söndag 24 mars 2013

Frukosten är guld värd


Jag har alltid tyckt att frukosten är den bästa måltiden på hela dan. Utan frukost fungerar jag inte alls. Tänk så mysigt att stiga upp och duka fram youghurt och Havrekuddar (som jag för tillfället toppar youghurten med). Kaffet efteråt vill jag absolut inte missa. Det är en relativt enkel frukost, tycker jag. Både att duka fram och om man tänker kostnadsmässigt. Men om man tänker på porslinet som det serveras i så är det nästan en lyxfrukost.

Jag har bara kvar två djupa tallrikar från min Gröna Anna-servis, och de använder jag dagligen. När jag i veckan besökte en loppis, såg jag att de sålde djupa tallrikar från denna sevisen. En tallrik kostade 45 kr. Milda makter! Det gäller att äta med andakt i fortsättningen. Kaffet dricker jag ur Rosina Wachtmeisters kattmugg. Jag fick två muggar i present ett år och även om de inte kan räknas till slit och slängporslinet, så måste de helt klart användas. Vad passar då bättre än att dricka morgonkaffet ur dem? På så vis startar jag alltid dagen med en extra liten guldkant.

40 kommentarer:

  1. Jag äter havregröt på morgonen,men inte ur sån fin tallrik..SV:Det är roligt att man nån gång kan göra fynd och till ett billigt pris.Jag är nöjd med allt jag köpte.. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag håller verkligen med dig om att frukosten är den bästa måltiden. Vilket är litet konstigt, eftersom man äter lika varje dag. Nästan iallafall.
    Vi äter numera frukost i sängen varje dag.
    Den som känner sig manad, går upp o gör frukosten - gröt eller fil samt kaffe och en smörgås. Detta har vi gjort under alla år, men då vi arbetade bara på helgerna.
    Och så tidningen till det. Åh, vad vi njuter. Och de stackars grannarna får skrapa rutor o köra trötta barn till dagis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en lyx numera att äta frukost väldigt länge, och naturligtvis läsa tidningen. Jag saknar verkligen inte att skrapa bilrutor vintertid och åka iväg till jobb.

      Radera
  3. Frukost är härligt! I synnerhet njöt man har gott om tid! Mor och far har Gröna Anna i sommarstugan och de är verkligen underbara att äta ur, lyxiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frukosten ska man helst inte stressa sig genom. Då blir hela dan förstörd.

      Radera
  4. Du startar ungefär din dag så som jag gör..Jag tar Bollnäsfil med lite lingonsylt i toppar sen med myssli...Ja det verkade funka med ett par korta skidor och skaklar på cykelvagnen,,jag får höra sen,,den skulle testas på Em i dag..Haé Kram.

    SvaraRadera
  5. Tycker också frukosten är viktigaste måltiden på dagen. Måste ha min havregrynsgröt med rivet äpple o kanel. Äter ju frukost med barnen på dagis men har ätit "min" frukost hemma först. Lyx!!!
    Ha en skön söndagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ganska skönt med en lugn frukost hemma även om det sen blir jobbefrukost med.

      Radera
  6. Jag startar dagen med ett stort glas vatten, ett litet glas apelsinjuice. När sedan tidningen är läst dricker jag kaffe och äter en skiva lingongrova med bregott och bredbar leverpastej eller ost.
    Ha det så gott!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla har sina rutiner när det gäller frukost. Huvudsaken tror jag är att man äter något, i varje fall om man ska ge sig av till jobb.

      Radera
  7. Jag har aldrig gillat "riktig" frukost...två stora koppar kaffe med tårtbit/bulle det är grejer det så att hjärnan kvicknar till på en nattmänniska. Jag har bättrat mig på senare år och äter grovtbröd m pålägg, te osv men sällan för 9.00 ...och tidningen och godmorgontv förstås!
    Sen tycker jag absolut att man ska äta/använda sina fina saker. Tycker det är sååå tragiskt med den äldre generation som hade fina kaffe/mat serviser som bara skulle användas vid högtider. Nu står de där...kompletta och hela och fina och ingen vill ha dem. På antikaffärer kan man köpa jättefina serviser billigare än Ikea porslin...Synd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frukosten ska helst inte avnjutas för tidigt på morgonen. Jag tycker också att man ska använda de saker man har. Finns väl ingen mening i att gömma dem i skåpen?

      Radera
  8. Hejsan Gunnel !

    Grön Anna, Blå blom hade Mamma, mitt barndomsporslin
    var med blommor på.

    Två mackor o.te sedan kaffe efteråt, fil tar jag senare.
    Tycker jag inte gör annat än äter, ibland. Idag blev det inte alls så
    mest på vardagarna.Åt ju inte på tre dagar när jag mådde som sämst och febern
    var hög.
    Börjar må bättre. Men heshet, hosta och snuvan består.

    Gläds så åt det fina kortet till min dag.Så himla gulligt av Dig.

