måndag 3 mars 2014

Att ramla på målsnöret....


eller att inte nå ända fram. Det är bara omskrivningar för att det man försökt sig på gått om inte precis käpprätt åt skogen så i varje fall inte åt det håll man önskade. Det kan gälla allt från idrottsprestationer till vardagliga sysslor. Jag tror att alla människor någon gång känt så. Inte är det särskilt upplyftande, men det är heller knappast världens undergång. Det är bara att ta nya tag och försöka på nytt. Har man en optimistisk inställning till saker och ting, så går det absolut lättare. Barn är så härliga för de ser inga begränsningar utan testar allt. Så synd att den naiva självkänslan bleknar med tiden.

Ibland finns den dock kvar upp i åldrarna och då brukar personen i fråga alltid bli kallad dumdristig. Det tycker jag är fel. Om man inte provar på att göra saker och ting, får man aldrig veta ifall man klarar av det. Uppfinnare inom alla områden måste ha lite av den här barnsligheten och nyfikenheten kvar, tror jag. Det sätter lite piff på tillvaron.

Själv är jag inte någon äventyrare, men jag tycker om att prova på nya saker, och jag brukar inte ha förutfattade meningar om min förmåga. Det är alltid värt att chansa. Så mycket kul jag har fått uppleva genom åren genom att inte styvnackat säga nej till allt som jag inte känt mig hemtam med. Det går att lära gamla hundar sitta.

Jag är inte uppväxt med datorer utan har blivit intresserad av det genom mina barn. Eftersom jag jobbat i skolan var det nödvändigt att jag lärde mig lite mer, och sen var jag fast. Nu lägger jag ner en hel del tid på datoranvändandet. Tänk om jag sparkat bakut och sagt att datorer var ingenting för mig. Då hade jag aldrig blivit bekant med så många trevliga människor, som jag nu har blivit genom bloggandet. Det är aldrig för sent att lära sig nya saker.

23 kommentarer:

 1. Bra inlägg som ger mig mycket att reflektera över /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Som vuxen begränsar man sig själv lite väl mycket....helt i onödan.

   Radera
 2. Kloka ord... igen! Vilken tur att du inte sa NEJ till datorvärlden - då är vi många som missat dina kluriga inlägg och din härliga humor :)
  Jobbet krävde en del datorkunskap - så då var det bara att sätta igång... och sen var man ju fast :)
  Försökte kommentera gårdagens inlägg, men varje gång jag klickade på "publiceraknappen" fick jag ett felmeddelande - inte bara hos dig utan hos ytterligare en bloggvän... hoppas det funkar bättre idag... vad jag skrev... något om att vi bara har en bil sedan jag slutade jobba (förutom husbilen då)... och att jag har långt till affären och 4 km till bussen... som dessutom bara går ett par gånger om da´n...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki! Samhället är inte gjort för de som inte har bil. Alla kan inte knata flera km till varken buss eller affär. Ser fram emot dina inlägg från era husbilsturer . När startar ni?

   Radera
  2. Förhoppningsvis i början av april :)

   Radera
 3. Som Pippi sa angående att spela trumpet, "det vet jag väl inte förrän jag försökt". Jag tycker du lyckades enormt bra och det var tur att du försökte. Även om du kanske inte hade något val i skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pippi är klok....dessutom är vi jämngamla....och rödhåriga (även om mitt är fusk). Det fanns inget alternativ i skolan, men det är jag enbart glad för idag.

   Radera
 4. Håller med i allt du har skrivet!!!! Att gå till frissan en måndag är bra Jag har varit på teatergruppen och snart ska jag på vattengympan. Också bra sätt att börja måndagen med.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som man mår bra och blir glad av borde man prioritera mycket mer.

   Radera
 5. Så sant! Håller med om precis allt! Och just det där när man får höra om just forskare och uppfinnare som hållit på i åratal utan att ge sig.. Det är då man kanske får Nobelpriset också! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja uthålligheten hos forskarna är beundransvärd. De tror verkligen på det de gör och tappar inte sugen för lite motgångar.

   Radera
 6. Tack för detta inlägg KlokGunnel! Du har precis rätt. Kram Bosse

  SvaraRadera
 7. Du har så rätt! Det går att få gamla hundar att sitta, det är bara att pröva på och/eller att också ramla på målsnöret. Underbar bild!:)
  Och mycket intressant har skrivits på din blogg sedan jag senast var här. OS, Vasalopp mm
  Din penna glöder minsann:)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att skriva och har alltid gjort. I skolan tyckte jag uppsatsskrivning var väldigt kul. Man måste inte vara bäst på allt, det räcker med att man har kul när man försöker.

   Radera
 8. Ja du.. det här med datorer är roligt och inte trodde man då 1998 när vi fick vår första dator ,,, att man skulle kunna allt man kan .. tänk om vi varit uppväxta med dator ...jisses vad vi kunnat då ... men roligt har vi......
  Tack för ditt besök hos mig .. hoppas du virkar en sån liten väst till liten flicka .. den var rolig att virka .
  Ha det bäst ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag försökt lära mig så mycket som möjligt om datorer. Vilken enorm nytta man har av sin dator.

   Radera
 9. God morgon!
  visst träffar man många trevliga människor genom bloggandet, som dig t,ex. Har själv aldrig varit intresserad av datorer, men nu ÄLSKAR jag att dom finns, så att man kan blogga och så *ler*

  Ha en jättefin semmeldag nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Datorn är verkligen användbar. Jag har faktiskt inte smakat någon semla än i år, men idag är det kanske dags.

   Radera
 10. Det gäller nog att pröva på det ena och det andra, allting lyckas ju inte så himla bra, men man har ju roligt när man försöker ;) Tillbaka efter en lång och besvärlig förkylning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att du är frisk nu. Hoppas det fortsätter så nu. Jag tycker också att det är roligt att prova på nya saker, även om det inte blir nåt bra av det. Precis som du säger så är dte kul så länge det varar.

   Radera
 11. Ja vad rätt du har..
  Jättebra blogg och jag älskar min dator..
  När janne kom hem med vår första stog jag bara och suckade och undrade vad vi skulle ha skiten till och var den skulle stå.. Gissa vem som idag sitter mest vid datorn :-)
  Ha en fin fortsatt vecka och tack för alla bra bloggar vi får se här även om jag inte hinner in så ofta som jag skulle vilja....
  Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan datorn idag.

   Radera