måndag 24 februari 2014

Bloggvänner är toppen


I fredags fick jag ett stort kuvert i brevlådan. Det hade samma form som alla de där kuverten från bokklubbar som vill att man ska bli medlem, men det fanns ingen reklam på det. Kul att för en gångs skull få bära in ett stort brev adresserat till mig personligen. Alla reklamkuvert åker annars direkt till återvinningen....oöppnade.

Jag hade ingen aning om vem som sänt det eller vad det innehöll. Att öppna det var nästan lika spännande som innan det ska ske något väldigt spektakulärt på cirkus och direktören ber om: Största möjliga tyyyyyyyyyyyyyyyyyyystnad. Inuti fanns många stick-, virk- och symönster till dockor. Jag skrev på min blogg för ett tag sen att Zoé fått en Skrållandocka i julklapp och det hade Lavendia läst. Hon är väldigt duktig på att sy, men hade ingen användning för de här mönstren mer, så hon skickade dem till mig. Jag blev överlycklig! Man kan aldrig få för många mönster.


När jag tittat genom vad hon skickat, så började jag rota bland mina garner för att hitta nåt som passade. Jag började på en klänning med mönsterbård i nederkanten. Kanske jag kan få slut på alla garnrester snart. Att göra dockkläder är så roligt, för det blir klart i ett nafs.


När Zoé kommit hem från Dallas ska jag skicka ner ett paket till henne. Hon är väldigt förtjust i att leka med dockor. Hon klär på och av dem och matar dem och läser saga för dem. De får t.o.m. sitta med i TV-soffan och kolla på barnprogram innan det är dags för nattning.18 kommentarer:

 1. vad roligt :) jag tror att du njuter av att sticka och sy dock-kläder, de blir ju så små och vackra
  söta lilla Zoé självklart ska väl dockorna vara med och titta på barnprogram
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att göra minisaker.

   Radera
 2. Den barnbilden (jätte gullig) påminner mig om en tid som varit. Kanske den kommer igen någon gång igen
  Den yngsta dottern Tina (29) har inga barn ännu, hoppas ju på detta 'under' framöver.
  Jag stickar ju inte men kan ändå leka med dockorna, *fniss*

  Ja så snälla uppmärksamma bloggvänner det finns, de är guld värda.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarn är verkligen något speciellt. Underligt egentligen att man kan få sån kontakt med människor man bara möter på nätet. Väldigt kul.

   Radera
 3. Gusingen vad snällt att ge dej dom fina mönsterna.
  Fin färg på dockklänningen.
  Mitt barnbarn idag 24 år, var helt kär i sin Pippidocka den var med överallt. När hon åkte i bilen så måste Pippi oxå ha bälte. Jag stickade Pippitröja och lång halsduk till Pippidaockan-
  Jag lägger ut lite bilder under arbetets gång, kan vara kul sen när man sitter i gungstolen och kikar vad man har gjort.
  Nu försöker jag få till håret.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev både glad och överraskad när jag fick mönsterna, för det var inget jag hade en aning om. Då blir det som en liten instruktionsbok. Bara för mig att följa den sen.

   Radera
 4. Tänk - det kan bli blogginlägg om vad som helst. Det låter ju som om du uppskattade dem. Och verkar redan ha kommit igång. Den färgen kommer Zoe´att älska. Tyvärr har jag ingen liten flicka i dockåldern. Annars skulle jag satt igång direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul att göra dockkläder, och ännu roligare när man bekvämt kan följa ett mönster och slippa att mäta på dockan stup i kvarten. Jag ska se om jag inte kan göra något lika till båda två...både Zoé och Skrållan.

   Radera
 5. Härligt! Tänk vilken lycka att få något man verkligen vill ha... bara så där!
  Snällt av Lavendia... tänk så bra det är med bloggvänner! Zoé kommer att bli överförtjust :)

  SvaraRadera
 6. Ibland kan en helt vanlig fredag vara en riktig turdag. Visst är det bra med bloggvänner.

  SvaraRadera
 7. Mina "pojkar" leker inte alls med dockor så det där roliga nöjet missar jag.
  Men jag hittar på annat istället.
  Snällt av Lavendia, mycket och generöst!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det finns mycket kul att göra tillsammans med pojkar med. Rasmus har visat mig mycket nytt. Han gillar dessutom att pyssla och då blir det lite annat än tjejsaker.

   Radera
 8. Så fint gjort, både att skicka mönster och ditt alster.
  Tänk vad mycket glädje och spänning lite oväntad omtanke genererar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar överraskningar och detta var en mycket fin överraskning.

   Radera
 9. Det finns många goa bloggvänner! .......Skogsrunder är bra för både djur och människoe! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns det verkligen. Skogsluften är härlig, precis som havsluften. Det är avgaserna inne i samhällena som jag tycker är lite jobbiga.

   Radera
 10. Hej
  Har inte skrivit förut och jag har inte heller någon egen blogg, men läser gärna andras, framförallt trädgårdsbloggar. Men dockor tycker jag också är kul. Jag har själv 3 barn, 2 killar och en tjej och stickade en del dockkläder när de var små. Men killarna lekte inte alls med dockor och dottern var mest intresserad av att läsa och skriva. Hon är numera bibliotekarie. Jag har 6 barnbarn, 5 killar och 1 tjej och ingen där är heller intresserad. Men jag har gått en kurs i docktillerkning och då fick jag både sy och sticka.

  Hälsingar från IngaLill i Jämtland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hälsningen. Jag gillar också dockor och har alltid gjort, liksom mina båda döttrar och nu mitt barnbarn. Hade varit kul att få veta lite mer om dockkursen. Du kanske startar en blogg nån gång.

   Radera