tisdag 11 februari 2014

PensionärsrabattI ICA-affären nere i samhället har alla som fyllt 65 varje tisdag i fyra veckor kunnat handla med 5% rabatt. Dessutom får man ju rabatt via ICA-kortet. Det har blivit en stor succé. Jag tror faktiskat att affären har fördelar av detta med. Först och främst handlar man givetvis lite mer när man har chans att få det billigare. Jag och många med mig har börjat att veckohandla på tisdagarna i stället för i slutet av veckan. Då blir det också lite lugnare för de som måste handla lite senare i veckan.

När den här perioden var över kom ett brev med meddelandet om att det skulle fortsätta på samma vis i ytterligare fyra veckor. Jag hoppas verkligen det kommer att fortsätta så alltid. Vi är numera bara två personer i hushållet, så matkontot är givetvis lägre, men det är lönen också. När barnen bodde hemma så kokte jag saft och sylt och la in gurkor och allt möjligt. I takt med att barnen blev äldre och jag jobbade mer, så avtog de här sysslorna. Nu har de upphört helt...nästan. Jag kokar marmelad, för det tycker jag är roligt att göra, men annars lönar det sig inte för mig att anstränga mig nåt nämnvärt med inläggningar. Vi äter så lite av det, så det är enklare att köpa färdigt.

Jag har alltid varit lite av en hamster...inte bara när det gäller tyg och garn. Jag har alltid köpt på mig mjöl, socker, kaffe och andra torrvaror och konserver när det varit till extrapris. I källaren har jag ett rum med hyllor där jag sorterat in de olika varorna i smålådor. Väldigt praktiskt när man saknar något att bara gå ner för källartrappan och hämta vad man behöver i stället för att ta bilen och åka några kilometer till affären.

Idag är det tisdag och dags att åka till mataffären. Varför säger man egentligen att man handlar mat men shoppar kläder? Om jag börjar säga att jag ska shoppa mat så kanske det blir lika roligt som att gå i klädaffärer. Det är värt ett försök.

26 kommentarer:

 1. Det har jag inte tänkt på, att man uttrycker sig så. Men så är det.
  Visst känns det väl bra att kunna handla litet billigare. Och just att de har det tisdaga, då det är färre kunder. Nog en bra ide´. Då vet du vad som väntar idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Jag ska stå på huvudet i frysdiskarna. Men sen ska jag göra nåt kul också, nämligen åka och köpa lite presenter till Daniel som Zoé kan ta med när hon åker dit.

   Radera
 2. Gäller att ta vara på alla förmåner. Shoppa loss i mataffären ordentligt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se hur kul det blir där idag.

   Radera
 3. Jag brukar också köpa när det är billigt och ha i reserv ........!!Håller med att det är betydligt bekvämmare att ha barnbarn.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu plockar man bara russinen ur kakan.

   Radera
 4. Läser att jag är som du, hi hi . . Här i samhället har de inte det konceptet, men i Gislaved vet jag.
  Vi åker till Ullared typ en gång i månaden, men inte i juli (invation), där finns även charkuteri, färsk frukt och grönsaker, mycket fryst också. Så visst blir det mycket billigare att handla där. Vi har även Netto som har många billigare varor än ICA och Konsum. En nybyggd Coop blir invigd snart. Det är bra med konkurens.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig tänkt på att det går att handla mat på Ullared. Det blir en tur dit per år, men då är det mest barnkläder och annat som handlas.

   Radera
 5. vilket fint erbjudande, visst borde det vara så jämt
  vi veckohandlar också på tisdagar :)
  kramar

  SvaraRadera
 6. Verkligen ett fint initiativ av ICA!
  Din nya ute-servering verkar fungera bra, bra att allt tas om hand!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inga katter som sitter och lurpassar nu längre, eftersom det inte blir så mycket mat på marken.

   Radera
 7. Min syster som bor på Lidingö har berättat att i deras ICA-affär har pensionärer 10% rabatt vissa dagar och tider. Det är ju jättesmart, för då styr ju butiken kundflödet och pensionärerna får handla lite billigare och slipper trängas i butiken när det är som mest folk.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är en alldeles utmärkt idé.

   Radera
 8. Men Oj! Just den Ica butiken står på min lista den här veckan....Är det något särskilt du vill att jag säljer in. Bara hojta till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garn i massor!!!!!! Förr kunde man köpa garn här, men nu är det bara nån gång då och då. Jag hinner få abstinens mellan gångerna.

   Radera
 9. Sen jag fick syn på den döda musen i kökslådan så har jag ingenting i matväg i min "källare" dvs. garaget som annars är lagom kallt för sådana matvaror som man ofta behöver och inte behöver vara i kylskåpet. Men visst verkar det vara en förträfflig idé!
  Jag undrar varför man överhuvudtaget säger att man handlar mat när man handlar så mycket annat på samma gång. Rengöringsmedel, tvättmedel, hygienartiklar, diskmaskinstabletter, papper etc.etc.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har nog sagt så sen lång tid tillbaka, så det har bara blivit en vana. Alla menar nog samma sak ändå.....nämligen alla dagligvaror.

   Radera
 10. Hej! Slank in i din blogg via Evas Kvarnaro! Visst borde det finnas fler ICA med sådana tisdagsrabatter! Här bor vi på landet och handlar en gång i veckan, då gäller det att hamstra!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du kikade in. Det är knappast världens roligaste sysselsättning att handla så det är bra om man slipper göra det så ofta.

   Radera
 11. Smart drag av den ICA-handlaren! Lockar kunder och styr samtidigt
  handlandet till en lugnare dag i veckan. Perfekt!

  SvaraRadera
 12. Smart idé av din ICA- handlare... ska lägga fram tanken till min... men det är klart... då får han sänka till 63 år... :)

  SvaraRadera
 13. Det tar ett tag bara att tänka om då familjen minskar undan för undan. Jag brukar också bunkra torrvaror. Har varit dålig på att handla på extrapriser men köper storpack som är billigare. Jag gjorde ju min första e-handel från Maxi igår. Då slipper man till affären helt och hållet.
  Då yngsta dottern flyttade hemifrån var det en som frågade om hon hyrde en lägenhet eller om hon hade shoppat en! Så börja du säga att du skall iväg och shoppa mat! Kramar

  SvaraRadera
 14. Mmm ....det ligger en del i det du skriver. Fast jag måste erkänna att jag alltid tyckt att det har varit roligare att handla mat än att handla kläder. Det senare är lite av en plåga om man inte är intresserad.

  Men jag är dålig på att passa extrapriser och samlar inte på mig matvaror. Det blir nog mest inköp vartefter det behövs eller lite i efterhand. Kanske hinner planera mer när jag så småningom blir pensionär på riktigt.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde jag skulle få väldigt gott om tid när jag blev pensionär, men så fel jag hade. Jag gör allt jag tycker är kul, så det blir inte mycket tid över för alla måsten. Men det är inget jag tycker är trist.

   Radera