lördag 1 mars 2014

Jag kanske skulle åka Vasaloppet i morgon?


Det är nog inte helt uteslutet för mig att tävla i morgon. Jag läste nämligen vad man skulle tänka på för att vara redo för det här loppet. Man skulle skaffa sig en formtopp genom att träna lugnare och kortare pass några dagar före loppet. Santos och jag har tagit lite kortare kisserundor de sista dagarna. Dagen innan, som idag då alltså, skulle man avstå från träning helt, så det blir Göran som får gå ut med Santos.  Jag förutsätter att man ska vila lite också den här dagen, så jag har plockat med mig kudde, filt och havrekakor till TV-soffan.


Det stod nämligen att det var väldigt viktigt med kosten. Man skulle välja kolhydratrik kost som pasta och havregryn. Jag har käkat spaghetti med köttfärssås i tre dagar nu och däremellan har jag mumsat på havrekakor. Kan aldrig bli fel.


Att undvika stressmoment stod också med på listan över vad man borde tänka på. Ett tips var att städa och betala alla räkningar för att undvika mentala hinder hemifrån. Det är inget mentalt hinder för mig om det ligger dammtussar nånstans och räkningarna betalas via autogiro, så det känns ganska lugnt.


Jag tror jag har gjort allt som fodras för att kunna ta mig i mål, men jag är lite konfunderad. Det stod ingenting alls nämnt om skidträning. De kanske bara förutsätter att man kan åka skidor. Det är nog säkrare att jag föjer loppet på TV.

18 kommentarer:

 1. Det blir så här också. Från TV-soffan alltså. Samma uppladdning ungefär. Lycka till imorgon och ta det lugnt idag också.
  Anki har lärt mig göra kollage med Photoscape.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker vi har väldigt kloka ideér......TV-soffan är bättre. Jag får nog be Anki om lite råd.

   Radera
 2. :) mm, lite skidträning måste man nog ha ägnat sig åt :) men det är lika bra att du stannar i tv-soffan och följer loppet :)
  Sv: J är tvärtom, jag menar mot din man, J sparar ALLT, det kan vara bra att ha någongång :) så ibland måste jag gå igenom skrymslena tillsammans med J, det blir ofta mycket som vi kan slänga
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker också att jag passar bättre i TV-soffan.

   Radera
 3. Vallan !!! Vallan vännen Det är viktigt med rätt valla!!!!! .......Jooo ,man får igen genom att fåglarna tittar på mej.Mysko att det hamnade i skräpposten.. Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Den hade jag helt glömt bort. Hinner nog inte få tag på nån innan i morgon, så jag får stå över till nästa år.

   Radera
 4. Jag firade förra helgen att det var 20 år sedan jag åkte Tjejvasan och slutade röka.....Så i Måndags såg jag att man kan kolla även gamla resultat på hemsidan och blev såklart nyfiken på vad jag hade för tid.....Jag fanns inte med 94????? Men väl 95:))) Så jag får fira nästa år igen;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis! Det är verkligen något att fira...både rökstopp och Vasalopp. Toppen att kunna fira nästa år med.

   Radera
 5. Haha, jag fick ett gott skratt av ditt inlägg. Jag tror nog inte att man hinner tänka på varken räkningar eller om det ligger dammtussar och skräpar hemma om man åker Vasaloppet. Då är det nog bara nästa uppförsbacke som gäller...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det var lite konstiga förberedelser.

   Radera
 6. Underbara förberedelser!
  Vi ska försöka passera alla åkare med följe på vår väg hem. Inte helt strategiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har klarat av skidträningen. Så långt kom jag aldrig.

   Radera
 7. Ha ha ha ja du är kul du, hmm men det där sista då ? hur är det med skåningar på skidor ? ! hi hi . . . . .
  Det blir nog ett jobbigt Vasa-lopp i år, bättre att se det från soffan.
  Ha en trevlig Vasa söndag/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en del skåningar som åker skidor......men frågan är om det är äkta skåningar.

   Radera
 8. Tänk att jag missar Vasaloppet i år. Det har jag sett på tv vartenda år sedan vi fick tv och innan dess lyssnade man på radion. Det känns nästan lite konstig. Jag får nog se om jag kan få svtplay att fungera, men uppkopplingen är så dålig här. Hoppas att det blir en fin tävling i år också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vasaloppet är nog den mest svenska tävling man kan tänka sig.

   Radera
 9. Haha... samma uppladdning som här ser jag... skönt att vara väl förberedd - det kan ju dra ut på tiden :)
  Ta det lugnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har laddat upp med ett stort lager havrekakor.

   Radera