fredag 28 februari 2014

AltanblommorI ett av fönsterna här i huset står ett antal pelargoner. Det är dem som Göran klippte ner i fjor och satte ner i källaren. En del av dem var det inget liv i, men tack och lov så var det några som kämpade på. Nu hoppas jag på att de ska växa och bli jättestora. Min plan är att ha fullt med blommande pelargoner i alla altanfönstren. I värsta fall så får jag väl köpa nya om inte de här övervintrade tänker krya på sig mer.

Denna årstiden när det blir ljusare och varmare är det precis som om man blir som en annan människa. Det mesta känns inte lika besvärligt längre och energin kommer smygande. Jag var i blomsteraffären idag och köpte en del nya blommor, dock inga pelargoner, även om det fanns en hel del där. Det kan jag ångra lite nu. Efter kassorna fanns en massa broschyrer som man fick ta och en av dem innehöll endast recept med Doftpelargon. Det blir till att åka dit igen och inhandla några nya sorter. Sen kan jag sitta på altanen bland mina pelargoner och äta pelargonmuffins........men det dröjer nog någon månad till. 

26 kommentarer:

 1. mamma var och köpte pelargonsticklingar igår :) jag har ju övervintrat några av mina, vi får se hur det kommer att gå med dem
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid spännande att se om det är liv i någon av de övervintrade plantorna.

   Radera
 2. Jag har inte kollat mina pelagoner än...............Det har regnat hela dan här Jag skickade ett mail till dej Har det inte kommit fram??? Fredagskram!

  SvaraRadera
 3. Märkligt Ska kolla min mailadress!!Kram!

  SvaraRadera
 4. Har "dina" pelargoner redan börjat blomma? Han är en hejare på pelargoner. Det var bra att lämna över dem till honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en gammal bild, det finns bara några gröna blad på de övervintrade. Göran är väldigt skicklig när det gäller blommor. Han har mycket mer tålamod än vad jag har.

   Radera
 5. Nu glömde jag. Bullarna i sillburkarna är helt vanlig bröddeg. Man måste smörja burkarna. Det är bara då vi har gäster som vi har det så. Annars är det bättre med bröd på annat sätt. Ibland har jag haft dill i degen, men annars vanlig deg. Trevlig fredag kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det var en mycket trevlig idé. Du är påhittig.

   Radera
 6. Det är roligt när butikerna fylls av pelargonier och annat färgglatt. Hoppas det är lite liv i dina övervintrade. De brukar vara tuffare än man tror.

  Trevlig kväll

  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara kul om det gick att bevara dem.

   Radera
 7. Det låter som en underbar plan! Hoppas att de tar sig riktigt ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för att det ska blomma rejält på min altan i sommar.

   Radera
 8. Mina sticklingar har börjat att 'ta sig', ska försöka så lite till i helgen av fler tagetes m.m.
  Man kan inte göra så mycket ännu i trädgården, bara invänta rätt tidpunkt, våran växtzoon tillhör ända upp till Sundsvall, orättvist !
  Jasså ni har storkar i Åstorp, det är också orättvist, hi hi hi . . . . Ska kolla läget på sommaren !

  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka få tag på lite sticklingar i helgen.

   Radera
 9. Min mormor hade altanen full med pelargoner på sommaren..det är så vackert. Här är ingen direkt vårkänsla än för dimman ligger tjock, men jag har sett snödroppar idag och blev genast på bättre humör :) Lite sol på det så leker nog livet igen. Trevlig helg på sig...kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har samma minen från min farmor. Förhoppningsvis kan min altan bli lika fin.

   Radera
 10. Håller tummarna för dina pelargoner... de brukar klara mer än man tror... Doftpelargoner har jag några olika... måste nog testa att använda dem som smaksättare...starkt mintdoftande... kan man ha det i sockerkaka tro?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns recept på både sockerkaka, cheesecake och en del annat.

   Radera
 11. Visst är det häftigt att man blir som en annan människa. Jag är likadan. Jag får lust att gå ut i skogen och göra ett Ronjaskrik. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ha skogen nära inpå knutarna ifall man känner för ett vårskrik. Att bara gå ut i trädgården och hojta kan skrämma livet ur grannarna.

   Radera
 12. Åh vad jag längtar efter att få köpa blommor och börja plantera och fixa...Underbara vår och sommar i trädgården:) Men baka muffins på Pelargonier?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig smakat något sådant, men jag ska testa.

   Radera
 13. :-) ...ler igenkännande, för jag vill också ha massor av pelargoner på altanen och började samla förra året och tog en massa skott, vilket jag borde göra i år också. Alla mina har klarat sig fint, för jag har övervintrat dem i fönstren på övervåningen där vi har svalare och elementen är knappt på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis! Vi får skaffa många pelargoner om det ska bli ett sånt blommande hav som jag vill ha.

   Radera