onsdag 13 mars 2013

Att skaffa sig muskler


Det påstås att styrketräning ska var nyttigt. Jag undrar om det gäller för alla människor. Enligt reklamen behöver man ha både roddmaskiner, bänkpress, gåband, hantlar och bollar och hela middevippen. Det fodras ganska stort utrymme för det, men man kan ju klart besöka ett gym i stället. Jag har aldrig vågat mig in på ett gym. Det beror till stor del på att jag inte har några ceriserandiga tights. Jag äger inte ens några enfärgade.


Shorts är helt uteslutet att ha på sig på gymmet. 


Jag har sett på TV hur de amerikanska damerna ser ut när de tränar. Inga shorts där inte. Nej, det är åtsittande tights och om möjligt ännu mer åtsittande urringade toppar som gäller. Sen måste man gå till skönhetssalongen först och få make up och bli snygg i håret. Man ser aldrig att de svettas så där ofräscht, som jag brukar göra när jag anstränger mig. Nej, jag passar nog inte in bland gymfolket. 


Men snart ska jag börja träna.....lyft med liten bebis. Zoé kommer och hälsar på över helgen. 

22 kommentarer:

 1. hahaha - jag passar nog heller inte på ett gym :) men sådan där bebis-lyftträning tror jag är jättenyttig :) vad söt hon är
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bebislyft är säkert skonsammare för kroppen än alla de där maskinerna...och dessutom gratis.

   Radera
 2. Har aldrig lyckats hitta någon annan form än promenader som jag gillar. Nej, gym är inte heller något för mig. När det gäller sk rätt "outfit" undrar inte jag om det många ggr är till för att hitta någon intressant person för framtiden....och då gäller ju inga urtvättade shorts heller, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också promenader bäst.

   Radera
 3. Lyft med litet barn är nästa viktklass - den närmast efter klassen babylyft - en absolut en klassiker och en träningsform jag gillar + promenader också. Tror inte jag vill utsätta min omgivning för synen av mig i tights och extratight top...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är likadan...tänker på mina medmänniskor.

   Radera
 4. Hejsan Gunnel !

  Tack så väldans mycket för kortet till min 70-årsdag, Du må tro jag blev överraskad och snopen. Har Du googlat reda på min adress.
  Ska skriva några rader om det, så alla kan få se bilderna.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du blev glad för kortet. Jag hittade dig på Eniro.

   Radera
 5. Men vi måste inte träna men skulle det vara snyggt med muskler.På armarna t.ex.

  Magmusklerna skulle jag verkligen behöva träna upp.

  Får se till våren om lusten kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte fel att skaffa sig lite muskler. Det får bara inte vara för ansträngande.

   Radera
 6. Lyft med liten baby är en bra träningsform, som jag testade i helgen.
  Vågar mig inte heller in på gym, fast det är nog inte bara klädseln som fattas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig är det ork och motivation också som saknas.

   Radera
 7. Inte behöver man ha särskilda kläder för att gå på gym inte....Jag brukade smyga dit på förmiddagar när jag var arbetslös och då var jag nästan ensam där.....Skulle gärna testa lyft med liten baby. Tror jag ska annonsera och se om någon vill låna ut en;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska träna för fullt i helgen.

   Radera
 8. Gokväll!Vilken söt tösabit!!!!!Jag passar inte heller in bland gymfolket.. Vi får se vad som händer med paketet..Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så kul att få träffa henne igen.

   Radera
 9. Låter som din träningsform är lysande. Min Äldste har lurat med mig på gym då man får träna där ifrån tretton års ålder, men blott i förälders sällskap. Då jag är lite svag för mina söner gick jag med på detta. Där förekommer dock shorts. Men så är det ju inte i stan utan i ett litet samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning om hur det är på ett gym. Jag har bara sett på TV i amerikanska såpor, och där verkar det på mig som om utseendet prioriteras före själva träningen. Det är säkert lite ironiskt menat precis som mitt inlägg. Jag tror egentligen att gym är mycket nyttiga inrättningar.

   Radera
 10. Ha ha...lyfta bebis låter mycket roligare! Och inte är de små liven så kräsna på outfit heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, här kommer det att bli lyft i T-shirt och joggingballor.

   Radera
 11. Lyfta barnbarn är bra mycket roligare än att gå på gym. Och oftast står de för de trikåkläderna, så den biten behöver du inte heller fundera på.

  SvaraRadera