lördag 23 mars 2013

KuckelikuIdag sov jag ända till halv 7 och sen tvingade jag mig själv att stanna kvar i sängen ytterligare en halvtimme. Det går åtminstone på rätt håll nu. Snart är det nog som vanligt igen; nämligen att jag sover längre på morgonen och är uppe sent på natten. Precis som det ska vara.

När jag läste tidningen vid frukostbordet i morse blev jag så full i skratt. Det finns många undersökningar som jag undrar om de görs bara för att forskarna ska ha kul under tiden. Den här var nåt som hade passat som underlag för en stå-upp-föreställning. Först berättades om hur de kommit fram till varför tuppen gol så tidigt på morgonen. Det hade visst med en inbyggd klocka att göra. Jag kunde t.o.m. läsa en ordlista över hur tuppen gol i olika länder. Det måste man klart veta om man åker utomlands och hör en tupp. Annars vet man ju inte vad det är som låter.

För att vidareutveckla den här forskningen, skulle man nu ta reda på varför hunden säger VOV och katten säger MJAU. Varför inte bara fråga doktor Dolittle?

17 kommentarer:

 1. Detta om tuppens inbyggda klocka och hur han låter på olika språk, hade vi också i vår tidning häromdagen :-).

  SvaraRadera
 2. Även jag läste samma. Tänkte göra något på bloggen om det, men då gör jag inte det. Men visst lät tuppen ganska lika på de olika språken. Mitt barnbarn sa kuppele kuppele. Undrar vilket språk det var.
  Skönt att du kommit in i rätt banor igen och att du inte har en tupp i din närhet.

  SvaraRadera
 3. det är bara att fråga dr Dolittle :) han vet bäst :)
  kramar

  SvaraRadera
 4. Våra båda tuppar verkar inte kunna klockan ännu, men så är de ju inte så gamla heller, inte ens ett år. De galer nämligen lite när som, dag som natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är de ju säkra på att gala i rätt tid någon gång.

   Radera
 5. Sv: Du gissade helt rätt! Och efter din kommentar på bloggen fick maken fara iväg, klockan nio på kvällen in till samhället, och köpa Allers på macken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Inte tänkte jag på att de fick sådana konsekvenser.

   Radera
 6. Tänk vad de kan hitta på att forska om!!!Nu har jag kommit hem från Shoppingen.Oh! Vad ögonen gick i kors ,för att hinna med och se allt! Kram!

  SvaraRadera
 7. Haha....jag har varit med om tuppar som har försovit både sig själva och andra..Undrar vad forskningen säger om det?
  Ha en fin helg Gunnel!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte det fanns tuppar som försov sig.

   Radera
 8. ja, ja, forskningen går framåt. Jag tror nog att tuppen galer när den känner för det. Han frågar ingen om lov.Idag hade vi - 12 i morse men det ser ut att bli en fin dag med sol. Ha det bra. kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kallt! Här ligger det runt nollan och solen skiner, så det får nog bli en promenad på förmiddagen.

   Radera
 9. Det fanns en tid när jag trodde all forskning var trovärdig, nödvändig och innehöll Sanningen! Det har gått över och numera vill jag gärna se forskningsupplägget innan jag sväljer med hull o hår: Hur många har svarat på enkäter? Vad har man inte undersökt? Vem betalar forsknignen o varför? Osv!

  SvaraRadera