    Kram Mi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit en seg förkylning. Hoppas du är helt frisk snart. Vad roligt att du gillade kortet.

      Radera
  9. Frukosten är dagens A och O, också för min del.
    en bra start på dagen helt enkelt.
    45 kr för en så fin tallrik tycker jag att är billigt. Här får vi betala mycket mera för nya tallrikar av sämre kvalitet
    Men ät med andakt, tallriken är väldigt vacker. Muggarna är ljuvliga och de är mycket dyrbara har jag förstått.

    Ha det gott-kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Priserna här ikring är ganska låga, antagligen för att konkurrensen är så stor. Jag vet inte om muggarna är så dyra prismässigt, men jag fick dem i födelsedagspresent av min dotter ett år, så för mig är de mycket värdefulla.

      Radera
  10. Håller med dig Gunnel, frukost äter jag varje morgon på mitt Ostindiska porslin. Det har jag både till vardags och till fest!!! Längtar alltid efter helgen när jag kan äta frukost i lugn och ro..på vardagen blir det ju mera stress när man har tider att passa!!! Ser fram emot att få äta min frukost i solen på balkongen!!!! Ha en fin vecka /Kram EvaMarie

    SvaraRadera
  11. Det ska verkligen bli skönt när man kan sitta ute och äta frukost. Så fort det blir så pass varmt att man kan sitta stilla utan att frysa ihjäl ska jag prova det.

    SvaraRadera
  12. jag tycker också att frukosten är den bästa på hela dagen :) extra guldkant i tillvaron är aldrig fel
    Sv: det är jag som är regissör :) eller jag säger till dem, döööd, så lägger de sig på sidan
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lydiga de är. Ibland kan jag sakna att inte ha en hund längre. Man har så mycket kul tillsammans med dem.

      Radera
  13. Håller med om att frukosten, även om den är enkel, är det viktigaste målet på dagen. För blir den inte bra, så känns det som om hela dagen är knepig. Och visst ska man använda allt fint porslin man har, för det är mycket godare att äta ur vackert porslin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i att det spelar roll om man äter ur vackert porslin. Man brukar ju alltid duka fint och dekorera lite extra när man har middagsgäster. Frukosten är minst lika viktig.

      Radera
  14. I helgen fick vi ju hotellfrukostar två morgnar.....Men nygräddade våfflor!!! De du:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns inget bättre än hotellfrukostar! Vilken lyx! Våfflor skulle jag mycket väl kunna tänka mig att äta när som helst på dagen.Men ska det var till frukost måste jag nog annonsera efter någon som vill grädda dem.

      Radera
  15. Jag tycker också att frukosten är mysigaste måltiden på dagen. Helst när den går att ta utomhus. Gröna Anna är fint. Det har vi med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det dröjer förhoppningsvis inte så länge innan vi kan äta alla måltider utomhus.

      Radera
  16. Jag går ju upp rätt tidigt och då är det bara kaffe jag är sugen på... men när klockan går mot 7... ja då blir det gröt med mjölk och lingonsylt - och så lite mer kaffe :)
    Gröna Anna - svärmor hade den, men tyvärr var det inte vi som fick den efter henne.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad du är morgonpigg! Vi den tiden hade jag nog också bara varit sugen på kaffe.

      Radera
  17. Hej,,Ja det var nog svårt att se,,det var ju bara minuter mellan bilderna,men Siita träffade rätt på alla utom en..Haé Kram.

    SvaraRadera
  18. En frukost i lugn och ro, det är inte illa det. Gärna en hotellfrukost; massor att välja på. Och så slipper man disken - full pott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget slår en hotellfrukost. Naturligtvis ett extra plus för att någon annan tar hand om disken.

      Radera
  19. Nej frukosten kan jag både ha o mista. Jag är helt enkelt inte hungrig så tidigt på morgonen. Nöjer mig med en obredd riskaka och en mugg varmt vatten.mDet är vad som går ner utan aptit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fungerar inte alls före frukost. Så olika vi människor är.

      Radera
  20. Frukosten klarar jag mig också utan.Men för det mesta äter jag en knäckemacka med banan på. Smöret skippar jag, det äter jag aldrig. Men en kopp kaffe är ett måste.Jag önskar dig en GLAD PÅSK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte heller smör. Hoppas du med får en trevlig Påsk.

      Radera
  21. Låååångfrukost i lugn och ro och så dagens webbnyheter - det är livet!
    Njuter av detta varje dag numera :-)

    SvaraRadera
  22. Här har du en till som älskar frukosten! Yoghurt, färsk frukt el. bär och sen musli vill jag ha med olika gryn. Kaffet efteråt förstås och en macka också.
    När vi bor på hotell nån gång så är det frukosten som hägrar. Det är en lyx!

    Ha en fin dag! Här skiner solen!
    Kram! /Skrivmoster

    SvaraRadera