fredag 22 mars 2013

Det känns som måndagmorgon


Så här känner jag mig nu. Som om jag skulle vilja dra något över huvudet och gömma mig. Jag har antagligen blivit smittad av nån "tidigmorgonbacill", för jag vaknar vid 6-tiden varje morgon. Något som är ännu tokigare är att jag stiger upp ur sängen då. Var är mitt sunda förnuft?

Förra helgen var en "jobbehelg" för Katarina, så jag passade Zoé från tidig morgon tills hon skulle sova för natten. Normalt så börjar inte min morgon vid den tiden som Zoé tyckte det var dags att gå upp. Men om man möts av ett gulligt leende, så vaknar man ganska snabbt. Hon tar tag och reser sig upp när hon kan hålla i sånt som står i vägen...bord, stolar och mormors ben t.ex. Det dröjer säkert inte länge tills hon går alldeles själv. Kryper gör hon i raketfart. Det gäller att vara på alerten hela tiden. Hon älskar alla tekniska prylar. Fjärrkontrollerna till TV:n är väldigt populära. Jag hittade en gammal avlagd mobil som hon fick leka med. Den gick att använda till mycket. Man kunde sätta den till örat och säga: "allå" eller rikta den mot TV:n och hoppas på att det ändrades till en ny kanal.

Hon har en poäng där. Med många mobiler kan man surfa, skicka sms, spela spel och en massa annat. Min kan jag bara ringa med, och det är jag fullt nöjd med. Allt kan snart fixas via mobilen. Det är ganska vanligt att koppla på och av sitt huslarm via mobilen bl.a. Då är det egentligen inte så konstigt att Zoé försökte ändra TV-kanal med mobilen. Tänk så praktiskt när man kan göra det. När man närmar sig hemmet kan man då först avaktivera larmet, sätta på TV:n och få fram rätt kanal och kanske sätta igång kaffekokaren, så allt är klart innan man öppnar ytterdörren. Tänk så många dyrbara sekunder man sparar på att inte vänta med att göra detta tills man parkerat bilen och kommit in. Tid är pengar.


24 kommentarer:

 1. Godförmiddag! Det ska böjas i tid ,det som krokigt ska bli! Så söt tösabiten är! Jag kanske kan ändra adressen med en tuchpenna??Var ska jag sätta den?? På ryggen ? eller mitt i planeten? Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Spelar nog ingen roll bara du har lappen väl synlig.

   Radera
 2. Det är som du säger - möts man av ett leende försvinner tröttheten (den värsta iallafall). En avlagd mobil är ju absolut en bra leksak, som man kan ha till så mycket. Förstår inte att leksaksmobilerna är röda o gul med ögon som blinkar osv. Det ser ju vilket barn som helst, att det inte är riktiga. Det gäller inte bara leksaksmobiler utan annat leksaks - också.
  Mitt barnbarn satt i varuvagnen o pratade i scanningmojängen.Fungerade jättebra. Ha en bra helg - rätt soligt här än så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gulligt!!! De är väldigt tekniska de små liven.

   Radera
 3. Vilken fin bild och så välkammad med bena! Det var en bra idé med avlagd mobil, det ska vi leta opp till lille Bill, han älskar också de här prylarna. Inte så konstigt med tanke på att de ser oss använda dem hela tiden.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dagens barn växer ju upp med alla tekniska prylar, så för dem är det inget konstigt.

   Radera
 4. Så söt hon är... och helt koncentrerad på mobilen :)
  Praktiskt den dagen man kan använda EN sak till allt... nu är det en dosa till tv:n, en till digitalboxen, en till dvd:n... ja och så mobilen också...
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer säkert en sån mojäng i framtiden.

   Radera
 5. Då får det bli mitt i planeten man kan göra hål för ögonen...Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du måste ju kunna se när du kommit fram till Åstorp.

   Radera
 6. Men du...Om du nu vaknar kl 06.00 och ändå stiger upp....Varför inte testa det där med morgonpromenad?
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är illa nog att jag vaknar så tidigt. Promenader på morgonkvisten känns lite som överkurs för mig.

   Radera
 7. Själv har jag också en mobil som jag bara kan ringa med och även skicka sms med
  Jag behöver inte en mera avancerad just nu........och även p.g.a. ögonen..
  Ja, snart kan allt fixas via mobilen....otroligt hur fort tekniken går framåt..
  Mysiga bilder
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite svårt att hänga med i svängarna ibland.

   Radera
 8. vad söt hon är ditt lilla barnbarn, bevare mig väl för sådana fjärrkontroller som ska fixa allt
  Sv: testa du, de är verkligen jättegoda och man kan variera genom att istället för risgrynsgröt ha potatismos
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid spännande med lite nya rätter.

   Radera
 9. Vad vore livet utan de små kryddorna. Enligt mig rätt så tråkigt. Alla dessa små tandlösa leenden som kan lätta uåå det allra sämsta humöret. Du7 får gå på lillans linje och göra dig en hacka genom att vidareutveckla telefonens användningsområden. Det fanns en del ideer. Sen kan man undra hur det är med oss i mänskligheten som jag tid. Vi far runt och söker tid att tjäna utan att veta vad vi behöver den till. Inte undra på att många blir utbrända eller som det heter nu utmattade.
  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten goding kan skrämma bort alla krämpor man har. När de är i närheten finns inget viktigare. Jag förstår inte heller varför allt måste vara så stressigt. Allt behöver inte göras på minuten.

   Radera
 10. Så söt så :-) och jag förstår att det är lätt att kliva upp på morgonen, när man möts av ett härligt leende.
  Men det är inte lätt att återgå till sina egna normala tider efter en intensiv period. Hoppas det rättar till sig snart :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här helgen har jag varit rejält morgonpigg....men nu vill jag gärna komma tillbaks till mina gamla rutiner. Jag är definitivt ingen morgonmänniska.

   Radera
 11. Vad gullig hon är. Jag gillar även hennes namn. :)
  Vi tillhör samma stenåldersmänniskor du och jag. Jag har gjort det till en sport att äga en pensionärsvariant som det bara går att ringa och skicka SMS på. Fast jag har nästan aldrig på den, får jag ofta höra av dem som jagar mig. Jag ska skriva något kåseri om mina mobiläventyr någon gång. Ha en bra helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mobilen är ett stressmoment ibland. Hur i all världen klarade man sig förr när man inte var nåbar varje sekund på dygnet?

   Radera
 12. Söt liten tjej med ett vackert namn :). Men om du går upp kl 6 så kan du ju lägga dig igen vid 7? Ha en skön helg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela dan känns förstörd när jag går upp så här tidigt.

   Radera