga.


Restaurangen och glasscafeet är alltid välbesökt. Precis intill ligger scenen där det är olika slags uppträdanden under sommaren. En barnteaterföreställning med katten Findus brukar ges varje sommar.


Man kan även åka en tur med häst och vagn. Det är en väldigt kort tur och jag tycker inte den är värd priset, hur mysigt det än är. Då är tåget bättre; både prismässigt och längdmässigt. Det går från Hembygdsparken längs med Rönne å in till biblioteket i centrum där det vänder.

14 kommentarer:

 1. Testa lekplatser - nej du, det väntar vi med tills det kommer barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så lyckligt lottad att jag redan har tre barnbarn.

   Radera
 2. Jag tycker att det är viktigt med bra lekplatser...........................I alla fall blir det målning av fönstren!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är stor skillnad på hur lekplatserna ser ut. Det behöver inte vara så överdådigt. Barnen ska kunna använda sin fantasi också när de leker.

   Radera
 3. Jag har barnbarn, till all lycka, någon att skylla på. Det blir genast legalt att vara barnslig då.
  För övrigt så är den här mormorn så barnslig och lekfull att hon gärna skulle testa allt liknande även utan att barnbarnen är med. Leksinnet försvinner tydligen aldrig och jag bejakar det. Varför inte?
  Bilen är underbar...och lekplatsen är av det allra bästa slaget

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen mig i din mormorbeskrivning. Visst är det kul när man har något barn med sig. Ingen tittar snett ifall man gungar då, men skulle man göra det en gång när man är ensam, så reagerar folk. Konstigt!!!! Jag är ju samma person.

   Radera
 4. Bra lekplatser är säkert väldigt viktigt, men det går bra utan också. Inte har mina barn fått leka på några lekplatser inte. De har fått roa sig på helt andra sätt, men jag måste säga att jag är väldigt tacksam över att ingen av dem fick några men av sina lekar på höloft, när de byggde kojor i skogen, när de snickrade i vedboden mm mm. Dagens mammor skulle säkert få skrämselhicka om de sett hur det gick till på landet på 60-talet...
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina barn har också alltid lekt mycket i skogen, men det fanns även en lekplats som var väldigt populär. För barn som bor i städer tror jag det är extra viktigt med en bra lekplats.

   Radera
 5. Bra ide´att ni testade lekplatser. Ni två har haft mycket lekfulla ideer för er.Var ni partiska då ni valde Ängelholm? Nej, det tror jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åkte runt till en hel massa lekplatser i nordvästar Skåne. Jag minns inte hur många vi besökte, men vi höll på ett helt sommarlov, så det blev några stycken. Hembygdsparken är trevlig eftersom det finns en minidjurpark där också.

   Radera
 6. Hembygdsparken i Ängelholm den känner jag till, den är mycket populär bland barnfamiljer med flera.
  Ja en mycket vacker trevlig park med scen m.m. Där har jag varit många gånger med barnbarnen,
  vi har även firat midsommar där.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en lekpark för hela familjen, och nu med den här äventyrsbanan högt uppe bland träden, så finns det en del som barn och föräldrar kan göra tillsammans.

   Radera
 7. Fin blogg som vanligt Gunnel..
  Det är alltid roligt att läsa dina bloggar :-)
  tack för titten hos mig välkommen tillbaka när du vill och ha en fin dag..
  Kram Nicki

  SvaraRadera